Zonnepanelen Harmelen

Zonnepanelen HarmelenGa er maar vanuit dat je bij het kopen van zonnepanelen in Harmelen een verstandig besluit hebt gemaakt. Je gaat immers flink profiteren van hoge opbrengsten en maandelijkse kortingen terwijl je het milieuvriendelijk systeem binnen een mum van tijd terugverdient. Maar ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn als je zelf van plan bent om zonnepanelen in Harmelen te gaan kopen? Lees dan hieronder verder om meer te weten hierover.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Harmelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Harmelen

Je bent natuurlijk benieuwd wat de kosten zullen zijn bij het kopen van een zonnepanelensysteem. Koop je een compact systeem bestaande uit slechts een aantal zonnepanelen, dan zijn de kosten wat lager in vergelijking tot een uitgebreid zonnepanelensysteem met minstens 24 panelen. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Harmelen inclusief de installatie maar exclusief de 21% btw tref je in het overzicht hieronder:

Zonnepanelensysteem Zonnepanelen Gemiddelde kosten
Compact systeem Vanaf 8 panelen Vanaf €3.320
Gemiddeld systeem Vanaf 18 panelen Vanaf €7.470
Uitgebreid systeem Vanaf 24 panelen Vanaf €9.960

Waarom je beter kunt kiezen voor een lokale specialist

Landelijke en lokale specialisten hebben elk hun eigen voor- en nadelen, maar als je zelf in Harmelen woonachtig bent dan kan je beter gaan voor een lokale specialist om de installatie van je zonnepanelen uit te voeren. Je betaalt in dit geval veel minder aan reiskosten vanwege de korte afstand en kunt veel sneller een afspraak krijgen waardoor de panelen ook eerder op je dak staan.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Harmelen doet haar best om de stad zoveel mogelijk te verduurzamen door het uitreiken van allerlei plaatselijke subsidieregelingen zodat inwoners die zonnepanelen in Harmelen willen kopen een interessante korting kunnen krijgen. Zo wordt de zonnepanelenaanschaf veel aantrekkelijker en kunnen ook mensen met een beperkt budget een zonnepanelensysteem kopen.

De btw-aftrekregeling

Wil je zoveel mogelijk op de zonnepanelenkosten besparen door minstens 21% van de kosten te verlagen? De overheid biedt namelijk steun door de btw terug te vorderen via de Belastingdienst. Meld jezelf als ondernemer aan en dien je aangifte in zodat de Belastingdienst het verschuldigde bedrag op je bankrekening kan storten. Het bedrag dat je kunt besparen loopt in de honderden en soms wel duizenden euro’s.

Keurmerken en garanties van zonnepanelen

Aan de hand van de aanwezige keurmerken en garantiebepalingen kan je weten of de zonnepanelen die je koopt en de specialist die je inhuurt wel te vertrouwen zijn. De keurmerken die relevant zijn in de zonnepanelenwereld zijn het Tüv en het CE keurmerk voor de materialen en het Zonenkeur keurmerk voor gecertificeerde specialisten. Garanties die van belang zijn, zijn de fabrieksgarantie, welke minstens 10 jaar zou moeten zijn. De installatiegarantie die het systeem minstens 2 jaar moet dekken en de vermogensgarantie zodat je verzekerd bent van een hoog vermogen over een aantal jaar.

De voordelen

Alhoewel je flink wat geld moet hebben om zonnepanelen in Harmelen te kopen, dan nog is de investering de moeite waard aangezien er verschillende voordelen zijn:

  • Grote maandelijkse kortingen en jaarlijkse opbrengsten
  • Je huis verhoogt in waarde en het energielabel gaat erop vooruit.
  • Je verdient de panelen vanzelf terug.
  • Het systeem is onderhoudsarm en gaat minstens 25 jaar mee.
  • Je kunt een zonnepanelensysteem altijd uitbreiden met extra panelen.
  • Je hebt veel meer aan zonnepanelen dan aan de rente op een normale spaarrekening.

De valkuilen

Het is ook zeer belangrijk om even te checken welke valkuilen komen kijken bij zonnepanelen in Odijk zodat je geen onnodige fouten maakt:

  • Niet eerst offertes vergelijken met elkaar: Door een vergelijking te maken ben je beter op de hoogte van de gemiddelde prijzen op de markt en kan je een voordelige keuze maken die past binnen je budget en je wensen.
  • Niet eerst nagaan of de specialist erkend is: Een specialist die geen Zonnekeur keurmerk voert is niet erkend, waardoor je ook geen subsidie aan kunt vragen of de btw terug kunt vorderen. Daarnaast ben je niet verzekerd van een optimale installatie en een maximale opbrengst.

Check deze zaken eerst

Check eerst hoe lang het gaat nemen voordat je je begininvestering terug hebt verdiend. De terugverdientijd geeft namelijk aan in hoeverre de aanschaf en installatie wel de moeite waard is geweest. Hierbij dien je te kijken naar de zonnepanelenprijs, de subsidies die je aanneemt vanuit de overheid, de leningen of btw terugvordering en de capaciteit van het systeem om stroom op te kunnen wekken. Is de terugverdientijd kort, dan is de aanschaf wel degelijk de moeite waard geweest.

Specialisten vergelijken in Harmelen

Ben je inmiddels overtuigd van zonnepanelen en wil je de aanschaf aangaan? Als je een kijkje wilt nemen tot de verschillende mogelijkheden die zonnepanelen jou kunnen bieden, start dan met het opvragen van een aantal offertes bij zonnepanelenspecialisten uit je omgeving zodat je een vergelijking kunt maken en de voordeligste offerte kunt uitkiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!