Zonnepanelen Gramsbergen

Zonnepanelen GramsbergenDe zon geeft energie, en steeds meer mensen in Gramsbergen ontdekken dat. Gramsbergen is een gemeente Hardenberg. De inwoners van de gemeente Hardenberg gaan steeds meer over tot de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer jij ook op het punt staat om deze keuze te maken hebben we wat nuttige informatie voor je op een rij gezet. Zo maak je een goede keuze en laat je geen geld liggen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Gramsbergen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. We vroegen aan een aantal regionaal gevestigde leveranciers wat de prijzen zijn van de meest verkochte modellen. Men stuurde ons een aantal prijsopgaven door. We hebben ze voor je samengevat in onderstaand schema.

Het materiaal van de zonnepanelen

Wat is het vermogen in Wp

Wat is de opbrengst per paneel per jaar

Wat is de vanaf prijs per stuk inclusief arbeidsloon en BTW

Folie materiaal

Tussen 120 en 198 Wp

Tussen 101 en 169 kWh per jaar

Vanaf 204 euro

Polykristallijn materiaal

Tussen 185 en 279 Wp

Tussen 152 en 233 kWh per jaar

Vanaf 304 euro

Monokristallijn materiaal

Tussen 227 en 354 Wp

Tussen 185 en 298 kWh per jaar

Vanaf 359 euro

Glas op glas materiaal

Tussen 304 en 404 Wp

Tussen 259 en 349 kWh per jaar

Vanaf 604 euro


Waarom kiezen voor een leverancier uit de regio Gramsbergen

Het beste kies je bij zonnepanelen voor een lokale leverancier. Dat doe je voor jouw eigen gemak maar ook omdat het je veel minder zal kosten. Een lokale leverancier kan je namelijk gemakkelijker en sneller van dienst zijn dan een leverancier die aan de andere kant van het land gevestigd is. Verder weet een lokale leverancier of er subsidie voor je beschikbaar is en waar je verder aan moet denken bij de aanschaf van zonnepanelen. Doordat de leverancier niet ver hoeft te reizen betaal je bovendien veel minder kilometerkosten.

Subsidie of steun in de gemeente Hardenberg


De gemeente Hardenberg geeft geen subsidie aan jou wanneer je zelf zonnepanelen aanschaft. Wel heeft men een drijvend zonnepanelenpark waar jij met voordeel een aandeel in kunt afnemen. Daarnaast heeft men een informatieloket waar jij informatie kunt krijgen over lopende projecten. Als particulier kan je wel profiteren van voordeel door de betaalde BTW terug te vorderen bij de belastingdienst. Dit doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

Jouw BTW terug in een paar stappen
Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je 21 procent BTW. Die mag je terugvorderen bij de belastingdienst en daarvoor doorloop je een paar gemakkelijke stappen.

  1. Je gaat naar de website van de belastingdienst. Daar vind je het formulier ´opgaaf zonnepaneelhouders´. Dat vul je in en je stuurt het op.

  2. Binnen een termijn van 10 werkdagen ontvang je een bevestiging van de belastingdienst.

  3. Via de website van de belastingdienst geef je jouw IBAN rekeningnummer door.

  4. Je vindt in de brief de inlog instructies en jouw inlog gegevens. Je doet een digitale aangifte waarbij je de BTW terug vordert.

Valkuilen waar je voor moet oppassen

De investering in zonnepanelen doe je weloverwogen. Een veel gemaakte fout is dat een leverancier zich er goedkoop vanaf wil maken door via Google Earth te kijken of er zonnepanelen op jouw dak passen en hoeveel het er kunnen zijn. Laat altijd een schouw uitvoeren bij je huis zelf. Men moet kijken naar omringende hoge gebouwen en begroeiing. Zo kan men zien of er eventueel schaduwval op jouw dak is waardoor de opbrengst tegen valt. Verder moet je niet uit spaarzaamheid kiezen voor de goedkoopste zonnepanelen. Een tegenvallende opbrengst zorgt ervoor dat je alsnog energie moet afnemen bij het energiebedrijf.

Kies voor gegarandeerde kwaliteit

Als eigenaar wil je uiteraard de garantie dat je een goede keuze maakt bij zonnepanelen. Er zijn meerdere vormen van garantie van toepassing die we voor je zullen toelichten.

  • De fabrieksgarantie op de zonnepanelen. De fabrikant van zonnepanelen geeft een bepaalde fabrieksgarantie op de zonnepanelen. Het gaat hier om de garantie op de techniek in de panelen. Een goede kwaliteit herken je aan een hoge fabrieksgarantie tot wel 30 jaar. Is de garantie maar 10 jaar of nog minder, dan koop je waarschijnlijk een minder goede kwaliteit.

  • De vermogensgarantie. Zonnepanelen leveren een bepaald vermogen maar door de loop der jaren loopt dit terug. Een goede kwaliteit herken je aan een vermogensgarantie van 80 procent na 25 jaar. Een zeer goede kwaliteit heeft een vermogensterugval die soms maar 10 procent betreft.

  • Een installatie garantie. Kies altijd voor een gecertificeerd installateur. Deze zal een garantie op het installatiewerk geven die kan oplopen tot wel 15 jaar. Je weet dan zeker dat je geen extra kosten hoeft te maken wanneer er een mankement is in het installatie werk.

  • Een systeem garantie. Dit gaat over het gehele systeem exclusief de zonnepanelen. Een extra steuntje in de rug wanneer er eens wat kapot gaat in jouw systeem zonnepanelen.

Vergelijk aanbieders in Gramsbergen

Met deze button ontvang je een aantal offertes van zonnepanelen aanbieders in Gramsbergen. Op die manier zie jij in een oogopslag waar je het voordeligste uit bent wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!