Zonnepanelen Hellevoetsluis

Zonnepanelen HellevoetsluisWie goed rondkijkt in Hellevoetsluis komt al snel tot de ontdekking dat er iets gaande is. Steeds meer mensen gaan over tot het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat heeft uiteraard een goede reden: de zon is een gratis bron van energie dus waarom zou je nog teveel betalen aan je energieleverancier. Wanneer jij op het punt staat om deze panelen aan te schaffen hebben we hier wat goede informatie voor jou.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hellevoetsluis? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Dure panelen kopen

De belangrijkste reden waarom velen nog even wachten met zonnepanelen is wel dat de prijs te hoog is. We keken voor jou naar de oorzaak van deze hoge prijs.

  • Het materiaal is schaars en duur. Zonnepanelen van tegenwoordig bestaan voor een groot deel uit silicium. Dit is een materiaal wat speciaal moet worden gedolven en daarnaast wordt het op zeer hoge temperatuur gesmolten. Dit zorgt ervoor dat je met een uiterst kostbaar materiaal te maken hebt. Daarnaast worden de panelen slechts in kleine getalen gemaakt. Je hebt te maken met kostbare panelen.
  • Het arbeidsloon is hoog. De mankracht die nodig is om de panelen te plaatsen is kostbaar. Het gaat om gecertificeerde installateurs en die kosten nou eenmaal een hoop geld. Het arbeidsloon bedraagt voor een installatie tussen de 1200 en 1600 euro.
  • Er moeten steigers worden gehuurd. Een installateur moet de panelen veilig op jouw dak krijgen. Dat doet hij doorgaans met bijvoorbeeld bouwsteigers of een bouwtrap of bouwlift. Deze zaken worden gehuurd en die rekening betaal jij.
  • De BTW is het hoge tarief. De BTW die wordt geheven is 21 procent, het hoge tarief. Jij schiet dat eigenlijk voor want ook als particulier mag je dat naderhand terug vorderen.
  • De kilometerkosten. Als je niet oppast bestaat een flink deel van de factuur uit kilometerkosten. Daarop bespaar je door een leverancier uit Hellevoetsluis te kiezen.

De prijs van zonnepanelen in Hellevoetsluis

We vroegen bij lokale leveranciers prijzen op voor zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende gegevens:

Van welk materiaal zijn de panelen gemaakt Wat is de werking in maximaal vermogen uitgedrukt Wat is de gemiddelde prijs per paneel
Traditionele panelen met glas Tot 200 Wp 335 euro
Modernere panelen met silicium Tot 275 Wp 445 euro
De modernste panelen met silicium Tot 400 Wp 587 euro

Waarom een specialist in Hellevoetsluis inhuren

Je huurt het beste een specialist uit je eigen woonplaats in. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Hellevoetsluis kent de regels. Hij weet welke daken beschermd aangezicht zijn en waar een vergunning voor moet worden aangevraagd.
Een specialist uit Hellevoetsluis laat geen geld liggen. Hij weet precies welke subsidies er voor jou zijn en hij  helpt graag bij de aanvraag.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis helpt actief bij de aanschaf van zonnepanelen. Je vindt er meer informatie over op deze pagina. Wil je de BTW terugvorderen dan ga je door naar volgend stappenplan.

Stappenplan voor BTW terugvorderen

De BTW terugvorderen doe je gemakkelijk met deze stappen:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Er komt een bevestiging door de belastingdienst.
Je vordert nu de BTW van je zonnepanelen terug.

Keurmerken bij zonnepanelen

Jij wil uiteraard graag kwaliteit in huis halen. Dat herken je aan de volgende keurmerken
Het keurmerk van de Europese Unie. Het CE logo hoort bij de eisen van de Europese Unie. Deze panelen zijn van goedgekeurde kwaliteit.
Het keurmerk van de Duitse overheid. Het Tüv logo geeft aan dat je met panelen te maken hebt die voldoen aan uiterst strenge eisen.
Het keurmerk voor de installateur. Je herkent de gecertificeerde installateur aan het zonnekeur logo.

Valkuilen bij het inhuren van een specialist

Een goedkope partij zonnepanelen. Is een partij zonnepanelen spotgoedkoop dan kan het zijn dat je met een slechte kwaliteit of verouderd materiaal te maken hebt. De panelen leveren te weinig op en zijn dus niet echt rendabel.
Een leverancier die van ver komt. Je betaalt dan opeens teveel reiskosten naar verhouding.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden meer voordelen dan je zo denkt:
Je geeft stroom terug. Wekken zonnepanelen meer op dan jij verbruikt dan lever je dat terug aan het energie net. Je saldeert dan, tot 22 eurocent per kWh.
|Geen dure belasting. Zeg nee tegen de energietaks. Jij betaalt die niet wanneer je zelf stroom opwekt.

Belangrijke zaken die je checkt

Kijk naar je energiemeter. Voor zonnepanelen heb je een slimme meter nodig die aangeeft wat je hebt afgenomen en wat je hebt gesaldeerd.
Kijk naar je tuin. Ruim deze grotendeels leeg als de panelen worden geplaatst om schade te vermijden.

Slimme klanten besparen

Ga voor de kracht van groot. Koop in samen met een groep gebruikers of samen met je buren. Zo beding je korting.
Kies lokaal. Kijk voor een leverancier in je eigen omgeving. Zo zit je vooraan bij service en betaal je de laagste reiskosten.

Kwaliteit vakmannen besparen in Hellevoetsluis

Dit doe je heel gemakkelijk door eerst offertes te vragen. Dat doe je met deze knop. Je krijgt tot 30 procent voordeel.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!