Zonnepanelen Geertruidenberg

Zonnepanelen GeertruidenbergDoor zonnepanelen in Geertruidenberg te kopen bespaar je de natuur door op milieuvriendelijke manier je eigen stroom op te wekken en daarnaast bespaar je op de energiekosten terwijl je hoge opbrengsten kunt verwachten. Door verder te gaan met lezen kom je allerlei handige info tegen die je goed kunt gebruiken wanneer je zonnepanelen in Geertruidenberg gaat aanschaffen en installeren.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Geertruidenberg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Geertruidenberg

Vandaag de dag zijn er nog bijna 4.000 daken geschikt voor zonnepanelen in Geertruidenberg, wat dus betekent dat er ruimde voldoende over is voor meer zonnepanelen in dit gebied. Net als heel Nederland dient ook Geertruidenberg binnenkort geheel duurzaam te draaien, waardoor zonnepanelen perfect passen bij het ideaalbeeld van een duurzame toekomst.

Kosten van zonnepanelen in Geertruidenberg

Als je een zonnepanelensysteem gaat kopen die bestaat uit veel panelen, dan kan je verwachten dat je ook meer gaat betalen. Daarnaast kosten zonnepanelen met een hoger vermogen ook meer. Je kunt hieronder nagaan wat het gemiddeld kostenplaatje is bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Geertruidenberg. De panelen uit het voorbeeld hieronder hebben elk een vermogen van 290 Wp en de kosten worden vermeld inclusief de installatie en de btw.

Panelen Vermogen Kosten
3 870 Wp 900 – €1.100
6 1740 Wp 1.900 – €2.100
12 3480 Wp 3.900 – €4.100
15 4350 Wp 4.900 – €5.100
20 5800 Wp 6.500 – €6.900
24 6960 Wp 7.900 – €8.100
28 870 Wp 9.300 – €9.600

Huur een lokale specialist in

Wanneer je zonnepanelen in Geertruidenberg gaat aanschaffen, neem dan voor zover mogelijk een lokale specialist aan om de panelen te installeren. De voordelen van lokale specialisten zijn:

  • Ze zijn veel goedkoper vanwege de korte afstand.
  • Ze kunnen er sneller bij zijn.
  • Ze hebben een netwerk aan plaatselijke contacten.
  • Ze weten alles over de subsidiemogelijkheden en eisen over vergunningen.
  • Ze kunnen helpen met het verzorgen van de aanvragen bij de gemeente.
  • Ze kunnen advies geven omtrent de werking van zonnepanelen op de daken in de omgeving.

Subsidies zonnepanelen in Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg doet ook haar best om de stad zoveel mogelijk te verduurzamen. Daar hoort het uitreiken van subsidies bij, aangezien de zonnepaneelprijs op deze manier flink kan worden verlaagd. Je kunt bij het Regionaal Energieloket terecht voor meer informatie over het verduurzamen van je woning en advies van onafhankelijke energiecoaches.

De btw-regeling

Ben je particulier of ondernemer en heb je onlangs een set zonnepanelen in Geertruidenberg aangeschaft? Dan kan je bij de Belastingdienst terecht om de volledige 21% btw weer terug te vragen. De Belastingdienst zal de btw dan terugstorten op je rekening nadat je de belastingaanvraag ingediend hebt. Je kunt alleen in aanmerking komen hiervoor als je jezelf aanmeldt als ondernemer voor de btw.

Keurmerken

Als we naar de keurmerken kijken die relevant zijn in de zonnepanelenbranche, dan kunnen we de keurmerken voor de panelen en voor de specialisten onderscheiden. De keurmerken voor de panelen zijn het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk, uitgegeven door de Duitse overheid en de EU wanneer de panelen voldoen aan zeer strenge eisen omtrent kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Keurmerken voor specialisten geven aan dat ze gecertificeerd zijn, zoals het Zonnekeur keurmerk.

Wat kan er verkeerd gaan?

Zonnepanelen kopen lijkt eenvoudig, maar je moet rekening houden met allerlei zaken als je wilt dat er niets misgaat. Hou daarom rekening met:

  • Niet eerst kijken wat voor soort zonnepaneel ideaal is voor je dak soort. Bepaalde daken hebben een ander soort zonnepaneel nodig, en ook de installatie varieert per paneelsoort. Laat eerst een schouw maken en laat de specialist je adviseren over de geschikte paneelsoort voor je dak.
  • Gaan voor een aanschafprijs die onrealistisch goedkoop is. Als je zelf aan kunt aanvoelen dat de prijs heel goedkoop is, dan kan je er al van uitgaan dat de kwaliteit niet zo goed is of dat de panelen verouderd zijn. Dit heeft een flink verlaagd rendement als gevolg.

Checklist voor zonnepanelen

Als je zonnepanelen gaat komen dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op een aantal zaken, waardoor je zorgt moet dragen voor het checken van:

  • Check of de zonnepanelenspecialist die je gaat inhuren wel in Geertruidenberg gelegen is, zodat je niet te veel gaat moeten betalen aan kilometerkosten.
  • Check of de offertes die je gaat vergelijken met elkaar wel allemaal inclusief btw zijn, zodat je een eerlijke vergelijking kunt opstellen op basis van de totale kosten die komen kijken bij de zonnepanelen.

Waarom zou je nog langer wachten om zonnepanelen in Geertruidenberg te kopen? Begin direct met besparen en geniet van de jaarlijkse opbrengsten door offertes op te vragen bij lokale zonnepaneelspecialisten zodat je deze naast elkaar kunt zetten en een vergelijking kunt maken. Dit is de beste manier om te besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!