Zonnepanelen Hilversum

Zonnepanelen HilversumHilversum is de stad waar de tv programma’s vandaan komen. Er zit echter meer dan dat in de lucht. Steeds meer mensen hebben door dat ze met hun dak energie kunnen opwekken. Wanneer jouw dak nog geen zonnepanelen heeft maar je hier wel plannen voor hebt is hier wat nuttige informatie. We keken naar de verklaring van de kostbare panelen maar ook naar zaken waar jij op moet letten bij de aanschaf.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hilversum? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van de panelen

Zonnepanelen zijn kostbaar en er zitten flinke prijsverschillen tussen. We keken voor je naar de opbouw van de prijs.

  • Een schaars materiaal en kostbaar research. Om tot de panelen te komen zoals we die nu kennen wordt er gebruik gemaakt van silicium. Dat wordt onder een zeer hoge temperatuur gesmolten en vervolgens worden er platen van gemaakt. Dit zorgt voor hoge kosten maar daarnaast staat het research wat eraan vooraf ging. Met name de laatste generatie zonnepanelen is een technisch hoogstandje waar veel research aan vooraf ging. Jij betaalt voor het materiaal meer dan de helft tot wel driekwart van de prijs.
  • Kostbare arbeid. Er wordt gebruik gemaakt van een gecertificeerde installateur. Dat is arbeid die kostbaar is maar die eveneens zijn geld oplevert. Het levert jou een installatie op die het volle rendement oplevert.
  • Materieel wat moet worden gehuurd. Voor de plaatsing huurt de leverancier een bouwlift, een bouwsteiger of bijvoorbeeld een hoge ladder. Deze zaken worden bij jou in rekening gebracht.
  • De BTW die je betaalt. De BTW is het hoge tarief. Dit schiet je eigenlijk voor want je vordert het naderhand weer terug.
  • De kilometers die worden gereden. Jij betaalt voor de reiskosten van de leverancier. Daarop bespaar jij door een leverancier in Hilversum te kiezen.

De prijs van zonnepanelen

We vroegen meerdere leveranciers naar de prijs van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende informatie:

Welke techniek panelen koop je Wat is er voor materiaal gebruikt Wat is het maximaal haalbare vermogen Wat is de vanaf- prijs per paneel
Een verouderde techniek  glas en chemicaliën Tot 200 Wp 310 euro
Een recentere techniek Silicium polykristallijn Tot 275 Wp 455 euro
De nieuwste techniek Silicium monokristallijn Tot 400 wp 595 euro

Waarom jij een leverancier uit Hilversum kiest

Wie slim is kiest een lokale leverancier om de volgende redenen:
Een leverancier uit Hilversum kent de specifieke regels. Hij weet wat beschermd aangezicht is en hij weet wanneer er een vergunning nodig is.
Een leverancier uit Hilversum kent de premies. Hij weet precies welke subsidie er te behalen valt en vaak helpt hij mee met de aanvraag.

Steun of subsidie in Hilversum

De gemeente Hilversum is actief wanneer het aankomt op verduurzaming. Je leest er alles over op deze pagina.

De BTW terugkrijgen

Je kan de BTW terugvorderen via onderstaand stappenplan.
Ga naar de site van de belastingdienst om je te registreren als ondernemer.
Daarna ontvang je van de belastingdienst een bevestiging.
Hierna vorder jij je betaalde BTW terug.

De keurmerken waar jij op let

Je let bij de aanschaf van je zonnepanelen op de volgende keurmerken:
Het keurmerk voor de installateur. De gecertificeerde installateur heeft het Zonnekeur merk.
Het keurmerk namens de Europese Unie. Dit keurmerk geeft men af wanneer de installatie voldoet aan de eisen die de EU eraan stelt. Het gaat om het EC merk.
Het keurmerk namens de Duitse keurmeesters. Wanneer de Duitse keurmeesters het paneel goedkeuren wordt het Tüv merk afgegeven.

De valkuilen waar jij voor oplet

Maak bij aanschaf niet de volgende fouten:
Een verouderde techniek met een te laag rendement. Het gaat dan om de oudste panelen. Dit is een slechte investering.
Een leverancier die geen schouw uitvoert. Je weet dan niet of er sprake is van schaduwval op jouw dak en dat gaat je geld kosten.

Jouw voordelen met zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen de volgende extra voordelen hebben:
Jij levert terug en daardoor krijg je geld terug. Deze overproductie saldeer je. Dat gebeurt vooral met de duurdere panelen.
Jij  betaalt minder belasting. De dure energietaks bespaar je per kWh.

Controleer deze zaken:

Kijk naar jouw energiemeter. Een verouderde meter is niet geschikt voor zonnepanelen. Je moet dan een slimme meter hebben.
Kies het juiste rendement. Ga voor een stuk overproductie.

Praktisch besparen doe je zo

Vergelijk vooraf de prijzen
Werk samen met een groter geheel en verkrijg korting.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Hilversum

Dit doe je door eerst offertes op te vragen. Die vergelijk je waarna jij je voordeel kan berekenen. Dat kan oplopen tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!