Zonnepanelen Grou

Zonnepanelen GrouSteeds meer en meer Nederlanders hebben de voordelen van zonnepanelen ontdekt, waardoor je ook meer zonnepanelen in Grou ziet verschijnen op de daken van huizen en bedrijven. Dit is helemaal niet vreemd, vooral niet als je bewust bent van de vele voordelen die komen kijken bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen op je dak. Lees hieronder verder om meer te weten over zonnepanelen in Grou.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Grou? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Als je uitgaat van standaard zonnepanelen, dan kan je rekenen op een prijs die min of meer uit de volgende componenten is opgebouwd:

  • 70% Materialen

  • 20% Arbeidsloon

  • 5% Apparatuur inhuur

  • 5% kilometerkosten

  • 21% btw

Kosten van zonnepanelen in Grou

Hoeveel je initiële investering zal zijn, hangt af van het soort paneel, het vermogen van de panelen en hoeveel zonnepanelen je gaat kopen. Als we uitgaan van het aantal zonnepanelen per huishouden, kan je de onderstaande tabel hanteren om na te gaan hoeveel geld je opzij moet leggen voor zonnepanelen in Grou.

Huishouden

Panelen

Vermogen

Investering

Terugverdientijd

1-2

6

1.800 Wp

€3.450 – €3.600

6 jaar

3-4

10

3.000 Wp

€4.750 – €4.950

7 jaar

5-6

18

4.200 Wp

€7.100 – €7.550

8 jaar

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten zijn goedkoper, sneller en hebben meer ervaring als het gaat om de werking van zonnepanelen in de regio en de eisen van de gemeente. Daarnaast kan een specialist die in Grou zelf gevestigd is je beter advies geven over energiebesparing en kan deze helpen met de aanvraag van een subsidie.

Subsidies zonnepanelen in Grou

De gemeente Grou werkt hard aan een groene toekomst, waarbij energiezuinigheid en duurzaamheid op de eerste plaats staan. Het installeren van zonnepanelen in Grou wordt dan ook aangemoedigd door de overheid, middels subsidieregelingen die je van tijd tot tijd kunt aanvragen totdat de subsidiepot is uitgeput. Om meer te weten over het verduurzamen van je woning, check dan ook het regionaal energieloket Grou.

De btw-aftrekregeling

Je kunt heel eenvoudig 21% van de begininvestering terugvragen door middel van de btw-aftrekregeling waarbij je de volledige btw die je reeds hebt betaald weer kunt terugkrijgen van de Belastingdienst. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf online te registreren als ondernemer voor de btw.

Keurmerken van zonnepanelen

Kwaliteit is niet altijd makkelijk met het blote oog te zien, dus dien je te vragen naar de keurmerken. Als de specialist laat weten dat deze een Zonnekeur keurmerk voert, dan ben je verzekerd van een optimale installatie omdat de specialist ervaren is en is aangesloten tot een brancheorganisatie. Zonnepanelen met een Europees CE-keurmerk of een Duits Tüv-keurmerk zijn te vertrouwen, aangezien ze aan bepaalde strenge voorwaarden voldoen.

De terugverdientijd

Zonnepanelen in Grou heb je binnen een mum van tijd terugverdiend. Reken maar voor het gemak op 5 tot 7 jaar, vooral als je de lage zonnepanelenprijs in acht neemt, de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden en de btw-aftrek. Daarnaast verdien je systemen met een groot vermogen sneller terug in vergelijking tot kleine systemen.

Welke zaken kunnen fout gaan?

Wees zo goed mogelijk voorbereid op de zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Grou, aangezien er van alles fout kan gaan waaronder:

  • Lokale specialist: Laat een lokale specialist de installatie van je zonnepanelen uitvoeren. Dit heeft als voordeel dat je goedkoper uit bent qua kilometerkosten en dat de specialist er vanwege de korte afstand veel sneller bij kan zijn.

  • De garantie: Check altijd of je garantie krijgt bij het kopen en installeren van zonnepanelen. Van de leverancier behoor je standaard garantie te krijgen, maar ook op het installatiewerk krijg je garantie mits dit door een erkende specialist wordt uitgevoerd.

Handige checklist

Als je goede zonnepanelen wilt kopen zodat je uiteindelijk profiteert van maximaal rendement, check dan eerst de onderstaande zaken:

  • Laat een schouw maken van je dak. Dit is noodzakelijk om na te gaan hoeveel zonnepanelen er op je dak passen en of er schaduwplekken zijn.

  • Vergeet de btw niet terug te vragen. Doe dit binnen 6 maanden na de aanschaf om in aanmerking te komen.

  • Check of de ingehuurde specialist plaatselijk gevestigd is, anders ga je hoge kilometerkosten moeten betalen aan de specialist.

Bespaartips voor zonnepanelen

Het bedrag dat je moet investeren om zonnepanelen in Grou te kopen kan tegenvallen, zeker als je niet beschikt over veel financiële middelen. Besparen is dan altijd welkom. Bespaar door het maken van een vergelijking van prijs van lokale specialistenoffertes, zoek informatie over beschikbare collectieven, koop samen met anderen in, vraag een subsidie aan, vorder de btw terug, installeer de panelen zelf of kies een goedkoop zonnesysteem om mee te beginnen.

Ben je benieuwd naar de allerlaatste zonnepaneelaanbiedingen in de gemeente Grou? Dan is het belangrijk om niet zomaar voor de eerste de beste zonnepaneelspecialist te kiezen, maar om eerst offertes met elkaar te vergelijken voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!