Zonnepanelen Hengelo

Zonnepanelen HengeloDe zon is een geschenk. Je kan ervan genieten en daarnaast levert het ook nog eens een hoop energie. Wie in Hengelo naar de daken kijkt ziet daar dan ook steeds vaker zonnepanelen op. De zon is een gratis leverancier van stroom en het is niet vreemd dat steeds meer mensen daar gebruik van maken. Wanneer jij dit ook wil hebben we hier wat bruikbare informatie voor je.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hengelo? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De opbouw van de prijs

Zonnepanelen koop je niet zomaar omdat ze behoorlijk duur zijn. Waar betaal je nu eigenlijk voor; we bekeken het voor je.

  • Research wat duur is. De nieuwste generatie zonnepanelen is zeer effectief maar daar is een hoop research aan vooraf gegaan. Dat research betaal jij als klant voor een deel. De opbrengst van het paneel maakt echter alles goed.
  • Het materiaal wat duur is. Silicium wordt gedolven en is een zeer kostbare grondstof. Verder worden de panelen in zeer kleine getalen gemaakt waardoor de prijs hoog blijft. De panelen zelf beslaan dan ook meer dan de helft van de totale kostprijs.
  • Het arbeidsloon is kostbaar. Voor het plaatsen is een gecertificeerde installateur nodig. Jij betaalt er flink voor maar daar staat tegenover dat je het uiterste uit de installatie haalt.
  • De BTW is het hoge tarief. Op zich niet heel dramatisch want je schiet het alleen maar voor. Dit vorder je naderhand terug.
  • Gehuurd materieel. De bouwsteiger die wordt gebruikt bij het plaatsen van de panelen betaal jij. Je betaalt voor de huur daarvan.
  • De afgelegde kilometers. Daar sta je niet snel bij stil; jij betaalt voor de afstand die de leverancier aflegt om bij jou te komen.

Het prijskaartje van zonnepanelen in Hengelo

We informeerden bij meerdere leveranciers in Hengelo naar de prijs van de zonnepanelen. We kregen de volgende offertes:

Het materiaal waarvan de panelen zijn gemaakt Het rendement van de panelen in Wp weergegeven Een waardevolle investering De prijs gemiddeld per zonnepaneel
Overwegend glas en chemicaliën Tot maximaal 200 Wp Niet echt; je betaalt weinig maar behaalt ook te weinig rendement 315 euro
Silicium van een eerdere generatie Tot maximaal 275 Wp Redelijk. De panelen wekken op wat je zelf verbruikt 485 euro
Silicium van een latere generatie Tot een maximum van 400 Wp Zeer waardevol. Je wekt meer op dan je verbruikt dus je krijgt gelijk geld terug 625 euro

 

Waarom jij kiest voor een leverancier uit Hengelo

Jij kiest natuurlijk voor een plaatselijke leverancier om de volgende redenen:
De plaatselijke leverancier weet wat jij kan halen. Hij is op de hoogte van de beschikbaarheid van subsidies en premies en kan helpen bij het aanvragen.
De plaatselijke leverancier weet waar jij aan moet denken. Hij kent de gemeentelijke eisen op het gebied van vergunningen en kan helpen bij de aanvraag hiervan.

Steun of subsidie in Hengelo

De gemeente Hengelo houdt zich actief bezig met duurzaamheid. Je vindt er meer informatie over op deze pagina. Wil je jouw BTW terugvorderen als subsidie dan lees je verder.

De BTW terugvorderen in een paar stappen

Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW.
Na het registreren ontvang je een bevestiging.
Je vordert nu als een ondernemer de BTW terug.

De keurmerken die je op zonnepanelen ziet

Op zonnepanelen vind je meerdere keurmerken. Je onderscheidt onder andere de volgende keurmerken.
Het keurmerk wat door de Europese Unie is afgegeven. De panelen voldoen aan de richtlijnen die men heeft gesteld. Het gaat om het CE logo.
Het keurmerk van de Duitse keurmeesters. De panelen voldoen aan nog strengere eisen. Het gaat om het Tüv logo.
Het keurmerk voor de installateur. Het gaat dan om het Zonnekeur logo.

Trap niet in de volgende valkuilen

Bij het kopen van zonnepanelen gaat er wel eens wat mis. Pas op met de volgende zaken:
Prijzen zonder BTW vergelijken. Uiteindelijk betaal je in eerste instantie altijd de prijs inclusief de BTW.
Een te laag vermogen op je dak. Daardoor moet je alsnog energie afnemen van je energieleverancier.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren meer op dan je in eerste instantie denkt:
Je levert terug en ontvangt daar geld voor. De kWh die jij extra levert geef je terug aan het stroomnet. Je ontvangt tot 22 eurocent per kWh.
Je betaalt geen hoge belasting. De energietaks van 14 eurocent per kWh betaal jij niet.

Controleer eerst de volgende zaken nog

Laat een schouw uitvoeren. De energieleverancier kijkt naar schaduwval op jouw dak. Zo behaal je een maximaal rendement.
Een slimme meter is noodzakelijk. Zo zie je gelijk wat je hebt terug geleverd.

Slimme bespaarders:

Vraag eerst offertes op en vergelijk de prijzen.
Schaf samen aan.
Wend je tot een collectief of werk samen met je buren en beding korting.

Kwaliteit vakmensen in Hengelo vergelijken

Dat doe je door eerst offertes op te vragen. Op die manier vergelijk je de prijzen voor je tot aanschaf overgaat. Je bespaart gelijk tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!