Zonnepanelen Hoofddorp

Zonnepanelen HoofddorpHoofddorp is een plaats waar meer in de lucht zit dan je soms lief is. De zon is echter een bron van energie die meer dan welkom is. Als je goed om je heen kijkt zie je dat steeds meer inwoners overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Als jij ook voor die aanschaf staat is het goed om eerst goed informatie in te winnen. We vertellen je graag alles over deze investering.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hoofddorp? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen uitgelegd

Zonnepanelen zijn kostbaar. We leggen dan ook graag eerst uit waarom deze prijs zo hoog is.

  • Kostbaar materiaal en duur research. Het materiaal voor zonnepanelen is duur en er is een hoop research werk aan vooraf gegaan. Doordat er met silicium wordt gewerkt wat onder zeer hoge temperatuur wordt gesmolten en in een zeer beperkte oplage in zonnepanelen wordt verwerkt blijft de prijs vooralsnog hoog.
  • Kostbaar arbeidsloon. De installateur van de zonnepanelen is een gecertificeerde kracht. Op die manier behaal jij het hoogste rendement. Je betaalt er echter ook de hoofdprijs voor.
  • Dure huurzaken. Er worden bijvoorbeeld een bouwsteiger, een bouwlift of een hoge bouwladder gehuurd voor het plaatsen van zonnepanelen. Deze zaken komen voor jouw rekening.
  • De hoge BTW. Jij betaalt het hoge percentage van 21 procent BTW voor je zonnepanelen. Dit vorder je echter naderhand weer terug.
  • Kilometervreters. De leverancier berekent jou zijn kilometerkosten. Daarop bespaar je het handigste door een leverancier uit Hoofddorp te kiezen.

De prijzen van zonnepanelen in Hoofddorp

We deden navraag naar de prijzen van zonnepanelen bij meerder leveranciers in Hoofddorp en kregen de volgende offertes:

Welke techniek is er gebruikt voor de panelen Welk materiaal en research Welk vermogen Welke prijs
Een verouderde techniek Glas en chemicaliën. Achterhaald research Tot 200 Wp Vanaf 315 euro per paneel
Een recentere techniek Silicium; researchkosten zijn terugverdiend Tot 275 Wp Vanaf 425 euro per paneel
De nieuwste techniek Silicium monokristallijn. Researchkosten zijn nog niet terugverdiend Tot 400 Wp Vanaf 595 euro per paneel

Waarom een specialist in Hoofddorp inhuren

Je huurt het beste een lokale specialist in om de volgende redenen:
De specialist uit Hoofddorp kent lokale regels. Er moet voor flink wat daken een vergunning worden aangevraagd. De plaatselijke specialist weet of dat bij jouw huis ook zo is.
De specialist uit hoofddorp kent de voordelen. Hij weet of jij een subsidie kan krijgen op je panelen en is bereid om te helpen bij de aanvraag.

Steun of subsidie in Hoofddorp

In Hoofddorp is men betrokken bij de aanschaf van zonnepanelen. Je leest er meer over op de volgende pagina.

De BTW terugvorderen

De BTW die je hebt betaald kan je terugvorderen. Dat doe je op de volgende manier:
Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer.
Je ontvangt nu van de belastingdienst een bevestiging.
Je vordert als een ondernemer de BTW terug.

Diverse keurmerken en garanties

Op zonnepanelen kom je meerdere keurmerken en garanties tegen. We hebben ze voor je omschreven.
Het CE keurmerk van de Europese Unie. De EU heeft bepaalde regels opgesteld voor zonnepanelen. Heeft een paneel dit keurmerk dan weet jij dat je kwaliteit koopt.
Het Tüv keurmerk van de Duitse keurmeester. Duitsland heeft nog strengere eisen dan de EU.
Het zonnekeur keurmerk van de leverancier. Zo herken jij de gecertificeerde installateur.

Meerdere valkuilen bij zonnepanelen

Een paneel van een verouderde kwaliteit. Zo lijkt jouw installatie een kassakoopje maar hij levert veel te weinig op. Daar moet je geen gebruik van maken.
Geen schouw vooraf. Er is niet gekeken naar zaken als schaduwval. Dat zorgt ervoor dat jouw installatie veel te weinig rendement oplevert.

Jouw voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren je onder andere de volgende voordelen op:
Je betaalt geen dure energietaks. Jij bespaart 12 eurocent per kWh en dat loopt flink op.
Jij levert terug. Maken jouw panelen meer stroom dan je zelf verbruikt dan lever je dat terug. Dat kan oplopen tot 22 eurocent per kWh wat jij terug krijgt van je energieleverancier.

Een checklist voor jou

Kijk bij de aanschaf van zonnepanelen naar deze zaken:
Kijk naar je energiemeter. Als het goed is had je al een slimme meter. Is dit niet het geval, vraag die dan alsnog eerst aan bij het netwerkbedrijf.
Kijk naar je verbruik. Ga daar bij je installatie wat boven zitten om tot een saldering te komen.

Besparen met deze tips:

Werk samen met een collectief. Dat kan een organisatie, een stichting of gewoon met je buren zijn. Zo bedingen jullie korting.
Vergelijk prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Hoofddorp

Via onderstaande button vraag je vrijblijvend offertes op van vakmannen in Hoofddorp. Op die manier vergelijk je hun prijzen voor je tot aanschaf overgaat. Het kan je een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!