Zonnepanelen Heerlen

Zonnepanelen HeerlenHeerlen is een mooie stad om in te wonen. Er is een groot nadeel; de energiekosten in huishoudens drukken zwaar op het budget. Wie wil besparen op zijn energierekening en de zon het werk wil laten doen gaat over tot de aanschaf van zonnepanelen. We keken voor je naar zaken die je moet weten voor je tot aanschaf overgaat en naar de diensten die de gemeente Heerlen voor jou heeft.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heerlen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet waar de prijs uit bestaat

Bij zonnepanelen is het goed om te weten waarom de prijs zo hoog is. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

  • De materiaalkosten zijn hoog. Je betaalt flink voor de grondstoffen en de productie van de panelen. De grondstof, silicium, moet worden gedolven en het produceren van de platen is een ingewikkelde procedure. Daarnaast worden de panelen niet in heel grote mate gemaakt wat ervoor zorgt dat je flink in de buidel moet tasten.
  • De kosten van het materieel lopen op. Denk hierbij aan het huren van een bouwsteiger, een bouwladder of een bouwlift om de zonnepanelen op jouw dak te krijgen. Deze huur wordt aan jou doorberekend.
  • De kosten van het arbeidsloon. Het arbeidsloon is duur. Dat komt doordat er door een gecertificeerde installateur wordt gewerkt. Dat keurmerk, daar betaal jij voor maar je weet zeker dat jouw installatie daarna optimaal functioneert.
  • De kosten van de BTW. De BTW is het hoge percentage van 21 procent. Jij kan die naderhand weer terug vorderen.
  • De kosten van de verreden kilometers. Jij betaalt de reiskosten van de leverancier. Daar bespaar je op door iemand uit Heerlen in te schakelen.

De prijs van zonnepanelen in Heerlen

We vroegen meerdere offertes op voor zonnepanelen in Heerlen. We kregen de volgende offertes toegestuurd:

Welk materiaal is er gebruikt voor de productie van de zonnepanelen Wat is het hoogste vermogen wat je kan behalen Een rendabele investering Wat is de prijs
Glas Tot 200 Wp Alleen als je er een korte tijd gebruik van maakt Tot 320 euro per stuk
Silicium polykristallijn Tot 275 Wp Rendabel als je jouw eigen verbruik wil dekken Tot 455 euro per stuk
Silicium monokristallijn Tot 400 Wp Rendabel als je ook wil terug leveren Tot 675 euro per stuk

Waarom jij altijd bij een leverancier uit Heerlen moet bestellen

Het loont absoluut om je zonnepanelen te kopen bij een leverancier uit Heerlen om de volgende redenen:
De leverancier uit Heerlen kent de mogelijkheden voor subsidie. Hij is op de hoogte van de subsidie die de gemeente geeft en kan helpen bij de aanvraag daarvan.
De leverancier uit Heerlen kent de regels in Heerlen. Hij weet voor welke daken er een vergunning nodig is en kan deze aanvragen als het nodig is.

Is er steun in de gemeente Heerlen voor zonnepanelen

De gemeente Heerlen houdt zich actief bezig met de steun bij het aanschaffen van zonnepanelen. Wie interesse heeft kan zich wenden tot de deze internetpagina. Wie  meer subsidie wil in de vorm van de teruggaaf van de BTW kan het volgende stappenplan doorlopen.

De teruggaaf van de BTW in drie stappen

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug.

Keurmerken die je vindt op de zonnepanelen

Op de zonnepanelen die je aanschaft horen een aantal keurmerken te zitten. Deze zijn de belangrijkste;
Het keurmerk van de Europese Unie. Het gaat dan om het CE logo. Deze panelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse overheid. Het gaat dan om het Tüv logo. De deze panelen zijn goedgekeurd door de strenge Duitse overheid.
Het keurmerk van de installateur. Deze heeft dan het Zonnekeur keurmerk.

Veelgemaakte fouten bij zonnepanelen

Er worden geen panelen ‘ingetekend’ waardoor je met een schaduwval komt te zitten. Dit kan als gevolg hebben dat de installatie niet goed werkt.
Je vergelijkt vooraf geen prijzen waardoor je naar verhouding veel te dure panelen koopt.

Jouw voordelen bij de zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meer voordeel dan je zo zou denken. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:
Jouw installatie levert terug. Wanneer jouw installatie meer produceert dan jij verbruikt lever je terug aan het energienet. Dit heet salderen. Je krijgt een vergoeding van 22 eurocent per kWh.
Jouw installatie bespaart energietaks. Je betaalt geen energietaks; dit is 12 eurocent per kWh.

Denk aan deze zaken bij zonnepanelen

Zorg aan een goede bereikbaarheid van je dak. Maak ruimte op je terras voor de bouwsteiger.
Zorg voor een goede meter. Je moet een slimme energiemeter hebben voor zonnepanelen.

Handig besparen

Je bespaart op je zonnepanelen met de volgende tips:
Vergelijk offertes. Zo kan je gelijkwaardige panelen vergelijken.
Koop samen in. Daardoor kan je een lagere prijs bedingen.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Heerlen

Dit doe je door eerst offertes te vergelijken. Die vraag je op met deze button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je naast elkaar kan leggen. Jouw voordeel kan zo oplopen tot wel 30 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!