Zonnepanelen Espel

Zonnepanelen EspelFinancieel gezien leveren zonnepanelen in Espel heel veel op, maar de aanschaf en installatie van zonnepanelen is ook een verstandig idee als je bewust een steentje aan het milieu wilt bijdragen, onafhankelijk wilt zijn van de energieleverancier en je eigen groene stroom opwekken voor gebruik in je woning. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over zonnepanelen in Espel en de essentiële zaken die hierbij komen kijken.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Je kunt er min of meer van uitgaan dat de zonnepanelenprijs uit een aantal vaste onderdelen bestaat, waaronder de materiaalkosten die 75% vormen en de installatiekosten van 25%. Het gaat bij de materiaalkosten om de zonnepanelen zelf, de omvormer en de bekabelingsstructuur. Daarnaast betaal je ook voor het huren van installatieapparatuur. De installatiekosten variëren per specialist. Tot de installatiekosten behoren ook de kilometerkosten. Vergeet niet dat je op de bovengenoemde onderdelen nog 21% btw moet betalen.

Kosten van zonnepanelen in Espel

In Espel betaal je vrij veel als je zonnepanelen op je dak wilt laten monteren. Als de zonnepanelen die je gaat aanschaffen een vermogen van 330 Wp hebben per paneel, dan kan je onderstaand kostenplaatje aanhouden om na te gaan wat je kwijt bent aan zonnepanelen in Espel. Naast de gemiddelde kosten per systeem kan je ook achterhalen wat het totale vermogen is en hoe snel je de panelen hebt terugverdiend.

Aantal panelen Vermogen Kosten Terugverdientijd
8 2.640 Wp 3.200 6
10 3.300 Wp 4.000 7
12 3.960 Wp 4.800 7,5
16 5.280 Wp 6.400 8
20 6.600 Wp 8.000 8,5
22 7.260 Wp 8.800 8,5
24 7.920 Wp 9.600 9
28 9.240 Wp 11.200 9,5

Huur een lokale specialist in

Huur altijd waar mogelijk een specialist in die lokaal gevestigd is zodat je kunt profiteren van de korte rijafstand. Dat de afstand veel korter is, betekent dat je veel minder hoeft te betalen aan reiskostenvergoeding. Daarnaast zitten de zonnepanelen ook sneller op je dak als je een lokale specialist inhuurt aangezien de specialist direct een afspraak met je kan maken om naar je toe te komen voor de montage van de panelen.

Subsidies zonnepanelen in Espel

Subsidies zijn een manier waarop de Nederlandse overheid haar inwoners probeert te stimuleren om zoveel mogelijk te investeren in het energiezuinig maken van hun woning. De kosten worden aanzienlijk verlaagd waardoor iedereen een zonnepanelensysteem aan zou kunnen schaffen, ook als je budget beperkt is. Check wat je mogelijkheden zijn bij de gemeente Espel en vraag naar meer informatie over de huidige regelingen.

Keurmerken van zonnepanelen

Als we de keurmerken van zonnepanelen nagaan, zou je minstens het Europese CE-keurmerk, het Duitse Tüv-keurmerk en het Nederlandse Zonnekeur keurmerk moeten tegenkomen. Deze keurmerken geven aan dat de panelen betrouwbaar zijn en voldoen aan strenge kwaliteits-, veiligheids- en milieuvriendelijkheidseisen. Specialisten die een Zonnekeur keurmerk voeren zijn bij een brancheorganisatie van gecertificeerde specialisten aangesloten.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen in Espel gaat kopen, dan dien je rekening te houden dat je di volgens een aantal stappen moet doen:

 1. Ga na of je dak geschikt is voor zonnepanelen.

 2. Koop een zonnepanelensysteem dat nauwkeurig afgestemd is op je energiebehoeften.

 3. Als het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen, regel dit nu. Check ook direct of er subsidiemogelijkheden zijn.

 4. Kies de specialist die het ebt past bij je wensen, voorkeuren en budget.

 5. Ga met de offerte akkoord en laat de zonnepanelen installeren op je dak.

 6. Vergeet niet om de btw terug te vragen voor 21% korting.

Zijn zonnepanelen in Espel snel terugverdiend?

Ja, je hebt binnen een mum van tijd je begininvestering weer in je portemonnee. Zeker als je rekening houdt met de onderstaande punten, dan kan de terugverdientijd van zonnepanelen in Espel tussen de 6 en 8 jaar zitten. Let dan op:

 • De zonnepanelenprijs: de terugverdientijd wordt minder naarmate de prijs voordeliger is.

 • De financiële regelingen: Hoe meer steun je vanuit de overheid toegereikt krijgt, des te sneller de panelen terug zijn verdiend.

 • De capaciteit van het zonnepanelensysteem: Een krachtig systeem dat veel stroom op kan wekken heeft een korte terugverdientijd.

Manieren om te besparen

Er zijn bepaalde bespaarmethodes die je toe kunt passen als je de hoge kosten van zonnepanelen in Espel wilt verlagen, waaronder:

 • Alleen lokale specialisten inhuren, nadat je offertes met elkaar hebt vergeleken.

 • Een subsidie nemen en de btw terugvorderen bij de Belastingdienst.

 • De zonnepanelen zelf installeren of een goedkoop systeem aanschaffen.

Zonnepanelen aanschaffen hoeft niet per se een fortuin te kosten, je hebt ook de mogelijkheid om met een compact systeem te beginnen. Vraag dan meerdere offertes aan en vergelijk deze met elkaar om een beter beeld te krijgen van de prijzen op de markt. Dit maakt het eenvoudiger voor jou om een voordelige offerte te kiezen van een betrouwbare specialist waardoor je tot wel 20% kunt besparen op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!