Zonnepanelen Geertruiden

Zonnepanelen GeertuidenHet is niet moeilijk om te zien dat het investeren in zonnepanelen in Geertruiden zeer gunstig blijkt te zijn. Dat is niet alleen te achterhalen uit de aankoopcijfers van het afgelopen jaar, maar ook aan de dalende zonnepanelenprijs, de aantrekkelijke financiële regelingen vanuit de overheid, de gunstige kortingen en de aantrekkelijke opbrengsten. Lees eerst alle informatie hieronder goed door voordat je overgaat tot de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Geertruiden, zodat je goed bent voorbereid en het meeste kunt besparen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Geertruiden

Zonnepanelen kopen in de gemeente Geertruiden hoeft niet altijd een fortuin te kosten. Je kunt ook kiezen om een klein en voordelig systeem aan te schaffen en deze later uit te breiden met extra panelen. Daarnaast kan je ook kiezen om slecht een deel van de energie die je huishouden nodig heeft op te wekken met zonnepanelen. Het andere gedeelte neem je vervolgens af bij een energieleverancier. Ga maar uit van het onderstaand kostenplaatje als je op zoek bent naar een indicatie van de kosten van zonnepanelen in Geertruiden, waarbij de kosten bepaald kunnen worden door te kijken naar het aantal panelen per huishouden. We zijn in het onderstaand voorbeeld voor het gemak uitgegaan van zonnepanelen met een vermogen van 250 Wp.

Aantal panelen Huishouden Capaciteit Totale kosten
6 1 1.500 Wp 3.200
12 2 3.000 Wp 6.250
15 3 4.000 Wp 8.000
20 4 5.000 Wp 9.250
24 5 6.000 Wp 11.000
28 6 7.000 Wp 12.200

Een lokale versus een landelijke zonnepanelenspecialist

Als je voor de keuze komt te staan van een landelijke of een lokale zonnepanelenspecialist, dan denken velen dat ze moeten gaan voor een populaire landelijke specialist die veel geld steekt in grote marketingcampagnes. Lokale specialisten zijn juist beter omdat je vele malen minder betaalt aan kilometerkosten. Daarnaast zijn lokale specialisten sneller bereikbaar en kunnen ze je helpen met de aanvraag van een vergunning en van een subsidie. Tenslotte is een lokale specialist beter omdat ze over de jaren heen een uitgebreid netwerk aan contacten hebben opgebouwd.

Subsidies zonnepanelen in Geertruiden

Omdat de kosten van zonnepanelen zo hoog zijn, heeft de overheid een aantal jaar terug besloten om energiezuinigheid en duurzaamheid aan te moedigen door subsidies aan te bieden. Op landelijk niveau is de subsidiepot sinds 2013 al uitgeput, maar je kunt bij verschillende gemeenten langsgaan om te vragen of er lokale subsidieregelingen zijn op het moment. Je hoeft enkel het regionaal energieloket af en toe in de gaten te houden zodat je op de hoogte blijft van alle huidige subsidiemogelijkheden van zonnepanelen in Geertruiden. Wees er wel op tijd bij, de subsidiepotjes in de gemeente Geertruiden zijn beperkt en gaan snel op.

De btw-regeling

Als je slim bent, dan maak je na het kopen en installeren van zonnepanelen in Geertruiden gebruik van de btw-aftrekregeling. Deze regeling is sinds 2013 door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om de aanschafprijs van zonnepanelen in Nederland zoveel mogelijk te onderdrukken zodat elke Nederland kans maakt om een systeem aan te schaffen. Het gaat hierbij om een korting van maar liefst 21%, wat een verschil kan uitmaken van honderden tot wel duizenden euro’s.

Hoe check je kwaliteit?

Aan de hand van bepaalde keurmerken kan je checken welke zonnepanelen van goed kwaliteit zijn. Het gaat hierbij om het Duitse Tüv-keurmerk en het Europese CE-keurmerk, welke alleen worden uitgegeven als de panelen voldoen op strenge duurzaamheids-, milieuvriendelijkheids-, veiligheids- en kwaliteitseisen. Daarnaast tref je nog het Nederlandse Zonnekeur keurmerk, waarbij je zeker kunt weten dat de specialist gecertificeerd is en aangesloten is bij een specifieke brancheorganisatie voor zonnepanelen in Nederland.

Handige checklist voor zonnepanelen

Als je zonnepanelen in Geertruiden aan wilt schaffen dan moet je altijd eerst langs de gemeente gaan. Check bij de gemeente direct de volgende zaken:

  • Check welke subsidiemogelijkheden er beschikbaar zijn zodat je kans maakt op een besparing. Een subsidie is een manier om de kosten van je begininvestering flink te doen verlagen. Als er geen landelijke of lokale subsidiemogelijkheden zijn, dan kan je altijd de btw-terugvragen bij de Belastingdienst.
  • Check of je een vergunning moet aanvragen om de zonnepanelen te plaatsen op je dak, aangezien de eisen per gemeente kunnen verschillen. Een vergunning is eigenlijk alleen nodig als je van plan bent om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van een monumentaal pand of op het dak van een beschermd stads- of dorpsaanzicht.

Zonnepanelen in Geertruiden kopen kan een makkelijke taak lijken, maar dan moet je wel goed voorbereid zijn als je een betrouwbare en professionele specialist in wilt huren en een voordelige prijs wilt scoren. Vergelijk dan ook eerst een aantal offertes met elkaar om te kunnen bepalen welke specialisten voordelig zijn en welke niet. Zo maak je het meeste kans op de hoogste besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!