Zonnepanelen Gieten

Zonnepanelen GietenZonnepanelen in Gieten zijn tegenwoordig vrijwel overal te zien, niet alleen op de daken van verschillende bedrijven maar ook op daken van woningeigenaren die inmiddels hebben besloten dat zonnepanelen een slimme investering richting de toekomst is. Ben je benieuwd naar de zaken die van belang zijn als je van plan bent om zonnepanelen in Gieten te gaan kopen? Dan dien je eerst hieronder door te gaan met lezen voordat je definitief overgaat tot het kopen en installeren van de panelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Gieten? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Alhoewel de prijs voor zonnepanelen in Gieten al enorm is gedaald, dan nog ga je minimaal €5.500 moeten neerleggen als je een eenpersoonshuishouden runt. Je betaalt voor de materialen, voor de installatie, voor de apparatuur en voor de kilometerkosten. Daarnaast behoor je ook nog eens 21% btw te betalen bovenop de genoemde componenten wat de zonnepanelenprijs aanzienlijk doet stijgen.

Kosten van zonnepanelen in Gieten

Laat je niet direct door de hoge investeringskosten van zonnepanelen afschrikken. De kosten kunnen dan wel hoog zijn, maar door een klein systeem te kopen kan je voor elk budget de ideale zonnepanelen vinden. De tabel hieronder geeft weer wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Gieten afhankelijk van het aantal zonnepanelen per huishouden, waarbij je ook direct kunt zien hoeveel het systeem jaarlijks opbrengt en hoe snel je de zonnepanelen terugverdient.

Zonnepanelen

Huishouden

Totale kosten

Opbrengst

Terugverdientijd

11

1 persoon

€5.500

€650 – €700

7,9

16

2 personen

€7.950

€825 – €855

9,5

20

3 personen

€9.550

€990 – €1.030

9,5

22

4 personen

€10.700

€1.060 – €1.100

9,9

25

5 personen

€12.450

€1.280 – €1.325

9,5

26

6 personen

€12.500

€1.335 – €1.375

9,2

Lokale versus landelijke specialisten

Het verschil tussen een landelijke en een lokale specialist zit eigenlijk alleen in de afstand. De landelijke specialist moet in vergelijking tot de lokale specialist veel lager rijden om naar je toe te komen, waardoor je ook kunt rekenen op hogere kilometerkosten en lange wachtrijen. Daarnaast weten lokale specialisten alles over de werking van zonnepanelen in Gieten en kan je rekenen op professioneel advies van een ervaren lokale specialist over de eisen van de gemeente.

Subsidies zonnepanelen in Gieten

Je hoeft niet per se een fortuin op je bankrekening te hebben als je zonnepanelen in de gemeente Gieten wilt kopen, maar je kunt gebruik maken van de financiële regelingen vanuit de Nederlandse overheid. Reken hierbij op plaatselijke subsidies die regelmatig vrijkomen. Check regelmatig wat de laatste updates zijn bij de gemeente. Daarnaast kan je ook van de btw-aftrekregeling gebruik maken als je de investering met nog eens 21% wilt verlagen.

Relevante garanties

De garantiebepalingen die relevant zijn als we het over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen zijn de fabrieksgarantie, waarbij je minstens 10 jaar garantie zou moeten krijgen van de leverancier op de materialen. Daarnaast kan je rekenen op een installatiegarantie van zeker 2 jaar waarbij je verzekerd bent op het werk van de specialist. Tenslotte behoor je een deugdelijke vermogensgarantie oftewel opbrengstgarantie te krijgen.

De valkuilen

Ga zonnepanelen niet aanschaffen enkel omdat je hebt gehoord dat je geld kunt maken met het terugleveren van de extra opgewekte stroom die je niet gebruikt. Je mag deze extra stroom namelijk terugleveren aan het centraal energienet, en hier krijg je een kleine vergoeding voor van de energieleverancier. Staar je niet blind op deze opbrengsten, aangezien de vergoeding zeer klein is in vergelijking met de prijs per kWh van stroom op de energiemarkt.

De terugverdientijd

De terugverdientijd kan verschillen afhankelijk van bepaalde factoren zoals de prijs van de zonnepanelen, de subsidiemogelijkheden, de btw terugvordering of het totale vermogen van het zonnepanelensysteem. In Gieten hebben de meeste zonnepanelen een gemiddelde terugverdientijd die niet langer dan 8 jaar is. Zodra deze periode verstreken is kan je de jaarlijkse opbrengsten op je bankrekening zetten. De investering is namelijk in zijn geheel terugverdiend, en als je uitgaat van een levensduur van 25 jaar kan je lang profiteren van de opbrengsten.

Handige checklist

Vergeet jezelf niet aan te melden als ondernemer voor de btw zodat je gebruik kunt maken van de btw-aftrekregeling. Check daarnaast of alles veilig en opgeruimd is op je dak voordat de specialist komt om de installatie uit te voeren. De specialist heeft voldoende werkruimte nodig zodat er geen ongelukken ontstaan. Check ook of de specialist gecertificeerd is door te vragen of deze een Zonnekeur keurmerk voert.

Je hebt besloten om voor zonnepanelen in Gieten te gaan. Dat is mooi, nu is het alleen tijd om een zonnepanelenspecialist te zoeken die past bij je budget en je wensen. Bereid je voor op de aanschaf en vraag verschillende offertes aan. Deze offertes kan je vervolgens met elkaar vergelijken om na te gaan wat de bespaarmogelijkheden zijn waardoor je de beste deal kunt uitkiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!