Zonnepanelen Haarlem

Zonnepanelen HaarlemHaarlem is een prachtige stad om in te wonen. Het is echter niet voor niets dat je op steeds meer daken zonnepanelen ziet. De stroom  is er namelijk erg duur en dat drukt flink op het huishoudbudget. Wanneer jij wil deelnemen aan deze zonnepanelen-revolutie is het goed om je eerst in te lezen. We geven je graag wat tips.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Haarlem? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weten waar je voor betaalt

Zonnepanelen zijn uiterst kostbaar. Het is dan ook goed om te weten waar je voor betaalt.

  • Het materiaal is heel kostbaar. We hebben het dan over de recente panelen van silicium. Deze panelen worden via een bewerkelijke procedure gemaakt en vervolgens worden de zonnepanelen in een beperkte oplage gemaakt. Kortom; het materiaal maakt zonnepanelen zeer kostbaar.
  • Er wordt gebruik gemaakt van gehuurd materieel. Dat wil zeggen dat er bouwsteigers moeten worden gehuurd, een hoge ladder en in sommige gevallen een bouwlift. De kosten worden aan jou doorberekend.
  • Er wordt gebruik gemaakt van geschoold personeel. Dit gecertificeerde personeel kost een hoop en jij betaalt daar tussen de 1250 en 1650 euro voor.
  • Er wordt een hoog percentage BTW berekend. Deze BTW, 21 procent, kan je terugvorderen.
  • Er worden kilometerkosten berekend. Dit hou je zelf in de hand door een lokale specialist in te huren.

De prijs van zonnepanelen in Haarlem

We vroegen bij meerdere leveranciers offertes op. Men stuurde ons de volgende prijsopgaven:

Wat voor generatie zonnepanelen koop je Vermogen maximaal Tijd waarin je ze terugverdient Prijs per paneel
Eerste generaties 225 Wp 7 jaar 315 euro
Latere generaties 275 Wp 8 jaar 425 euro
Nieuwste generatie 400 Wp 10 a 11 jaar 545 euro

Waarom jij het beste een leverancier uit Haarlem inschakelt

Voor zonnepanelen schakel je het beste een plaatselijke leverancier in. Dat doe je om onderstaande redenen:
Een leverancier uit Haarlem weet wat er te halen valt. We hebben het dan over subsidies die door de gemeente, de provincie en de landelijke overheid worden gegeven. Hij kan deze voor je aanvragen in veel gevallen.
Een leverancier uit Haarlem weet waaraan hij moet voldoen. We hebben het over plaatselijke verordeningen in de vorm van vergunningen die moeten worden afgegeven en huizen die beschermd aangezicht zijn. De leverancier kan jou helpen bij het aanvragen van deze vergunningen.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Haarlem

Haarlem is bewust bezig met het verduurzamen van de stad. Op deze pagina lees jij er alles over. Wil je meer weten over subsidie via het terugvorderen van de BTW dan kijk je naar onderstaande stappen.

Jouw BTW terugvorderen

De BTW terugvorderen is een vorm van subsidie die je krijgt. Je vordert de BTW terug door je te registreren als ondernemer voor de BTW. Dat doe je volgens het onderstaand stappenplan:
Je registreert je op de site van de belastingdienst als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je kan de BTW nu terugvorderen.

De keurmerken waar jij op moet letten

Bij de aanschaf van zonnepanelen let je goed op de volgende keurmerken:
Het keurmerk van de Europese unie. Het CE logo geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die de EU eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse overheid. De Duitse overheid heeft nog strengere specifieke eisen. Deze panelen herken je aan het Tüv logo.
Het zonnekeur merk. Dit wordt toegekend aan gecertificeerde installateurs van zonnepanelen.

De valkuilen waar je op let bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen kan je nog gemakkelijk de mist in gaan. Let op de volgende zaken:
De zonnepanelen worden geplaatst zonder schouw vooraf. Doordat er geen rekening wordt gehouden met de schaduwval kan het zijn dat je installatie een veel lager vermogen levert.
De zonnepanelen zijn van een te laag vermogen. Dit zie je vaak bij mensen die klakkeloos de goedkoopste panelen aanschaffen. Je betaalt alsnog bij voor je energie.

Denk bij zonnepanelen aan deze voordelen

Overproductie is gunstig. Doordat jouw installatie meer opwekt dan je verbruikt lever je terug aan het energienetwerk. Je ontvangt 22 eurocent per kWh retour.
Geen energietaks is gunstig. De energietaks van 12 eurocent per kWh energie betaal jij niet. Dat bespaart flink.

Kijk naar deze zaken:

Een leverancier kies je niet via een zoekmachine. Je kijkt alleen bij plaatselijke leveranciers.
De meter moet slim zijn. Een slimme meter registreert de geleverde en terug geleverde energie apart. Dit is een harde eis bij zonnepanelen.

Praktisch besparen

Praktisch besparen op zonnepanelen doe je heel eenvoudig met deze tips:
Sluit je aan bij een collectief of de buren. Door samen in te kopen kan je een flinke korting krijgen.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Haarlem

Je vergelijkt het snelste vakmannen in Haarlem door offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt wat jou een voordeel tot 30 procent kan opleveren.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!