Zonnepanelen Hoorn

Zonnepanelen HoornWonen in Hoorn betekent wonen op een plek waar de zon vaak schijnt. Steeds meer mensen hebben dit door dus ze laten zonnepanelen op hun dak plaatsen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar de aanschaf wel overweegt is het goed om onderstaande tekst door te lezen. We keken voor jou naar zaken die je moet weten als je in Hoorn zonnepanelen laat plaatsen maar ook naar de subsidies die je kan krijgen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hoorn? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waarom zonnepanelen zo duur zijn

Het is de hoge prijs van zonnepanelen die veel mensen afschrikt bij de aanschaf. We hebben voor jou de zaken op een rij gezet die de prijs bepalen.

  • Dure techniek en een hoop research. De verouderde zonnepanelen hebben geen hoog rendement. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er werd gezocht naar een goed alternatief. Dat blijkt silicium te zijn. Silicium wordt gedolven en daarna wordt het in een ingewikkelde procedure tot plaatmateriaal verwerkt. De platen worden in een relatief kleine oplage zonnepanelen verwerkt waardoor je een behoorlijk bedrag betaalt voor de zonnepanelen. Je betaalt dus meer dan de helft  a driekwart van de prijs voor het materiaal en het research.
  • Kostbaar arbeidsloon. De zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Die kosten komen op je factuur te staan. Het arbeidsloon bedraagt doorgaans tussen de 1200 en 1400 euro.
  • Gehuurde zaken. Voor het plaatsen van zonnepanelen wordt doorgaans een bouwsteiger of een bouwlift gehuurd. Ook zaken als een hoge ladder worden ingezet voor het plaatsen op jouw dak. Deze kosten van de huur vind je op jouw factuur.
  • BTW is duur. Je betaalt 21 procent aan de BTW. Dit vorder je naderhand weer terug.
  • De kilometers die jij betaalt. Jij betaalt de kilometers die de leverancier moet afleggen voor hij bij jouw huis is. Daarop bespaar je uiteraard door een plaatselijke leverancier te regelen.

Wat is de prijs van zonnepanelen in Hoorn

Welke techniek past men toe Wat is het vermogen van een paneel Wat is de tijd waarin je het paneel terugverdient Wat is de prijs per paneel
Een verouderde techniek met glas Tot 200 Wp Ongeveer 7 jaar Vanaf 315 euro
Een nieuwere techniek met silicium Tot 300 Wp Ongeveer 9 jaar Vanaf 455 euro
De nieuwste techniek met monokristallijn silicium Tot 400 Wp Ongeveer 11 jaar Vanaf 585 euro

Waarom een leverancier uit Hoorn inhuren

Je huurt het beste een leverancier uit Hoorn in om de volgende redenen:
Een leverancier uit Hoorn kent de regels van de gemeente. Hij weet waar je een vergunning nodig hebt. Die kan hij voor je aanvragen.
Een leverancier uit hoorn kent jouw voordelen. Hij weet welke subsidies en premies je kan krijgen en hij zal helpen bij de aanvraag.

Is er steun voor zonnepanelen in Hoorn

De gemeente Hoorn geeft tot 2020 subsidie op zonnepanelen. Je leest er meer over op deze pagina: https://www.hoorn.nl/energiesubsidie. Wil je meer subsidie in de vorm van een teruggave van je BTW dan lees je ook het volgende stuk.

Vorder jouw BTW terug

De BTW die je hebt betaald voor de zonnepanelen kan je terugvorderen. Dat doe je op de volgende manier:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt naderhand een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug.

Diverse keurmerken op zonnepanelen

Zonnepanelen zijn voorzien van keurmerken om aan te geven dat je met goede kwaliteit te maken hebt. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.
Het keurmerk van de Europese Unie. Dit is het CE keurmerk wat aangeeft dat je met een goede kwaliteit te maken hebt die voldoet aan de regels van de EU.
Het keurmerk van de Duitse keurmeester. Dit is het Tüv keurmerk wat aangeeft dat je met een product te maken hebt wat voldoet aan de nog strengere eisen van de Duitse overheid.
Het keurmerk van de installateur. Het zonnekeur keurmerk geeft aan dat je te maken hebt met een gecertificeerde installateur.

Trap niet in de volgende valkuilen:

Bij zonnepanelen kunnen er zaken misgaan. Pas op met deze punten:
Een partij te goedkope verouderde panelen. Er zijn nog steeds oude panelen in de handel en ze worden nog verkocht. Het advies is om deze niet te kopen. Ze leveren een veel te laag rendement op.
Geen schouw omdat het niet nodig is. Een schouw moet altijd worden uitgevoerd om te kijken naar zaken als schaduwval. Gebeurt dit niet dan kan jouw installatie wel eens een veel te laag rendement hebben.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen jou ook de volgende voordelen opleveren:
Terug leveren van energie en geld verdienen. Wanneer jouw panelen een overproductie leveren saldeer je de kWh’s die je terug levert. Je ontvangt tot 22 eurocent per kWh.
Geen hoge belasting meer. Je betaalt geen energiebelasting op de zonne-energie die je zelf opwekt. Dat scheelt 12 eurocent per kWh.

Een korte checklist bij zonnepanelen

  • Controleer of je met een lokale specialist te maken hebt
  • Kijk of jouw meter geschikt is. Je moet een slimme meter hebben om zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Slim besparen met je zonnepanelen

Je bespaart op je zonnepanelen met deze zaken:
Werk samen met een collectief waardoor je een lagere prijs kan bedingen.
Vergelijk eerst prijzen via offertes.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Hoorn

Dit doe je via onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat zal je een voordeel opleveren wat kan oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!