Zonnepanelen Hoogkerk

Zonnepanelen HoogkerkIn Hoogkerk verschijnen steeds meer zonnepanelen op de daken en dat is een trend die in heel Nederland zichtbaar is. Dat komt onder andere doordat de aankoop van zonnepanelen door de overheid wordt gestimuleerd, maar ook doordat dit een steeds slimmere aankoop aan het worden is. Zonnepanelen zijn op dit moment erg goed betaalbaar en de kwaliteit is uitmuntend. Laat dus ook zonnepanelen op jouw dak in Hoogkerk plaatsen. De onderstaande informatie helpt je met de aankoop.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hoogkerk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Zonnepanelen zijn al lang niet meer onbetaalbaar, maar door de grote vraag en interesse zijn de prijzen nu lager dan ooit. Er is wel veel variatie. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer je betaalt, bijvoorbeeld en hoe hoger het vermogen, hoe duurder het paneel. Kies je voor grote panelen met een hoog vermogen, dan betaal je meer per paneel, maar heb je minder panelen nodig. Het volgende overzicht geeft je een idee van de huidige koste voor zonnepanelen, inclusief plaatsing, en de bijbehorende mogelijke opbrengsten.

 

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Hoogkerk inhuren?

In de omgeving van Hoogkerk en Groningen zijn voldoende vakkundige specialisten actief die je graag aan een kwalitatief systeem helpen. En er zijn een aantal goede redenen om je specialist dicht bij huis te kiezen.

  • Het is gemakkelijk om een regionaal bedrijf te bezoeken en zij zijn snel bij jou. Het contact verloopt soepeler en is laagdrempeliger.

  • Een specialist uit Hoogkerk zal je geen voorrijkosten in rekening brengen. Ook niet als ze later langskomen voor een reparatie, een controle of onderhoud.

  • Regionale bedrijven weten exact wat de opbrengst voor zonnepanelen is in jouw omgeving en kunnen je daar exact over inlichten. Ze zijn ook op de hoogte van alle regelingen en acties die door je regionale overheden worden georganiseerd.

Is er steun/subsidie in Hoogkerk?

De gemeente Groningen heeft geen subsidie beschikbaar gesteld voor zonnepanelen, maar je krijgt van hen wel erg veel steun. Via het Energieloket van de gemeente krijg je toegang tot waardevolle informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen van je woning en dus ook over zonnepanelen. Ze hebben lijsten met specialisten uit je omgeving, delen het laatste nieuws over financiële steun en helpen je met het maken van de juiste beslissingen. De Waardevermeerderingsregeling is er om schade aan zonnepanelen na een aardbeving te compenseren.

Keurmerken voor zonnepanelen

Als je zonnepanelen aanschaft, dan is kwaliteit erg belangrijk. Het is dus ook geen goed idee om geld te besparen door voor een zonnepaneel van een B-merk of een C-merk te kiezen. Je herkent kwaliteit onder andere door de keurmerken te controleren. Voor zonnepanelen zelf kun je dan op zoek naar ene TÜV-certificaat, naar het RoHS keurmerk, naar de CE-keurmerken, de ISO-certificeringen, het IEC-certificaat en het VDE-keurmerk. Voor de installateurs van zonnepanelen is er het Nederlandse Zonnekeur keurmerk en is een lidmaatschap van een vakvereniging zoals UNETI-VNI, NVDE, KvINL, SEI of Holland Star een goed teken. Zorg ervoor dat de elektricien erkend is door Sterkin.

Garanties voor zonnepanelen

Een goede garantie is ook bewijs van kwaliteit. Bij zonnepanelen en installateurs van zonnepanelen neem je het beste geen genoegen met minder dan de volgende regelingen.

  • Een installatiegarantie van minimaal 5 jaar van de installateur.

  • Een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar van de fabrikant.

  • Een productgarantie van 10 jaar op de zonnepanelen en 5 jaar op de omvormer van de fabrikanten.

  • Sommige installateurs gaan een stapje verder en bieden een opbrengstgarantie aan van 15 jaar. Leveren jouw zonnepanelen een jaar minder op, dan wordt het verschil bijgelegd.

  • Er zijn ook installateurs die een systeemgarantie aanbieden. Dat is een overkoepelende garantie voor het hele systeem tot aan de zonnepanelen.

Valkuilen bij het inhuren van een specialist

Is het tijd om een specialist in Hoogkerk aan te wijzen, neem dan altijd iemand die bij je thuis komt om je dak te inspecteren en niet iemand die je op een afstand een berekening stuurt. Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen of je dak geschikt is zonder dat deze in het echt is bekeken. Controleer de installatiegarantie en vraag de specialist naar bewijs van vakmanschap en kwaliteit.

Interessante bespaartips

Besparen op zonnepanelen doe je het beste door je in te schrijven voor een inkoopcollectief. Je krijgt dan een kwalitatief systeem aangeboden met volumekorting en inschrijven is gratis. Een andere manier om te besparen is door een specialist uit Hoogkerk uit te kiezen zodat je geen voorrijkosten betaalt.

Specialisten vergelijken in Hoogkerk

Vraag bij ons offertes op bij vakkundige specialisten in Hoogkerk. Maak een vergelijking en je bespaart geld door de beste deal aan te wijzen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!