Zonnepanelen Hoogeveen

Zonnepanelen HoogeveenZonnepanelen in Hoogeveen kopen is een investering, maar wel eentje die de moeite waard blijkt. Dankzij de flinke besparingen en opbrengsten heb je je investering in een mum van tijd terugverdiend. Door hieronder verder te lezen kom je meer te weten over de zaken die belangrijk zijn wanneer je zonnepanelen in Hoogeveen gaat kopen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hoogeveen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Hoogeveen

Een zonnepanelensysteem voor een huishouden van 1 persoon vergt een minimale begininvestering van €4.500 inclusief de installatie, maar exclusief de btw. De tabel hieronder geeft weer wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Hoogeveen, gebaseerd op het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte zodat je het juiste vermogen kunt bereiken. Elk paneel uit het onderstaande voorbeeld is 280 Wp.

Aantal panelen

Huishouden

Vermogen

Kosten

Terugverdientijd

12

1

3.360 Wp

€4.500

6-7

16

2

4.480 Wp

€6.000

8-9

20

3

5.600 Wp

€7.500

8-9

24

4

6.720 Wp

€9.000

9-10

28

5+

7.840 Wp

€10.500

9-10

Huur een lokale specialist in

Er zijn lokale en landelijke specialisten, en als we deze twee met elkaar vergelijken komen we tot de conclusie dat een lokale specialist verreweg beter is omdat:

 • Zijn goedkoper en kunnen sneller een afspraak maken om de panelen te installeren.

 • Weten alles over vergunningen en subsidies in Hoogeveen.

 • Beschikken over een uitgebreid contactennetwerk.

 • Ze hebben ervaring met zonnepanelen in Hoogeveen.

Subsidies zonnepanelen in Hoogeveen

Volgens recentelijk onderzoek is minstens 77% van de inwoners van Hoogeveen bereid om energie te besparen door te investeren in duurzame en energie bezuinigende maatregelen. Om deze investeringen aan te moedigen zijn er allerlei subsidieregelingen in het leven geroepen door de Nederlandse overheid. Helaas tref je geen landelijke subsidies meer, maar je kunt regelmatig een kijkje nemen op de website van de gemeente Hoogeveen om te weten wat de huidige ontwikkelingen zijn voor zonnepanelen.

De btw-aftrekregeling

Bij de aankoop van zonnepanelen in Hoogeveen bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen:

 1. Meld je aan als ondernemer.

 2. Wacht op je btw-teruggave.

 3. Doe aangifte en vraag de btw terug.

 4. De Belastingdienst stort de btw terug.

Garanties van zonnepanelen

Betrouwbare zonnepanelen van goed kwaliteit komen met minstens de volgende garantieregelingen:

 • Fabrieksgarantie: Je krijgt minstens 10 jaar garantie mocht er iets mislopen met de zonnepanelen en de omvormer.

 • Installatiegarantie: Mocht de installateur fouten hebben gemaakt tijdens de montage, dan kan je hier aanspraak op maken. Deze garantie geldt voor 2 jaar.

 • Vermogensgarantie: Ook wel opbrengstgarantie genoemd, en betreft de garantie van een maximaal vermogen na verloop van tijd.

De valkuilen

Het is niet altijd even eenvoudig om zonnepanelen te kopen, aangezien je met een heleboel zaken rekening moet houden. Pas daarop op de veelgemaakte fouten zoals de onderstaande zaken:

 • De zonnepanelen zelf monteren: Het kan makkelijk lijken om zelf de installatie uit te voeren, maar je hebt hiervoor wel een bepaalde mate van ervaring en kennis nodig. Huur een gecertificeerde specialist in als je zeker wilt zijn dat je profiteert van een maximale opbrengst.

 • Wachten tot de zonnepanelenprijs daalt: De prijs van zonnepanelen zijn de laatste paar jaar fors goedkoper geworden, dus wachten is niet meer nodig. Zeker niet als je de btw-aftrekregeling en de verschillende subsidieregelingen in acht neemt.

Handige checklist

De handige tips hieronder kunnen je goed onderweg helpen met de voorbereiding op de aanschaf van zonnepanelen, zodat je niets hoeft te vergeten:

 • Check of je een slimme meter hebt. Als je nog steeds beschikt over een analoge meter, wissel deze dan in voor een slimme meter aangezien dit noodzakelijk is als je met zonnepanelen stroom gaat terugleveren.

 • Check of de specialist beschikt over een Zonnekeur keurmerk. Is dit niet het geval, huur de specialist dan niet in. Zonnepanelen gaan lang mee en dan wil je wel dat ze door een gecertificeerde specialist zijn geïnstalleerd om verzekerd te zijn van een maximaal rendement.

Bespaartips

Niet iedereen beschikt over een groot budget, waardoor je de onderstaande bespaartips kunt gebruiken om de hoge investeringskosten van zonnepanelen in Hoogeveen te verlagen:

 • Koop groot in om te besparen, of koop de panelen samen met anderen.

 • Stap in een collectief.

 • Huur lokale specialisten ne vergelijk eerst offertes.

 • Vraag een subsidie aan en vorder de btw terug.

 • Koop een goedkoop klein zonnepanelensysteem.

 • Installeer de zonnepanelen zelf.

Als je inmiddels overtuigd bent dat de aanschaf van zonnepanelen een meerwaarde kunnen hebben voor je huishouden en je woning, dan is het tijd om een geschikte specialist te zoeken. Als je benieuwd bent naar de kosten in je eigen situatie, verzamel eerst offertes en maak een vergelijking zodat je geen goede deal hoeft te missen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!