Zonnepanelen Heiloo

Zonnepanelen HeilooWonen in Heiloo betekent wonen aan de kust waar de zon goed schijnt. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat steeds meer inwoners van dit mooie dorp overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer jij nog twijfelt of meer informatie wil is het goed om onderstaand stukje door te lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heiloo? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijs van zonnepanelen is hoog

Voor zonnepanelen betaal je een hoge prijs. We keken naar de samenstelling van de prijs.

  • De materialen zijn duur. Een belangrijk deel van de prijs zijn de materiaalkosten. De zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Dit materiaal wordt onder hoge temperatuur gesmolten en tot platen geperst. De panelen worden met kostbaar materiaal in een beperkte oplage gemaakt. Dat zorgt ervoor dat de materiaalkosten het grootste deel van de prijs bepalen.
  • Het arbeidsloon is kostbaar. Voor het plaatsen van zonnepanelen is een gecertificeerde installateur nodig. Daar betaal je een hoog arbeidsloon voor. Het arbeidsloon bedraagt ongeveer tussen 1200 en 1500 euro.
  • Het gebruikte materieel is duur. Voor het plaatsen van de zonnepanelen moet er een bouwsteiger, bouwladder of bijvoorbeeld een bouwlift worden gebruikt. Jij betaalt de huurkosten daarvan.
  • De BTW is het hoge tarief. De BTW van 21 procent mag je weer terugvorderen als een subsidie.
  • De kilometerkosten. Dit zijn de kosten die de leverancier maakt om bij jouw adres te komen. Jij kan hierop besparen door een leverancier uit Heiloo te kiezen.

De prijs van zonnepanelen in Heiloo

We vroegen meerdere offertes op voor zonnepanelen en kregen onderstaande informatie toegestuurd:

Wat voor generatie zonnepanelen koop je Piekvermogen Prijs per paneel
Eerste generaties. Glazen panelen Tot 200 Wp Ongeveer 295 euro
Latere generatie. Panelen van silicium Tot 275 Wp Ongeveer 365 euro
Nieuwste generatie: panelen van silicium Tot 400 Wp Ongeveer 565 euro

Waarom een specialist in Heiloo inhuren

Je doet er goed aan om een plaatselijke specialist in te huren om de volgende redenen:
De plaatselijke specialist kent het beschermd aangezicht. Hij weet voor welke daken er een vergunning nodig is en kan helpen bij de aanvraag.
De plaatselijke specialist kent de vergoedingen. Hij kan helpen bij de aanvraag van lokale subsidies.

Is er steun voor zonnepanelen in Heiloo

De gemeente Heiloo geeft steun en informatie over zonnepanelen. Je vindt deze gegevens terug op de site van de gemeente. Wil je meer informatie over het terug vragen van de BTW, doorloop dan onderstaande stappen.

De BTW terug vragen

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je voor de BTW als ondernemer.
Je ontvangt een registratie van de belastingdienst.
Je kan de BTW terug vorderen.

Diverse keurmerken bij zonnepanelen

Bij de zonnepanelen horen verschillende keurmerken. We onderscheiden onder andere deze keurmerken.
Het keurmerk wat vanuit de Europese Unie wordt afgegeven. Dit keurmerk, CE, wordt afgegeven aan panelen die voldoen aan de eisen van de EU.
Het keurmerk vanuit de Duitse overheid. Het gaat hier om het Tüv keurmerk. Er wordt voldaan aan de strenge eisen van de Duitse overheid.
Het keurmerk van de installateur. Het zonnekeur merk geeft aan dat je met een gecertificeerd installateur te maken hebt.

Pas op met deze valkuilen

Bij het kopen van zonnepanelen bij een specialist gaat er wel eens wat mis. Pas op met deze valkuilen.
Er is geen schouw geweest waarbij de zonnepanelen zijn ingetekend. Wanneer er dan schaduwval komt kan dat betekenen dat de installatie nauwelijks zal werken.
je  hebt nog een traditionele energiemeter. Deze is niet in staat om saldering te registreren waardoor je een teruggave mist.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden je meerdere voordelen: denk onder andere aan deze zaken.
Bij overproductie lever je terug waardoor je geld van het energiebedrijf terug krijgt. Het gaat dan om 22 eurocent per kWh.
Je betaalt geen energietaks waardoor je tot 14 eurocent per kWh bespaart.

Een korte checklist voor je aan de slag gaat

Zorg ervoor dat je een slimme energiemeter hebt. Deze registreert hoeveel energie er is geleverd en hoeveel je hebt terug geleverd.
Zorg ervoor dat je tuin er klaar voor is. Maak ruimte vrij voor een bouwsteiger.

Slim besparen

Je bespaart op de kosten van zonnepanelen met deze tips:
Vergelijk eerst prijzen.
Werk samen met een groter geheel.
Sluit je aan bij een collectief en beding een korting.

Kwaliteit van vakmannen vergelijken

De kwaliteit van vakmannen vergelijk je met onderstaande link. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat kan je een voordeel opleveren wat zal oplopen tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!