Zonnepanelen Goirle

Zonnepanelen GoirleDuurzaamheid en het opwekken van groene stroom door zonne-energie heeft een goed imago, wat het investeren in zonnepanelen in Goirle een slim idee maakt. Naast de milieuvriendelijke werkwijze kan je flink besparen en daarnaast nog profiteren van hoge opbrengsten aangezien Goirle jaarlijks van gemiddeld 1.105 zonuren geniet. Woon je in de gemeente Goirle en overweeg je de aanschaf van zonnepanelen? Ga dan eerst hieronder verder met lezen om alles te weten over de belangrijke zaken die hierbij komen kijken.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Goirle? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Goirle

Er wordt gezegd dat zonnepanelen duur zijn, en alhoewel dat wel grotendeels waar is, heb je de kosten volledig zelf in handen. Koop je veel zonnepanelen met een hoog vermogen? Dan zijn de investeringskosten ook hoger. Hieronder tref je een overzicht met een aanduiding van de gemiddelde kosten die komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen in Goirle, waarbij er wordt gekeken naar hoeveel panelen er nodig zijn per huishouden.

Huishouden Panelen Capaciteit Aanschafprijs Besparing per jaar
1 10 2.600 Wp 4.500 445
2 12 3.150 Wp 5.200 530
3 14 3.650 Wp 6.000 620
4 16 4.160 Wp 6.500 705
5 18 4.700 Wp 7.250 795

Wat voor specialist moet ik inhuren?

Er zijn zowel lokale als landelijke specialisten, waarbij het verschil voornamelijk zit in de afstand die de specialist moet rijden om naar je toe te komen voor de installatie of in geval van een probleem. Alhoewel de prijzen vaak redelijk gelijk zijn, moet je rekening houden dat landelijke specialisten hoge kilometerkosten in rekening brengen welke de prijs aanzienlijk doen stijgen. Huur daarom altijd een lokale specialist in als je zoveel mogelijk wilt besparen.

Subsidies zonnepanelen in Goirle

Er is sinds 2013 geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen, maar als je in de gemeente Goirle zonnepanelen gaat kopen dat is er wel een lokaal subsidiepotje beschikbaar ter waarde van 50.000. Zo wordt de aanschaf van zonnepanelen gestimuleerd en kan iedereen tegen een verlaagd tarief een set zonnepanelen kopen. Neem contact op met het gemeentehuis voor de huidige subsidiemogelijkheden en collectieven voor de aanschaf van zonnepanelen in Goirle.

Hoe koop je zonnepanelen?

De eerste stap bij de aanschaf van zonnepanelen is het checken van de geschiktheid van je dak. Daarnaast dien je te kijken wat voor soort systeem je moet aanschaffen aan de hand van je energieverbruik. Als je een vergunning of subsidie aan moet vragen, dan is nu het juiste moment om dit te doen. Vraag vervolgens een aantal offertes op bij lokale zonnepaneelspecialisten en vergelijk deze met elkaar voordat je een keuze maakt. Laat de zonnepanelen installeren en zodra de installatie rond is, vraag dan de btw terug.

De terugverdientijd

Als je wilt weten hoe snel je de investering van zonnepanelen in Goirle terug hebt verdiend, dan dien je te kijken naar de prijs voor de panelen, het vermogen van het systeem, het aantal panelen en de subsidies die je neemt. Al deze factoren doen de terugverdientijd verlagen of verhogen. De gemiddelde terugverdientijd kan worden geschat op 5 tot 10 jaar.

Relevante keurmerken

Keurmerken zijn een handige manier om na te kunnen gaan of de panelen die je wordt aangeboden wel van goed kwaliteit, duurzaam, milieuvriendelijk en veilig zijn. Zonnepanelen die niet voldoen aan deze eisen die hebben geen keurmerk. Relevante keurmerken zijn het CE-keurmerk van de Europese Unie, het Tüv-keurmerk van de Duitse regering en het Zonnekeur keurmerk voor de erkende specialisten die aangesloten zijn tot een brancheorganisatie.

Kan er iets misgaan?

Koop geen zonnepanelen die er verouderd uitzien, aangezien het rendement veel lager uit zal vallen. Ook tweedehands zonnepanelen zijn niet aan te raden vanwege de risico’s panelen die sneller defect raken en minder opleveren. Deze zonnepanelen worden vaak aangeboden tegen lage, aantrekkelijke prijzen waardoor ze sneller opvallen. Neem geen risico’s op de kwaliteit van de panelen en ga voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Handige checklist voor zonnepanelen

  • Voordat je de panelen gaat kopen: Check hoeveel zonnepanelen je moet gaan kopen door na te gaan wat het exact energieverbruik van je huishouden is. Dit is af te leiden uit je jaarrekening. Op deze manier weet je hoe groot de capaciteit van je zonnesysteem moet zijn om te kunnen voorzien in de volledige stroombehoeften.
  • Voordat je de panelen gaat installeren: Check of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Zo ja, zorg voor het vrijhouden van de ruimte voor de specialist zodat deze de panelen in alle rust kan installeren.

De aanschaf van een zonnesysteem kan wel eenvoudig lijken, maar er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden voordat je overgaat tot het kopen van de panelen. Zo is het belangrijk om eerst offertes van zonnepaneelspecialisten uit de regio met elkaar te vergelijken om de beste deals te kunnen scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!