Zonnepanelen Heerhugowaard

Zonnepanelen HeerhugowaardHeerhugowaard is een plaats waar een revolutie gaande is. Steeds meer eigenaren van huizen gaan het dak op om zonnepanelen te plaatsen. De reden hiervan is heel simpel. De zon geeft gratis energie en aangezien de prijzen van energie alleen maar stijgen zoeken mensen naar een goedkoper alternatief. Wanneer jij nog twijfelt over deze investering hebben we voor jou wat goede tips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heerhugowaard? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De opbouw van de prijs van zonnepanelen

We keken voor je hoe de prijs van zonnepanelen is opgebouwd.

  • Het materiaal wat schaars en kostbaar is. Zonnepanelen bestaan voor een groot gedeelte uit silicium. Dit materiaal wordt gedolven en wordt onder zeer hoge temperatuur tot platen gesmolten. Deze procedure is kostbaar en het silicium bepaalt dan ook voor een zeer groot gedeelte de prijs. Dit materiaal en het paneel zelf bepaalt dan ook voor meer dan de helft de prijs.
  • Het gerei wat wordt gebruikt is duur. Om de zonnepanelen te plaatsen maakt men gebruik van een gehuurde bouwsteiger, een bouwladder of een bouwlift. Jij betaalt de huur van dit materieel via je factuur.
  • Het arbeidsloon maakt het duur. Het arbeidsloon van een gecertificeerd installateur maakt de kosten hoog. Je betaalt tussen de 1200 en 1400 euro voor het arbeidsloon.
  • De BTW maakt het kostbaar. Je betaalt het hoge tarief van 21 procent voor de BTW. Dat is echter een post die je later weer kan terugvorderen.
  • De kilometerkosten zijn kostbaar. Jij betaalt de reiskosten van een leverancier. Door te kiezen voor een leverancier uit Heerhugowaard bespaar jij hierop.

De prijs van zonnepanelen in Heerhugowaard

We vroegen bij meerdere lokale leveranciers om de prijzen van hun diensten. Men stuurde ons deze offertes:

Welke generatie panelen koop je Wat is het maximale haalbare vermogen Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket
Een van de eerste generaties Tot 200 Wp 10 zonnepanelen, bevestigingsmateriaal en een omvormer Tot 4450 euro
Een van de latere generaties Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, bevestigingsmateriaal en een omvormer Tot 5750 euro
Een van de nieuwste generaties Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, bevestigingsmateriaal en een omvormer Tot 7550 euro

Waarom jij een leverancier uit Heerhugowaard wil

Een leverancier uit Heerhugowaard kies je onder andere om deze redenen:
Een plaatselijke leverancier kent de regels. Hij weet welke eisen de gemeente Heerhugowaard stelt voor zonnepanelen en kan eventueel een vergunning aanvragen.
Een plaatselijke leverancier weet wat er te halen valt. Denk daarbij aan meerdere soorten vergoedingen en tegemoetkomingen.

Is er steun of subsidie in Heerhugowaard

Jij krijgt praktische ondersteuning van de gemeente Heerhugowaard. Je leest er meer over op deze pagina. Wil je meer subsidie in de vorm van je BTW terug dan ga je naar onderstaand stappenplan.
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Vorder nu als ondernemer de BTW terug.

De keurmerken die op zonnepanelen staan

Op zonnepanelen staan meerdere keurmerken. Je vindt onder andere deze zaken:
CE als keurmerk van de Europese unie. Dit is een keurmerk wat aangeeft dat de panelen in de EU mogen worden verhandeld.
Tüv als keurmerk van de Duitse regering. Dit is een keurmerk wat aangeeft dat de panelen aan de strenge eisen van de Duitse overheid voldoen.
Zonnekeur als keurmerk voor de installateurs. Jouw installateur is gecertificeerd.

De valkuilen bij het bestellen van zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kunnen er ook zaken mis gaan:
Er is geen schouw gedaan waardoor je met schaduwval zit. Een kwalijke zaak want je zonnepanelen zullen verminderd werken.
De leverancier zit te ver weg. Daardoor betaal je opeens flink wat kilometerkosten.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je op het eerste oog denkt:
Jij levert je overproductie terug. Dat wil zeggen dat je per kWh wat je niet zelf verbruikt 22 eurocent terug krijgt van het energiebedrijf.
Jij betaalt geen energietaks. En dan hebben we het over 12 eurocent per kWh.

Een korte checklist

  • Ruim je tuin leeg voor de zonnepanelen komen. Zo kan het montageteam gelijk aan de slag en heb je geen schade naderhand.
  • Controleer of je een slimme energiemeter hebt. Dit is een harde eis bij zonnepanelen.

Besparen doe je zo

Schaf met een groep de zonnepanelen aan. Door meer te bestellen kan je voordeel bedingen.
Vergelijk eerst de prijzen.

Vergelijk de kwaliteit van vakmannen in Heerhugowaard

Met onderstaande button vraag je gelijk offertes op van vakmannen in Heerhugowaard om te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!