Zonnepanelen Franeker

Zonnepanelen FranekerOok al zijn zonnepanelen een slimme investering, de aankoop doe je niet zomaar. Je zult hier een bedrag voor moeten investeren en daar denk je het beste even goed over na. Omdat de prijzen nu laag zijn en de zonnepanelen zijn beter dan ooit, is dit wel een perfect moment om de knoop door te hakken. Woon jij in Franeker en overweeg jij zonnepanelen aan te schaffen, dan is de onderstaande informatie specifiek voor jou bedoeld.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De huidige prijzen voor zonnepanelen inclusief de montage zijn samengevat in de onderstaande tabel. De prijzen variëren. Dit heeft vaak te maken met de kwaliteit van de zonnepanelen en het soort zonnepaneel.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist uit Franeker inhuren?

Er zijn regionale- en landelijke specialisten die zonnepanelen aanbieden. De kwaliteit is niet beter of slechter bij de één of de ander, maar toch zijn er een aantal redenen waarom een regionale specialist de voorkeur heeft.

 • De opbrengsten van zonnepanelen zijn niet overal hetzelfde. Een regionale specialist weet je exacter voor te rekenen hoeveel stroom jij jaarlijks met jouw installatie in Franeker kunt genereren.

 • Regionale installateurs zijn snel bij je en vragen geen voorrijkosten. Dat is ook later nog belangrijk, als je ze wilt gebruiken voor onderhoud, reparaties of het vervangen van de omvormer.

 • Een regionaal bedrijf werkt vaak samen met de gemeente en weten welke regelingen zij op dat moment hebben voor inwoners die hun woning verduurzamen.

Is er steun/subsidie in Franeker?

Omdat er de grote btw-regeling is van de Belastingdienst waarmee je alle btw terugvraagt die je hebt betaald, is er bij de gemeente Waadhoeke niet nog een subsidie in het leven geroepen. Ze bieden op andere manieren steun en deze vind je bij het Duurzaam Bouwloket gemeente Waadhoeke. Dit is een verzamelplaats met onafhankelijk advies, met informatie over regionale installateurs en ervaringen van andere bewoners. Het Duurzaam Bouwloket is een ideale eerste halte om informatie in te winnen wanneer je zonnepanelen aan gaat schaffen.

Stappenplan btw teruggave

Nadat je zonnepanelen zijn geplaatst en betaald kun je alle btw terugvragen die je voor de materialen en de arbeidskosten hebt neergelegd. Dit is de belangrijkste ‘subsidie’ voor zonnepaneel eigenaren en loopt logischerwijs via de Belastingdienst. Het onderstaande stappenplan helpt je bij het indienen van je aanvraag.

 1. Pak het online formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ erbij, vul hem nauwkeurig in en stuur hem op volgens de instructies.

 2. De ontvangstbevestiging van de Belastingdienst komt binnen 5 dagen binnen.

 3. Binnen 2 weken ontvang je bericht met daarin een btw-nummer, een inlogcode en instructies voor het indienen van je aanvraag.

 4. Neem de tijd en dien je Belastingaanvraag zorgvuldig in.

 5. Geef je rekeningnummer door en het geld wordt teruggestort.

Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een energiebesparende maatregel en dat betekent dat ze zichzelf terugverdienen. Het geld dat je hebt geïnvesteerd betaal je met de besparingen af en bij zonnepanelen is de terugverdientijd 7 tot 10 jaar. Zonnepanelen gaan 30 jaar mee en nadat je ze hebt afbetaald zijn de opbrengsten dus direct voor jou. Heb je gekozen voor een string omvormer, dan moet je deze wel eerder vervangen. Een goede string omvormer gaat ongeveer 10 jaar mee.

Interessante bespaartips

Door te besparen op je aankoop gaat de terugverdientijd naar beneden. Het is niet de bedoeling dat je daarmee de kwaliteit op het spel zet. De onderstaande drie tips helpen je geld te besparen op je aankoop zonder dat je daar kwaliteit voor moet inleveren.

 • Schaf je zonnepanelen aan bij een regionale specialist uit Franeker. Je bespaart dan de voorrijkosten bij de montage en bij alle opvolgende bezoeken die ze aan je brengen.

 • Koop je zonnepanelen in de winter. Dit is het seizoen waarin de verkoop nagenoeg stil ligt en installateurs dus op andere manieren interesse moeten trekken. De beste aanbiedingen en acties worden in de winter georganiseerd.

 • Doe mee aan een gezamenlijke inkoopactie. Deze worden door de gemeente Waadhoeke georganiseerd, maar er zijn ook landelijke acties waaraan je mee kunt doen. Door samen met andere geïnteresseerden naar een installateur te gaan krijg je vaak een installatie aangeboden met korting. Inschrijven is gratis en vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen.

Specialisten vergelijken in Franeker

Is het tijd om een specialist uit Franeker aan te wijzen en de werkzaamheden in gang te zetten? Gebruik dan onze contacten met regionale bedrijven voor het opvragen van offertes. Met die informatie zie je wat er in jouw regio wordt aangeboden en welk bedrijf het beste aanbod kan doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!