Zonnepanelen Hilvarenbeek

Zonnepanelen HilvarenbeekZonnepanelen in Hilvarenbeek worden steeds populairder, zeker nu de kosten om een zonnepanelensysteem aan te schaffen zijn verlaagd. Naast de lage kosten kan je vaak ook een lokale subsidie aanvragen en de btw terugvorderen, wat het kopen van zonnepanelen in Hilvarenbeek nog interessanter maakt. Wil je meer weten over de zaken die van belang zijn als het gaat om zonnepanelen kopen en installeren? Lees hieronder dan verder.

*Tip
→ Zonnepanelen in Hilvarenbeek? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Hilvarenbeek

Met zonnepanelen in Hilvarenbeek kan je tot wel 650 besparen per jaar. Dit maakt het kopen van een zonnepanelensysteem zeer aantrekkelijk, zeker als je ook de andere interessante voordelen van zonnepanelen in acht neemt. Denk zo aan de milieuvriendelijke werkwijze, de onafhankelijkheid, de korte terugverdienperiode, de lange levensduur, de besparing op de energiefactuur en de verhoging in de prijs van je huis wanneer je deze gaat verkopen of verhuren.

Kosten van zonnepanelen in Hilvarenbeek

Vroeger waren zonnepanelen heel duur en vrijwel onbetaalbaar, maar tegenwoordig zijn de prijzen flink verlaagd en is de aanschaf veel aantrekkelijker geworden. Hoeveel je zonnepanelen gaan kosten hangt af van wat voor systeem je gaat kopen. Koop je een systeem met veel zonnepanelen van een goed merk en met een hoog vermogen, dan kan je ook op hoge kosten rekenen. De gemiddelde kosten waar je rekening mee moet houden als je zonnepanelen in Hilvarenbeek gaat kopen zijn als volgt:

Panelen Personen Aanschaf Jaarlijkse besparing
8 1-2 4.000 400
12 2-3 6.000 650
18 4+ 7.000 900

Huur een lokale specialist in

Wil je verzekerd zijn dat alle zaken bij de gemeente goed zijn geregeld? Schakel dan een lokale specialist in, aangezien deze goed op de hoogte zijn van alle eisen omtrent vergunningen en van de mogelijkheden van een subsidie als je zonnepanelen gaat kopen. Daarnaast kunnen specialisten die in Hilvarenbeek zelf zijn gevestigd sneller komen bij je woning om de zonnepanelen op je dak te installeren en betaal je amper kilometerkosten vanwege de korte afstand.

Subsidies zonnepanelen in Hilvarenbeek

Als je in de gemeente Hilvarenbeek woont en gaat investeren in zonnepanelen, dan kan je de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) aanvragen om de initiële kosten te verlagen. Om in aanmerking te kunnen komen voor deze subsidie moet je wel voldoen aan bepaalde strenge voorwaarden.

Valkuilen zonnepanelen

Velen vergeten om eerst een schouw te laten maken zodat je kunt kijken wat de exacte situatie op je dak is voordat de panelen worden geïnstalleerd. Zo voorkom je onnodige schaduwplekken die het rendement flink doen verlagen. Daarnaast zijn veel mensen nog niet op de hoogte dat je per 2023 verplicht een slimme meter moet gebruiken als je energie met zonnepanelen opwekt. Dit in verband met het nauwkeurig bijhouden van de opgewekte en terug geleverde stroom.

Keurmerken

Als je wilt weten of de panelen die je aanschaft van goed kwaliteit zijn, let dan op de keurmerken. Keurmerken zijn te herkennen aan de volgende logo’s:

  • Het Zonnekeur logo, dit houdt in dat de specialist gecertificeerd is en op professionele wijze te werk gaat.
  • Het CE-logo, waarbij de zonnepanelen getest en als goed beoordeeld zijn door de Europese Unie.
  • Het Tüv-logo, welke aangeeft dat de panelen voldoen aan strenge eisen van de Duitse overheid.

Handige checklist voor zonnepanelen

Check of je dak en je tuin klaar zijn voor de installatie van de panelen. Denk aan het verplaatsen van spullen om te zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de panelen en voor de installatie. Check daarnaast ook eerst of je een subsidie kunt aanvragen bij de gemeente. Alhoewel landelijke subsidies al sinds 2013 niet meer mogelijk zijn, kan je bij veel lokale gemeenten terecht voor plaatselijke subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen waardoor je een mooi bedrag kunt besparen.

Besparen op zonnepanelen

Als je zonnepanelen duur vindt, dan heb je vast veel aan de onderstaande bespaartips:

  • Huur een lokale specialist in om de panelen te monteren, of installeer de zonnepanelen zelf als je ervaren bent.
  • Stap in een collectief of start er zelf eentje en nodig geïnteresseerden uit.
  • Ga lans de buren en kijk wie er interesse heeft om samen een set zonnepanelen te kopen.
  • Vergelijk offertes en bespaar op deze manier door het selecteren van de goedkoopste optie.
  • Is het aanvragen van een subsidie momenteel mogelijk, doe dit dan direct om de kosten te verlagen. Vraag dan ook direct de btw terug bij de Belastingdienst om tot wel 21% te besparen.

Wil je helemaal voorbereid zijn op de toekomst? Dan staan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Zonnepanelen aanschaffen is dan ook zeer gunstig aangezien je zelf je eigen groene stroom opwekt. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn als je zelf zonnepanelen gaat kopen voor je eigen dak? Begin dan eerst met het maken van een vergelijking tussen verschillende offertes zodat je de beste deal kunt pakken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!