Zonnepanelen Heemstede

Zonnepanelen HeemstedeDaken in Heemstede vangen veel zon en steeds meer inwoners ontdekken nu dat je daar interessante dingen mee kan doen. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat zonnepanelen steeds vaker worden geplaatst. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar wel aan het oriënteren bent op deze aankoop is het goed om onderstaand stukje te lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Heemstede? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van jouw zonnepanelen

Bij zonnepanelen is het goed om je te beseffen waar de prijs vandaan komt. We keken dan ook naar de prijsopbouw van zonnepanelen.

  • Kostbaar materiaal gebruikt. Voor de productie van de moderne zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van silicium. Dit is een materiaal wat gedolven wordt en via een ingewikkeld proces wordt verwerkt tot plaatmateriaal. De zonnepanelen worden niet in een zeer grote productie gemaakt waardoor de productiekosten behoorlijk hoog zijn.
  • Kostbare huur. Voor het plaatsen van zonnepanelen worden zaken gehuurd. Denk in dat geval aan een bouwsteiger maar ook aan zaken als een hoogwerker of een bouwlift voor de zonnepanelen. Deze zaken worden voor jou gehuurd en jij betaalt de huur op de factuur.
  • Kostbaar werk. Het arbeidsloon wat wordt berekend is eveneens een kostbaar iets. De installateur is gecertificeerd en daar betaal jij behoorlijk voor. Het arbeidsloon kan oplopen tot 1500 euro.
  • De hoge BTW. Voor zonnepanelen betaal je 21 procent BTW. Deze BTW mag je naderhand als een subsidie terug vorderen.
  • De kilometerkosten. Je betaalt voor de reiskosten die de installateur maakt om bij jouw adres te komen. Daarop bespaar je uiteraard door een installateur uit jouw omgeving te kiezen.

De prijs van zonnepanelen in Heemstede

We informeerden naar de prijs van zonnepanelen in Heemstede en kregen de volgende offertes:

Van welk materiaal zijn de panelen gemaakt Wat is de termijn waarbinnen je de panelen terug verdient Wat is het maximum haalbare vermogen Wat is de prijs gemiddeld per paneel
Traditionele panelen van glas 7 a 8 jaar Tot 200 Wp 336 euro
Modernere panelen van silicium 9 a 10 jaar Tot 275 Wp 466 euro
De modernste panelen van silicium 11 jaar Tot 400 wp 566 euro

Waarom jij een vakman in Heemstede inhuurt

Het beste laat je zonnepanelen plaatsen door een vakman uit Heemstede. Dat doe je om de volgende reden:
Een vakman uit Heemstede weet de gemeentelijke eisen. Hij weet wanneer je een vergunning nodig hebt en kan deze ook gelijk regelen voor hij aan de slag gaat. ‘
Een vakman uit Heemstede kent jouw rechten. Hij weet welke subsidies je kan krijgen en zal eventueel helpen bij het claimen van deze subsidies.

Is er steun of subsidie in Heemstede

De gemeente Heemstede geeft hulp en subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen. Je leest er meer over op deze pagina: https://www.heemstede.nl/producten-en-diensten/duurzaam-heemstede/. Wil je meer subsidie in de vorm van een teruggaaf van je BTW, lees dan verder.

Jouw BTW terugvorderen met een stappenplan

De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf kan je terugvorderen met dit stappenplan:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de betaalde BTW terug.

De keurmerken die je terugvindt

Op de zonnepanelen moeten bepaalde keurmerken staan. De belangrijkste bespreken we nu.
Het keurmerk van de Europese Unie. Dit keurmerk, CE, geeft aan dat de zonnepanelen mogen worden verhandeld in de EU.
Het keurmerk van de Duitse overheid. Dit keurmerk, Tüv, geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de strengste Duitse eisen.
Het keurmerk van de gecertificeerde installateur. Dit keurmerk, Zonnekeur, geeft aan dat je met de beste installateurs te maken hebt.

Problemen bij de aankoop van zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kunnen er bepaalde zaken misgaan. Denk bijvoorbeeld hieraan:
Een leverancier berekent opeens hoge kilometerkosten. Een leverancier die moet reizen voor hij bij jou is zal de kilometerkosten doorbelasten. Jij hebt daar invloed op door een leverancier te kiezen die in Heemstede zelf zit.
Een leverancier voert geen schouw uit. Het kan dan zijn dat jouw installatie een veel lager rendement hebt dan jij had berekend. Je hebt last van schaduwval.

De voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen heb je meer voordelen dan je op het eerste oog denkt.
Alles wat je meer produceert krijg je vergoed. Energie die jouw installatie teveel opwekt lever je terug. Je ontvangt tot 22 eurocent per kWh retour.
Geen hoge belasting. De milieutaks is 12 eurocent per kWh. Dit betaal jij niet met zonnepanelen.

Kort checken voor je laat plaatsen

  • Jouw energiemeter moet er klaar voor zijn. De energiemeter moet een slimme meter zijn. Alleen dan kan je goed zien wat er is geleverd aan jou en wat er naar het energie net is geleverd.
  • Je tuin moet er klaar voor zijn. Voor de zonnepanelen komen ruim je obstakels in je tuin weg zodat de bouwsteiger kan worden geplaatst.

Snel besparen

Je bespaart op zonnepanelen met deze tips:
Koop groot in. Door samen te werken kan je groter inkopen en een lagere prijs bedingen.
Vergelijk eerst de prijzen. Dat doe je met onderstaande link.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Heemstede

Met onderstaande button vraag je prijzen op bij meerdere leveranciers van zonnepanelen in Heemstede. De offertes vergelijk je waardoor jouw voordeel tot wel 20 procent kan oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!