Zonnepanelen Gulpen

Zonnepanelen GulpenHet moet inmiddels al duidelijk genoeg zijn: zonnepanelen in Gulpen wordt flink aangemoedigd door de overheid en dat is duidelijk te merken ook. De laatste paar jaar zijn de inwoners van de gemeente Gulpen steeds vaker gaan investeren in energie bezuinigende maatregelen zoals zonnepanelen en dat is direct te merken aan de daken in dit gebied. Ben je ook woonachtig in de gemeente Gulpen en wil je alles weten over zonnepanelen voordat je definitief overgaat tot het kopen van een systeem? Lees dan hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Gulpen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Gulpen

Bij het kopen van zonnepanelen in Gulpen kan je bij de totale kosten een duidelijk onderscheid maken tussen de aanschafkosten van de panelen en de installatiekosten. De aanschafkosten zijn afhankelijk van de leverancier, de paneelsoort, het merk, het vermogen en het aantal zonnepanelen. De installatiekosten is het loon van de zonnepanelenspecialist, waarbij elke specialist zelf zijn eigen loon hanteert. Check het onderstaand kostenplaatje om een indicatie te krijgen van wat je gemiddeld kwijt gaat zijn aan de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Gulpen.

Aantal panelen Aanschafkosten Installatiekosten
3 850 – €1.250 550
6 1.950 – €2.350 750
8 3.750 – €4.050 1.050
12 5.375 – €5.950 1.350
19 7.775 – €8.450 1.800

Huur een lokale specialist in

Als je niet kunt kiezen tussen een lokale of een landelijke specialist om je zonnepanelen te installeren, dan raden we altijd aan om een lokale specialist in te huren vanwege de volgende redenen:

 • Ze zijn goedkoper omdat de afstand veel korter is. De specialist moet dus minder rijden en daarom zijn de kilometerkosten ook minder.
 • Ze kunnen sneller een afspraak maken met je om de panelen te installeren.
 • Ze hebben de mogelijkheid om direct te komen tijdens een storing.
 • Ze weten alles over de werking van zonnepanelen in Gulpen
 • Ze kunnen helpen bij de aanvraag van een vergunning of een subsidie.

Subsidies zonnepanelen in Gulpen

Gulpen is een gemeente die de bezuiniging van energie en duurzaamheid centraal zet, met een focus op het aanmoedigen van het nemen van duurzame maatregelen voor je woning. Zo probeert de overheid de inwoners te stimuleren middels subsidieregelingen die de begininvestering flink kunnen doen verlagen. Zo wordt de aanschaf veel aantrekkelijker gemaakt en kan iedereen makkelijk een zonnepanelensystem kopen, ook als je budget minder groot is. Check de website van de gemeente Arcen van tijd tot tijd als je op de hoogte gehouden wilt worden van de laatste updates.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Investeren in de aanschaf van een set zonnepanelen in Gulpen is iets wat je maar één keer in je leven doet, aangezien een zonnepanelensysteem ruim 25 jaar lang mee zou moeten gaan. Volg deze korte stappen om je zonnepanelen te kopen:

 • Bepaal of het dak van je huis wel geschikt is om zonnepanelen op te kunnen installeren.
 • Kies een zonnepanelensysteem uit.
 • Vraag een vergunning indien nodig en een subsidie indien gewenst.
 • Vergelijk lokale specialisten en kies de voordeligste met de beste kwaliteit.
 • Ga met de offerte akkoord en maak een afspraak.
 • Laat de zonnepanelen installeren door de zonnepanelenspecialist.
 • Vergeet niet om naderhand gebruik te maken van de btw-aftrek door de 21% btw terug te vragen.

Relevante keurmerken

Zonnepanelen kunnen pas worden verhandeld in Nederland als ze bepaalde keurmerken voeren. Deze keurmerken zijn een soort bewijs van kwaliteit, waarbij je zeker weet dat de zonnepanelen die je gaat kopen te vertrouwen zijn. De zonnepanelen zijn getest en beoordeeld op zeer strenge voorwaarden. Let dan ook op deze keurmerken als je op zoek bent naar zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit:

 • Tüv-keurmerk
 • CE-keurmerk
 • Zonnekeur keurmerk

Valkuilen zonnepanelen

Deze twee fouten moeten echt voorkomen worden wanneer je zonnepanelen in Gulpen gaat aanschaffen:

 • Zelf de zonnepanelen installeren zodat je kunt besparen op de installatiekosten van een zonnepanelenspecialist. Je kunt inderdaad een flink bedrag besparen, maar je krijgt geen garantie op het werk, je kunt geen subsidie aanvragen om de kosten te verlagen en je bent niet verzekerd van een optimale foutloze installatie.
 • Vergelijk offertes van zonnepanelenspecialisten, maar check of de btw inclusief of exclusief is. Om een eerlijke vergelijking te maken dien je alle kosten met of zonder de btw te vermelden. Veel specialisten denken namelijk dat ze klanten kunnen verleiden door het aanbieden van lage prijzen, zonder te vermelden dat de btw daar nog bovenop moet komen.

Als je een echte slimme investering wilt doen, dan moet je direct denken aan de aanschaf van zonnepanelen in Gulpen. Dit niet alleen vanwege de lage zonnepanelenprijs maar ook de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden, de btw-aftrekregeling en de vele erkende en professionele zonnepaneelspecialisten die gevestigd zijn in dit gebied. Vraag offertes aan bij een paar van deze specialisten en kies de specialist uit die je het meest aanspreekt op basis van kwaliteit, voorwaarden en prijs. Zo maak je het meeste kans op een mooie besparing.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!