Zonnepanelen Haren

Zonnepanelen HarenZonnepanelen schaf je niet zomaar aan. Er duiken ook in Haren steeds meer zonnesystemen op en op dit moment zijn de prijzen ook erg gunstig. Daar komt bij dat de zonnepanelen die nu geproduceerd worden veel meer opbrengen dan de zonnepanelen een aantal jaren geleden. Dit is een uitstekend moment om de knoop door te hakken en de aankoop in werking te zetten. De onderstaande informatie is voor inwoners van Haren dan vast erg handig.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Haren? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijzen voor zonnepanelen lopen erg uiteen. De kwaliteit is hier vaak de reden voor, maar ook de afmetingen van het paneel. Kleinere panelen zijn goedkoper, maar hebben een lager rendement. Grote panelen zijn duurder, maar het rendement is hoog en dat betekent dat je minder panelen nodig hebt voor hetzelfde resultaat. De onderstaande tabel geeft je een idee van wat je van de kosten kunt verwachten. Hier zit de plaatsing al bij inbegrepen.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Haren aanwijzen?

Het aanwijzen van een regionale specialist heeft een aantal belangrijke voordelen. Contact gaat gemakkelijk en is laagdrempelig. Jij rijdt gemakkelijk even langs de specialist en zij zijn ook snel bij jou. Ze brengen dan geen voorrijkosten in rekening, ook niet als je ze later nodig hebt voor reparaties en onderhoud. Regionale specialisten weten wat de opbrengsten van zonnepanelen in de regio zijn en kunnen je deze exacter voorrekenen. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de regio.

Is er steun/subsidie in Haren?

De gemeente Groningen ondersteunt inwoners die zonnepanelen aanschaffen niet door middel van een subsidie. Daar is de landelijke btw regeling al voor. Heb je al zonnepanelen en zijn deze beschadigd door een aardbeving? Dan wordt die schade wel gecompenseerd met de Waardevermeerderingsregeling. De gemeente Groningen doet veel voor inwoners die hun woning willen verduurzamen. Als je naar het Energieloket gaat dan staat dit boordevol onafhankelijk advies en informatie. Via ‘Mijn Woningplan’ krijg je een compleet overzicht van de maatregelen die jouw woning nodig heeft, de prijzen en de volgorde waarin je ze moet uitvoeren. Woon je in Haren en wil je zonnepanelen aanschaffen? Ga dan naar het Energieloket en je kunt je perfect voorbereiden op de aankoop.

Stappenplan btw teruggave

Zoals al even aangegeven is er voor iedereen die in zonnepanelen investeert een belangrijke landelijke regeling en deze wordt gecoördineerd door de Belastingdienst. Via hen krijg je na de installatie alle btw die je betaald hebt terug. Om dit ook te doen volg je het onderstaande stappenplan.

  1. Pak het online formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ erbij.

  2. Vul het in en stuur het op.

  3. Je krijgt binnen 5 dagen een ontvangstbevestiging van de Belastingdienst.

  4. Daarna ontvang je een btw nummer, een inlogcode en instructies voor het indienen van je belastingaanvraag.

  5. Voer je aanvraag uit online.

  6. Geef je rekeningnummer door en het bedrag wordt teruggestort.

Garanties op zonnepanelen

Als je zonnepanelen aanschaft dan zijn de garantieregelingen erg belangrijk. Je ziet er aan hoe kwalitatief de panelen zijn, maar je beschermt jezelf er ook mee in het geval van een defect. Er zijn drie gangbare garantieregelingen en twee regelingen die wat minder vaak voorkomen.

  • Elke installateur geeft je standaard een installatiegarantie. Bij de betere bedrijven is deze minimaal 5 jaar.

  • De fabrikant van de zonnepanelen geeft je een productgarantie en een vermogensgarantie. Een gemiddelde productgarantie is 10 tot 15 jaar en een standaard vermogensgarantie garandeert dat er nog 80% vermogen na 25 jaar over is. Je krijgt ook een productgarantie over de omvormer (5 tot 8 jaar) en de micro omvormers (gelijk aan de garantie van de zonnepanelen).

  • Sommige installateurs bieden een systeemgarantie aan. Dat is een garantieregeling die het hele systeem dekt, behalve de zonnepanelen zelf. Dat is handiger en overzichtelijker.

  • Er zijn ook installateurs die een opbrengstgarantie aanbieden. Deze is vaak 15 jaar en garandeert een bepaalde opbrengst elk jaar. Kom je daar onder uit, dan wordt het verschil bijgelegd.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen doe je alleen als je zeker weet dat je de kwaliteit niet op het spel zet. Ga in de winter bijvoorbeeld op zoek naar acties en aanbiedingen, want dan worden er minder systemen verkocht. Doe mee aan een gezamenlijk inkoopcollectief en ontvang volumekorting van de deelnemende installateur. Kies een installateur uit Haren uit en je betaalt geen voorrijkosten.

Vergelijk offertes

Wij helpen je ook met geld besparen door je aan offertes te helpen van betrouwbare specialisten in Haren en omgeving. Deze leg je naast elkaar, je maakt een uitgebreide vergelijking en je kiest gemakkelijk de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!