Zonnepanelen Huissen

Zonnepanelen HuissenDe zon schijnt voor iedereen en steeds meer mensen in Huissen ontdekken dat je er gratis energie van krijgt. Het is dan ook niet voor niets dat je op steeds meer daken zonnepanelen ziet. Wanneer jij zonnepanelen overweegt maar nog vragen hebt is het goed om onderstaande informatie door te nemen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Huissen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waarom zonnepanelen zo kostbaar zijn

Zonnepanelen zijn een zeer kostbare investering. We keken voor je naar de zaken die de prijs bepalen.

  • Je betaalt veel voor het research. De belangrijkste kostenpost voor zonnepanelen is het onderzoek wat eraan vooraf gaat. Door het research kan men namelijk een zeer hoog vermogen krijgen uit zonnepanelen. Dat is iets waar jij van profiteert maar waar je uiteraard wel voor betaalt. Het research bedraagt dan ook zeker bij de nieuwste zonnepanelen een flink stuk van de kosten.
  • Je betaalt voor het materiaal. Het materiaal bepaalt een groot deel van de kosten van jouw zonnepanelen. Je betaalt voor het silicium wat wordt gebruikt voor de zonnepanelen. Deze worden gemaakt van samengeperst materiaal wat onder 1200 graden wordt gesmolten. De panelen worden vervolgens in een niet al te grote oplage gemaakt. Dat alles zorgt ervoor dat je flink betaalt voor het materiaal.
  • Je betaalt voor de huur. Voor het plaatsen van zonnepanelen wordt bijvoorbeeld een bouwsteiger gehuurd. Die huur betaal jij op je factuur.
  • Jij betaalt voor het arbeidsloon. De installateur kost een hoop geld. Dat komt omdat hij gecertificeerd is. Een gecertificeerde installateur kost tussen de 1200 en 1400 euro.
  • Jij betaalt voor de kilometerkosten. Je betaalt voor de kilometers die de installateur moet afleggen. Dat kan flink oplopen. Kies voor een lokale installateur.

De prijs van zonnepanelen in Huissen

We vroegen bij meerder leveranciers in Huissen prijsopgaven op. Men stuurde ons de volgende offertes:

Welke technologie gebruikt men Wat voor vermogen behaal je Wat is de tijd waarin je het paneel terugverdient Wat is de prijs per zonnepaneel
Een verouderde technologie. Paneel is van glas Tot 200 Wp 7 jaar Tot 325 euro
Een modernere technologie. Paneel is van silicium Tot 275 Wp 9 jaar Tot 445 euro
De modernste technologie. Paneel is van monokristallijn silicium Tot 400 Wp 11 jaar Tot 655 euro

Waarom jij een leverancier uit Huissen kiest

Woon je in Huissen dan kies je voor een lokale leverancier om de volgende redenen:
Een leverancier uit Huissen kent het beschermd aangezicht. Hij weet wat er voor vergunningen nodig kunnen zijn. Hij kan helpen bij de aanvraag.
Een leverancier uit Huissen weet wat er te halen valt. Hij weet precies waar de subsidies liggen die je kan halen. Daarom kan de plaatselijke leverancier jou helpen met de aanvraag van de subsidies.

Is er steun in Huissen

De gemeente Huissen let veel op duurzaamheid in de gemeente. Je vindt op deze pagina meer informatie. Wil je meer informatie over subsidie dan lees je het volgende stuk.

De btw-aftrekregeling

Bij de aankoop van zonnepanelen in Huissen bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen:

  • Meld je aan als ondernemer.
  • Wacht op je btw-teruggave.
  • Doe aangifte en vraag de btw terug.
  • De Belastingdienst stort de btw terug.

De keurmerken bij de zonnepanelen

Bij zonnepanelen horen bepaalde keurmerken. We keken voor je naar de keurmerken die je op zonnepanelen aantreft.
Het keurmerk van de Europese Unie. Je vindt het CE logo van de Europese Unie op zonnepanelen die voldoen aan de eisen die de Europese unie eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse keurmeester. Je vindt het Tüv logo op zonnepanelen die voldoen aan de strenge eisen van de Duitse overheid.
Het keurmerk van de installateur. Je vindt het zonnekeur keurmerk bij installateurs die gecertificeerd zijn.

Trap niet in de volgende valkuilen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er zomaar wat mis gaan. Pas op met de volgende zaken:
Pas op met superkoopjes. Soms worden partijen zonnepanelen tegen een spotprijs aangeboden. Pas hiermee goed op. Het gaat vaak om panelen van een verouderd model die niet voldoende rendement opleveren.
Laat altijd een schouw uitvoeren. Een schouw voorkomt dat je met een schaduwval komt te zitten. Daardoor kunnen jouw panelen een lager rendement hebben dan jij gepland had.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Jouw zonnepanelen hebben meerdere voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.
Je levert terug aan het energienet en daardoor ontvang jij geld. Je krijgt tot 22 eurocent per kWh retour wanneer jouw installatie meer oplevert dan jij zelf gebruikt.
Je betaalt geen belasting. Jij betaalt geen energie taks wanneer je gebruik maakt van zonne-energie.

Check deze zaken nog vooraf

Je controleert eerst voordat je zonnepanelen laat plaatsen:
Haal de kwetsbare zaken uit je tuin. Dat houdt in dat je jouw tuin voorbereidt voor de zonnepanelen worden geplaatst.
Kijk naar je energiemeter. Je moet een slimme meter hebben voor zonnepanelen. Die registreert energie die jij afneemt en die je terug levert aan het energienet.

Bespaar op de volgende zaken

Jij bespaart op zonnepanelen door eerst offertes op te vragen.
jij bespaart door in te schrijven via een collectief.
Op die manier kan je een lagere prijs bedingen.

Kwaliteit vakmannen in Huissen vergelijken

Dit doe je met onderstaande button. Je vergelijkt gelijk meerdere offertes en behaalt op die manier een voordeel wat kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!