Zonnepanelen Hasselt

Zonnepanelen HasseltDe aanschaf van zonnepanelen in Hasselt brengt veel zaken met zich mee waar je aan moet denken. In de eerste instantie moet je de voordelen overwegen, nagaan wat de kosten zijn, weten wat voor specialist je in moet huren voor een optimale installatie, weten welke subsidiemogelijkheden je hebt, wat de bespaaropties zijn en welke valkuilen je maar beter kunt vermijden. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over deze zaken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hasselt? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Hasselt

Een gemiddeld huishouden moet minstens €4.500 tot €5.000 neerleggen om een goed zonnepanelensysteem te kopen. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Hasselt worden in de tabel hieronder weergegeven, zodat je in één oogopslag kunt nagaan wat je kwijt gaat zijn aan de aanschaf. Je kunt hierbij niet alleen bepalen hoeveel je gaat betalen aan de hand van het aantal panelen per huishoudgrootte, maar ook wat de totale capaciteit van het systeem is en hoeveel je jaarlijks bespaart met de zonnepanelen.

Huishoudgrootte Zonnepanelen Capaciteit Investering Jaarlijkse besparing
1 11 2.700 Wp 5.100 527
2 16 4.000 Wp 7.600 782
3 20 4.800 Wp 9.100 938
4 22 5.400 Wp 10.200 1.055
5 25 6.200 Wp 11.700 1.212
6 26 6.350 Wp 12.000 1.241

Huur een lokale specialist in

Als je wilt besparen op zowel de kosten als tijd, huur dan liever een lokale specialist in die niet veel hoeft te rijden om naar je toe te komen om de zonnepanelen te installeren. De korte afstand die er moet worden gereden zorgt ervoor dat je amper wat moet betalen aan kilometerkosten. Daarnaast moet je altijd een lokale specialist inhuren als je de vergunningsaanvraag en subsidieaanvraag op juiste wijze geregeld wilt hebben. Lokale specialisten hebben over de jaren heen namelijk een groot netwerk aan contacten opgebouwd en kunnen hier ook altijd op terugvallen.

Subsidies zonnepanelen in Hasselt

Zonnepanelen in Hasselt kopen is niet bepaald goedkoop, daarom ben je vast al gaan informeren naar de subsidiemogelijkheden. Landelijke subsidies behoren inmiddels tot het verleden, je kunt enkel de btw-terugvragen of bij bepaalde gemeenten langsgaan om te checken of ze een lokale subsidieregeling aanbieden voor zonnepanelen. Op de website van de gemeente Hasselt tref je een lijst van alle huidige subsidieregelingen die beschikbaar zijn. Daarnaast dien je regelmatig terug te komen kijken in hoeverre er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van subsidies voor zonnepanelen.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Men denkt vaak dat de aanschaf van een set zonnepanelen in Hasselt zo geregeld is, maar je moet rekening houden met verschillende zaken die van belang zijn. Wij hebben hieronder een handig stappenplan in elkaar gezet zodat de aanschaf zo eenvoudig mogelijk geschiedt:

  1. Ga na of je dak geschikt is om zonnepanelen aan te leggen.
  2. Check of een vergunning aanvragen nodig is en vraag welke mogelijkheden je hebt als je van plan bent om een subsidie aan te gaan vragen bij de gemeente.
  3. Zoek zonnepanelenspecialisten op uit je omgeving en maak een vergelijking van een aantal offertes.
  4. Kies een ideale specialist uit aan de hand van de offertes op basis van de prijs, de kwaliteit en de voorwaarden.
  5. Ga akkoord met de offerte en laat de specialist starten met de installatie.
  6. Maak gebruik van de btw-aftrekregeling en krijg zo 21% van de investeringskosten terug.

Relevante keurmerken

Als je wilt weten of de zonnepanelen die je worden aangeboden wel echt van hoogwaardig kwaliteit zijn, dan moet je als eerste letten op de aanwezigheid van bepaalde relevante keurmerken in de zonnepanelenbranche. Het gaat hierbij om het CE-keurmerk van de Europese Unie, het Tüv-keurmerk van de Duitse regering en het Zonnekeur keurmerk van Nederland. Specialisten zonder keurmerken zijn niet te vertrouwen.

De zaken die verkeerd kunnen gaan

Het is niet makkelijk om precies na te gaan welk zonnesysteem je moet kiezen en wanneer je de zonnepanelen of de specialist kunt vertrouwen. Hieronder tref je de 2 meest voorkomende zaken die gauw verkeerd kunnen gaan als je niet voorbereid bent op de juiste manier:

  • Ga nooit voor zonnepanelen die veel te laag zijn geprijsd, waardoor je ook geen zorgen hoeft te maken met mogelijke verlagingen in het rendement. Zonnepanelen die laaggeprijsd zijn kan je beter vermijden aangezien het vaak gaat om verouderde zonnepanelen.
  • Kies altijd voor zonnepanelen met een keurmerk. Als je weet dat de panelen die je aanschaft ene keurmerk voeren, dan weet je ook dat de panelen te vertrouwen zijn op basis van duurzaamheid, veiligheid, milieuvriendelijkheid en natuurlijk kwaliteit.

Als je inmiddels volledig overtuigd bent van de voordelen van zonnepanelen in Hasselt, dan is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een betrouwbare en ervaren zonnepaneelspecialist in je buurt. Dit geeft je de mogelijkheid om direct na te kunnen gaan at de verschillend prijsmogelijkheden zijn waardoor je kunt vergelijken en de beste deal kunt kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!