Zonnepanelen Farmsum

Zonnepanelen FarmsumEr worden in heel Nederland steeds meer zonnesystemen geplaatst, in weilanden, op openbare- en bedrijfsgebouwen en op particuliere daken. Dit is een goede ontwikkeling, want elk zonnepaneel extra betekent minder verbruik van grijze energie. De overheid moedigt de aankoop van zonnepanelen aan en voor jou is het financieel gezien ook een slimme investering. Ook in Farmsum en de gemeente Delfzijn duiken steeds meer zonnepanelen op. De onderstaande informatie helpt inwoners van dit dorp en deze gemeente bij de aankoop.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Prijsopbouw

Wie zonnepanelen wil aanschaffen moet eerst investeren. Door te kijken waar de prijs uit is opgebouwd kun je bepalen hoe je geld bespaart op je aankoop.

  • Materialen 60%: de totaalprijs bestaat voor 60% uit materialen, dus zonnepanelen, omvormer(s), bekabeling en bevestigingsmateriaal. Hier bespaar je door aanbiedingen op te zoeken. De winter is daar het beste tijdstip voor.

  • Arbeidskosten 35%: het plaatsen van de zonnepanelen en het aansluiten in de meterkast nemen 35% van de totaalprijs in. Je bespaart op deze uitgave door offertes van installateurs met elkaar te vergelijken.

  • Extra kosten 5%: sommige specialisten vragen extra kosten, zoals voorrijkosten en transportkosten. Deze bespaar je als je een installateur uit Farmsum of Delfzijl inschakelt.

De kosten

De prijzen voor zonnepanelen dalen nog steeds en dat komt doordat de vraag stijgt. Fabrikanten brengen tegelijkertijd zonnepanelen uit die steeds beter presteren. De prijs per paneel varieert nogal en de belangrijkste factoren die daaraan bijdragen zijn het soort zonnepaneel en de kwaliteit ervan. De onderstaande tabel geeft aan wat de kosten (inclusief montage) en mogelijke opbrengsten zijn in vier verschillende situaties.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Farmsum inhuren?

Omdat er veel vraag is naar zonnepanelen zijn er ook een groot aantal specialisten die je deze kunnen aanbieden. Het is geen slecht idee om dan een bedrijf uit je buurt aan te wijzen. De eerste reden daarvoor hebben we al genoemd, namelijk dat je dan vaak geen extra kosten betaalt. Verder weet een regionaal bedrijf exacter wat zonnepanelen in jouw regio opbrengen, want dat is niet overal in Nederland hetzelfde. Als de gemeente acties en regelingen organiseert, dan weet de regionale specialist ervan. En als laatste is het contact veel gemakkelijker als jij zo even bij je specialist langs kunt rijden en zij ook sneller bij jou zijn.

Is er steun/subsidie in Farmsum?

Momenteel zijn er geen subsidies voor inwoners van de gemeente Delfzijl die in zonnepanelen willen investeren. Er is wel de Waardevermeerderingsregeling waarmee schade aan je bestaande systeem door een aardbeving wordt gecompenseerd. De gemeente steunt door je het Energieloket aan te bieden. Bij dit digitale loket kun je terecht voor onafhankelijk advies over de aanschaf van zonnepanelen, voor informatie en nieuws, voor een lijst met specialisten uit je regio en voor de huidige stand van zaken over alle subsidies die je kunt aanspreken als je zonnepanelen aanschaft. Het Energieloket is er niet alleen voor zonnepanelen, maar voor alle energiebesparende maatregelen aan je woning. Het is een logische eerste stap bij het aanschaffen van zonnepanelen.

Stappenplan btw terugvragen

Het is niet zo vreemd dat de gemeente Delfzijl geen subsidie beschikbaar heeft gemaakt voor de aanschaf van zonnepanelen, want er is een grote landelijke regeling waarvan je gebruik kunt maken. Je vaagt alle btw die je hebt betaald over de aanschaf en plaatsing van je zonnesysteem terug via de Belastingdienst. Het onderstaande stappenplan helpt je daarbij.

  1. Vul het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in. Dit formulier vind je gemakkelijk online.

  2. Stuur het formulier op en je ontvangt binnen 5 dagen een ontvangstbevestiging van de Belastingdienst.

  3. Binnen 2 weken krijg je een bericht met een btw nummer en een inlogcode.

  4. Volg de instructies op en dien je belastingopgave in.

  5. Geef je rekeningnummer voor aan de Belastingdienst en je krijgt alle btw die je hebt betaald terug.

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarop je kunt besparen op zonnepanelen en toch een kwalitatief systeem aan kunt schaffen. Een regionale specialist rekent geen voorrijkosten. Koop je zonnepanelen in de winter en je maakt gebruik van acties en aanbiedingen. Als laatste is het altijd goed om te controleren of er een collectieve inkoopactie is waaraan je kunt deelnemen.

Specialisten vergelijken in Farmsum

Vraag bij ons offertes op bij vakkundige specialisten in jouw regio en kies de beste deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!