Zonnepanelen Heerenveen

Zonnepanelen HeerenveenDe vraag naar zonnepanelen in Nederland is groot en dat komt doordat we hier een prima klimaat hebben voor interessante opbrengsten. Het wordt niet te warm, dus de zonnepanelen raken niet oververhit. Tegelijkertijd hebben we wel een groot aantal zonne-uren en ligt een groot gedeelte van het land aan zee. Zonnepanelen kunnen in Nederland erg goed presteren en als jouw dak geschikt is, dan maak je mooie besparingen. De volgende informatie is samengesteld voor inwoners van Heerenveen die in zonnepanelen willen investeren.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heerenveen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Waarschijnlijk heb je zelf wel gezien dat op steeds meer daken in Heerenveen een zonnesysteem wordt geïnstalleerd. De prijzen zijn laag, want de vraag is groot. Zonnepanelen worden ook steeds beter, wat dit een uitstekend moment maakt om de investering te doen. De prijzen vind je in het onderstaande schema, voor het complete systeem en de plaatsing op je dak.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Heerenveen inhuren?

Er zijn een aantal redenen waarom een specialist uit Heerenveen een betere keuze is dan een landelijk bedrijf. Regionale specialisten weten wat de opbrengsten van zonnepanelen zijn in de regio, want deze zijn niet overal in Nederland hetzelfde. Je krijgt dus een exacte berekening van wat er met jouw dak mogelijk is. Deze specialisten staan in contact met de gemeente en weten wat je aan steun van hen kunt verwachten. Een regionaal bedrijf vraagt geen voorrijkosten en is altijd in de buurt, ook later voor onderhoud, reparaties en het vervangen van de omvormer.

Is er steun/subsidie in Heerenveen?

De gemeente Heerenveen organiseert veel voor inwoners die hun woning verduurzamen. Naast de landelijke btw-regeling bieden zij een voucher aan die je kunt indienen voor allerlei energiebesparende producten en diensten. Er loopt ook een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen, isolatiemateriaal en waterzijdig inregelen van je verwarming. Hieraan kun je nog tot 14 december 2020 deelnemen. Via het Duurzaam Bouwloket Heerenveen krijg je onafhankelijk advies over het aanschaffen van zonnepanelen, kun je zien of er subsidies zijn en lees je over de ervaringen van bewoners die je voorgingen.

Stappenplan btw teruggave

De belangrijkste regeling om gebruik van te maken is de btw teruggave. Dit is een landelijke regeling die loopt via de Belastingdienst. Zoals de naam al aangeeft kun je alle btw die je over de aankoop van je zonnepanelen hebt betaald terugkrijgen en dat is natuurlijk een groot bedrag. Daarom helpt het onderstaande stappenplan je bij het indienen van je aanvraag.

  1. Je meldt je aan als ondernemer door het online formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in te vullen en op te sturen.

  2. Binnen 5 dagen krijg je van de Belastingdienst een bericht dat ze je aanvraag hebben ontvangen.

  3. Je krijgt in een apart bericht een inlogcode, een btw-nummer en instructies.

  4. Deze gegevens gebruik je om je belastingaanvraag in te dienen.

  5. Daarna moet je alleen nog je rekeningnummer doorgeven en het bedrag wordt teruggestort.

Voordelen zonnepanelen

Vanaf het moment dat jouw zonnepanelen zijn geïnstalleerd en aangesloten profiteer je van een aantal belangrijke voordelen. Je bespaart geld en het milieu omdat je je eigen groene energie opwekt en gebruikt. Met deze besparingen betaal je je investering binnen 10 jaar af. De zonnepanelen blijven nog zeker 30 jaar interessante opbrengsten aanleveren die je dus 20 jaar lang direct in je broekzak stopt. Het energielabel van je woning daalt, dus de prijs stijgt. Mocht je je woning willen verkopen, dan trek je met zonnepanelen en een goed energielabel meer kopers aan.

Interessante bespaartips

Door te proberen te besparen op je zonnepanelen haal je de terugverdientijd naar beneden. Dit moet alleen niet ten koste gaan van de kwaliteit. Met de onderstaande tips koop je een kwalitatief systeem voor een lagere prijs.

  • Inkoopactie: doe mee aan de collectieve inkoopactie die door de gemeente Heerenveen wordt georganiseerd. Omdat je dit samen met andere geïnteresseerden doet, krijg je van de aangesloten installateur een volumekorting.

  • Kopen in de winter: in de winter is er veel minder vraag naar zonnepanelen dan in de zomer. Om toch te kunnen verkopen bieden veel installateurs tijdens de winter interessante acties aan waarmee je zonnepanelen koopt met korting.

  • Een specialist uit Heerenveen: kies voor een regionale specialist en je betaalt – ook nadat de zonnepanelen zijn geplaatst – geen voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Heerenveen

Heerenveen doet veel voor haar inwoners die energiebesparende maatregelen treffen. Vraag daarom bij ons offertes aan bij betrouwbare specialisten uit Heerenveen en omstreken. Je voert een vergelijking uit en ziet in één keer welk bedrijf jou het beste aanbod kan doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!