Zonnepanelen Harlingen

Zonnepanelen HarlingenNederland heeft een uitstekend klimaat voor zonnepanelen. Harlingen, met haar ligging aan zee, laat goede opbrengsten zien. Zonnepanelen zullen in Nederland niet zo snel oververhitten, maar tegelijkertijd zijn er wel voldoende zonne-uren. Ze kunnen dus eigenlijk perfect presteren, vooral als ze met de juiste hellingshoek en richting het zuiden kunnen worden geplaatst. Woon jij in Harlingen en overweeg je zonnepanelen te nemen? Dan lees je hier over wat je van deze aankoop kunt verwachten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Harlingen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Harlingen

Er worden dagelijks een groot aantal zonnesystemen geplaatst in Nederland en dat zie je ook aan de daken van Harlingen. De prijzen zijn gunstig en zonnepanelen zijn sterker dan ooit. We hebben de kosten voor het aanschaffen en installeren verschillende installaties samengevat in het onderstaande overzicht.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Harlingen inhuren?

De opbrengsten van zonnepanelen zijn niet overal in Nederland hetzelfde en de nabijheid van de zee heeft hier een positieve invloed op. Een regionale specialist weet exact wat deze mogelijke opbrengsten zijn in Harlingen en omstreken. Ook kunnen ze je vertellen over alles wat de gemeente organiseert voor inwoners die hun woning willen verduurzamen. Een installateur uit Harlingen is altijd dichtbij en rekent geen voorrijkosten. Jij gaat er gemakkelijk naartoe, zij staan zo bij je op de stoep en dat blijft zo als je ze nodig hebt voor het vervangen van de omvormer, voor reparaties of onderhoud.

Is er steun/subsidie in Harlingen?

De belangrijkste regeling voor iedereen die in zonnepanelen investeert is die van de Belastingdienst. Je vraagt via hen alle btw terug die je over de volledige aankoop hebt betaald. Bij de gemeente Harlingen is dan ook geen subsidie beschikbaar, maar bieden ze steun op andere manieren. Het Duurzaam Bouwloket Harlingen staat boordevol informatie over zonnepanelen en het verduurzamen van je woning. Je leest over ervaringen van andere bewoners, kunt een HuisScan doen, offertes opvragen bij regionale specialisten en een overzicht krijgen van de regelingen en subsidies die je kunt aanspreken.

Garanties voor zonnepanelen

Bij het aanschaffen van een zonnesysteem krijg je een aantal verschillende garantieregelingen.

  • Productgarantie: je krijgt een productgarantie voor de zonnepanelen en voor de omvormer/micro omvormers/power optimisers. Deze komt van de fabrikanten van de producten.

  • Vermogensgarantie: de fabrikant van de zonnepanelen krijg je een vermogensgarantie. Zij garanderen daarmee dat er na een bepaalde periode nog een bepaald vermogen overblijft en dat dit dus niet te snel naar achteren gaat.

  • Installatiegarantie: de installateur van de zonnepanelen biedt een installatiegarantie aan over de werkzaamheden bij de montage van de zonnepanelen.

  • Opbrengstgarantie: sommige installateurs garanderen dat jouw zonnepanelen jaarlijks een bepaalde opbrengst genereren.

  • Systeemgarantie: er zijn installateurs die je één overkoepelende garantieregeling aanbieden voor alles behalve de zonnepanelen zelf. Dat is gemakkelijker.

Valkuilen bij de aankoop van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen vraagt om een investering van jouw kant, dus het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt. De kwaliteit van de zonnepanelen is erg belangrijk en je moet bereid zijn om daar meer voor te betalen. Op de lange termijn leveren kwalitatieve panelen veel meer op. Kies daarom voor één van de zogenaamde tier 1 fabrikanten. Als je voor kwalitatieve en duurdere panelen kiest, dan hoort daar ook een kwalitatieve omvormer bij. Vergeet niet de kwaliteit van de bekabeling te controleren.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen is een goed idee, zo lang je de bovenstaande valkuilen maar niet vergeet. De volgende tips leveren mogelijk een goedkoper systeem op terwijl je de kwaliteit waarborgt.

  • Collectieve inkoopactie: doe mee aan een collectieve inkoopactie. Dit is vaak gratis en vrijblijvend tot je het aanbod accepteert. De deelnemende specialist kan volumekorting geven omdat ze veel werk aangeboden krijgen.

  • Winter: schaf je zonnepanelen aan in de winter. Er worden dan over het algemeen veel minder panelen verkocht. Installateurs bieden acties aan om ervoor te zorgen dat de verkoop tijdens deze langzame maanden niet stil komt te staan.

  • Regionale specialist: kies altijd voor een specialist uit Harlingen en omstreken. Een regionale specialist vraagt geen voorrijkosten. Deze bespaar je bij de aankoop, maar ook als je ze later inschakelt voor onderhoud, het vervangen van de omvormer of reparaties.

Specialisten vergelijken in Harlingen

Nederland is in de ban van zonnepanelen en dat zie je aan het aantal specialisten die jou graag aan een systeem helpen. Ook in Harlingen is er voldoende keuze. Wij helpen je bij het vinden van de beste specialist en de scherpste deal. Vraag via ons offertes aan en maak een vergelijking van wat vakkundige regionale bedrijven jou kunnen bieden. Je kiest daar dan zelf gemakkelijk de beste uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!