Zonnepanelen Goes

Zonnepanelen GoesAls je van plan bent om je woning energiezuinig en duurzaam te maken, dan dien je te investeren in zonnepanelen in Goes. De investering kan dan wel redelijk hoog zijn, maar dankzij de vele financiële regelingen kan je flink besparen op de kosten en daarnaast is de aanschaf zeker de moeite waard dankzij de maandelijkse kortingen, de jaarlijkse opbrengsten en de korte terugverdientijd van het systeem. Als je meer wilt weten over de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Goes, ga dan verder met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Goes? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Goes

Wie al eens heeft rondgekeken naar de prijzen van zonnepanelen weet dat de investeringskosten geen pretje is. Je moet rekening houden met verschillende factoren die allemaal de totale kosten doen stijgen als je goede zonnepanelen wilt die veel opleveren. Hieronder tref je een handig overzicht van de totale investeringen om zonnepanelen in Goes aan te schaffen en te installeren. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen de kosten voor de aanschaf van de panelen, de aanschaf van de omvormer en de installatiekosten van het hele systeem.

Grootte systeem Aantal panelen Panelen Omvormer Installatie
Klein 6 1.500 500 800
Standaard 10 2.500 750 1.000
Groot 14 3.500 750 1.200

Huur een lokale specialist in

Je kunt profiteren van een aantal voordelen als je een specialist inhuurt die lokaal gevestigd is, waaronder:

  • Lokale specialisten zijn goedkoper qua kilometerkosten en kunnen dankzij de korte afstand veel sneller naar je toe komen. Zowel voor de installatie als bij storingen.
  • Lokale specialisten hebben veel regionale kennis en plaatselijke contacten en weten alles over de werking van zonnepanelen in Goes.
  • Lokale specialisten weten alles over de subsidies en vergunningen in dit gebied en kunnen helpen met de afhandeling hiervan.

Subsidies zonnepanelen in Goes

Als je als woningeigenaar zonnepanelen in Goes gaat aanschaffen om je woning te verduurzamen, dan maak je kans op verschillende subsidiemogelijkheden. De Nederlandse overheid wil namelijk de inwoners van Nederland zoveel mogelijk aanmoedigen om te investeren in energie bezuinigende maatregelen voor hun woning of bedrijf. Om na te gaan welke mogelijkheden je momenteel hebt, ga even langs de gemeente Goes.

De btw-regeling voor zonnepanelen

Door gebruik te maken van de btw-regeling kan je je begininvestering aanzienlijk verkleinen, waardoor de aanschaf veel aantrekkelijker wordt aangezien je een deel terug kunt krijgen via de Belastingdienst. De btw-regeling levert een voordeel van 21% op. Om gebruik te maken van de btw-regeling dien je wel te voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder het aanmelden als ondernemer voor de btw op de website van de Belastingdienst.

Wat zijn de voordelen?

Als je zonnepanelen in Goes gaat kopen, hou dan in gedachten dat je gaat profiteren van verschillende voordelen. Zo kan je denken aan financiële voordelen zoals de stijging in de waarde van je woning, de jaarlijkse opbrengsten die je in je zak kunt stoppen, de maandelijkse korting op de energierekening, je hebt amper onderhoudskosten en de korte terugverdientijd. Daarnaast ben je onafhankelijk van de energieleverancier en kan je nu je eigen groene stroom opwekken zonder dat je het milieu beschadigt.

De terugverdientijd

Je kunt uitgaan dat alle zonnepanelen vrij snel terug zijn verdiend. Energie bezuinigende maatregelen leveren namelijk veel op, waardoor je je begininvestering zo terug hebt. Als je rekening houdt met de voordelige zonnepanelenprijs, de lange levensduur van de panelen, de capaciteit van het systeem dat je gaat kopen en de subsidies die je gaat nemen, dan kan je zelf makkelijk bepalen wat de terugverdientijd is. De gemiddelde terugverdientijd van een set zonnepanelen in Goes ligt ergens tussen de 5 en 12 jaar.

Valkuilen zonnepanelen

Aangezien zonnepanelen vrij duur kunnen zijn, worden er vaak heel goedkope zonensystemen aangeboden. Dergelijke zonnesystemen hebben vaak verouderde zonnepanelen die niet goed meer werken en dus niet veel opbrengen. Zonnepanelen dienen minstens 25 jaar lang mee te gaan, wat het dus belangrijk maakt om een goed, nieuw systeem aan te schaffen van hoogwaardig kwaliteit zodat je jarenlang kunt genieten van maximale opbrengsten.

Besparen op zonnepanelen

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt besparen als je zonnepanelen in Goes gaat aanschaffen en installeren, waaronder:

  • Besparen op de aanschafkosten: Stap in een collectief, koop de panelen samen met de buren, neem een subsidie en vraag de btw terug middels de btw-regeling. Daarnaast kan je eerst beginnen met een klein systeem en later uitbreiden met extra panelen.
  • Besparen op de installatiekosten: Vergelijk alleen lokale zonnepaneelspecialisten om de beste deal te kiezen of installeer de zonnepanelen zelf als je ervaring hebt hiermee.

Ben je in Goes woonachtig en wil je zonnepanelen kopen om mee te doen met de huidige energietransitie in Nederland? Dan maak je een slimme keuze, aangezien zonnepanelen kopen kan worden beschouwd als een investering in de toekomst. Zoek eerst een aantal lokale specialisten op en maak een vergelijking van de prijzen zodat je kunt besparen op de begininvestering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!