Zonnepanelen Gorredijk

Zonnepanelen GorredijkMen begint zich steeds meer en meer te realiseren dat investeren in een set zonnepanelen in Gorredijk om zelf te kunnen voorzien in je eigen energiebehoeften een slim idee is. Voornamelijk als je rekening houdt met de huidige energietransitie die plaatsvindt in Nederland, waarbij energiezuinigheid en duurzaamheid centraal staan. Als je van plan bent om zonnepanelen in Gorredijk te kopen, lees dan eerst hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Gorredijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Onderdelen van de zonnepanelenprijs

De opbouw van de prijs van zonnepanelen in Gorredijk is min of meer hetzelfde als rond Nederland, en bestaat uit 4 onderdelen. Hou rekening dat je over de prijs nog 21% btw moet betalen. De vier onderdelen van de zonnepanelenprijs zijn als volgt:

  • De materialen 70%

  • De installatie 20%

  • De apparatuur 5%

  • De reiskosten 5%

Kosten van zonnepanelen in Gorredijk

De aanschaf van zonnepanelen in geen pretje, je moet minstens €3.500 neerleggen als je een systeem van 10 zonnepanelen wilt kopen. Hieronder tref je een uitgebreid kostenplaatje voor een set van zonnepanelen in Gorredijk bestaande uit 6, 10 of 18 panelen. Je kunt hieruit nagaan hoeveel zonnepanelen er nodig zijn per huishouden, wat het totale vermogen is en hoe snel je de zonnepanelen terugverdient.

Aantal panelen

Personen

Capaciteit

Kosten

Terugverdientijd

6

1-2

1.500 Wp

€2.300

6

10

3-4

2.500 Wp

€3.655

7

18

5-6

4.500 Wp

€6.110

8

Huur een lokale specialist in

De meest belangrijkste redenen om een lokale specialist te kiezen in tegenstelling tot een landelijke specialist is door de jarenlange ervaring en het uitgebreid netwerk aan contacten. Lokale specialisten hebben een andere aanpak als het gaat om de plaatsing, aangezien ze beschikken over regionale kennis over de exacte werking van zonnepanelen in deze regio. Daarnaast zijn ze in staat om je vergunning of subsidie aan te vragen zodat je dat zelf niet hoeft te doen.

Subsidies zonnepanelen in Gorredijk

Een landelijke subsidie kan je helaas al sinds enige tijd niet meer aanvragen, maar je kunt gelukkig wel gebruik maken van andere aantrekkelijke lokale regelingen, het terugvragen van de btw of vragen om advies van een onafhankelijke energieadviseur bij de gemeente. De beste manier om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in deze regio is door de website van de gemeente Gorredijk te blijven checken.

De btw-aftrekregeling

Het terugvorderen van de btw is een directe manier om je begininvestering te verlagen. Zodra je zonnepanelen gaat gebruiken word je door de Belastingdienst beschouwd als een ondernemer. Dit houdt in dat je de btw over de aanschaf en de installatie terug mag vragen waardoor je profiteert van een voordeel van 21%. Als je een set van 10 zonnepanelen koopt, dan kan je met de btw-aftrekregeling gemiddeld €575 besparen.

De voordelen van zonnepanelen

Je profiteert van financiële voordelen zoals een verhoging in de waarde van je woning, een bezuiniging op de energiekosten en een jaarlijkse opbrengst die alleen voor jou is. Daarnaast wek je onafhankelijk van de energieleverancier je eigen groene stroom op zonder dat je daar energiebelasting over hoeft te betalen. Daarnaast kan je de kosten van zonnepanelen flink verlagen door een subsidie aan te vragen of middels de btw-aftrekregeling.

Welke zaken kunnen verkeerd gaan?

De zaken zijn de verkeerd kunnen gaan wanneer je zonnepanelen in Gorredijk gaat kopen zijn meestal:

  • Offertes niet eerlijk vergelijken: Een vergelijking maken is zeker noodzakelijk, maar vergelijk dan offertes allemaal inclusief of exclusief de btw, installatiekosten, kilometerkosten en dergelijke zodat de prijsvergelijking eerlijk is.

  • Niet letten op de keurmerken: De keurmerken geven aan of de specialist of de zonnepanelen wel te vertrouwen zijn. Koop geen zonnepanelen zonder keurmerk, en huur geen specialist in die niet gecertificeerd is.

De terugverdientijd

Gemiddeld heb je een set zonnepanelen in Gorredijk in 6 tot 8 jaar weer terugverdiend. Neem je een subsidie of maak je gebruik van de btw-aftrekregeling, dan is dit zelfs nog sneller. De terugverdientijd wordt namelijk flink beïnvloedt door de subsidiemogelijkheden die de prijs doen verlagen, de zonnepanelenprijs zelf en de capaciteit van het zonnepanelensysteem. Als de terugverdientijd eenmaal voorbij is, kunnen de opbrengsten direct in je portemonnee.

Bespaartips

Wil je wel zonnepanelen in Gorredijk kopen maar is je budget maar beperkt? Bespaar dan op de begininvestering door eerst offertes van plaatselijke specialisten te vergelijken op basis van de prijs, door in een collectief te stappen of door te kijken of je buren hebt die ook zonnepanelen willen. Verder kan je de btw terugvragen, de zonnepanelen zelf gaan installeren of starten met een veel kleiner en dus ook goedkoper systeem.

Je kiest met zonnepanelen niet alleen voor een energie bezuinigende oplossing, maar hierbij staan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid ook centraal. Als je klaar bent voor de aanschaf, dan moet je eerst een paar offertes van nabijgelegen zonnepaneelspecialisten met elkaar vergelijken zodat je de beste kansen maakt op een mooie besparing.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!