Zonnepanelen Ermelo

Zonnepanelen ErmeloErmelo is een gemeente die zeer gunstig gelegen is op de Veluwe. Het is een plaats die bekend staat vanwege de mooie natuur maar ook vanwege de vele zonuren die men daar behaalt. Je kan daar als inwoner optimaal van profiteren door zonnepanelen aan te schaffen. We keken voor je naar een aantal aandachtspunten wanneer je deze zonnepanelen gaat aanschaffen. Daarnaast keken we voor je naar de prijzen die je globaal betaalt voor zonnepanelen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. De prijs die je betaalt bestaat uit de volgende zaken: de prijs van de zonnepanelen zelf, de BTW, de installatiekosten, het installatiemateriaal en de omvormer. We vroegen prijzen op van zonnepanelen in de regio Ermelo. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven.

Welke zonnepanelen Wat is bij benadering het vermogen Prijs per zonnepaneel inclusief de BTW en de installatiekosten
Amorf panelen 114 Wp 301 euro
Polykristallijn panelen 198 Wp 380 euro
Monokristallijn panelen 279 wp 450 euro
Dubbelwandige panelen Oplopend vanaf 364 Wp 604 euro

Kies voor zonnepanelen uit Ermelo

Kies je voor zonnepanelen dan doe je dit het liefste in je eigen regio. De keuze voor een lokale leverancier is snel gemaakt want je profiteert van meerdere voordelen. Een groot voordeel is dat je snel in te plannen bent omdat je waarschijnlijk al ‘op de route ‘ woont. De installateur kan jou gemakkelijk en snel helpen. Daarnaast is het een groot voordeel dat je weinig kilometerkosten hoeft te betalen. Je bent dus sneller en goedkoper uit. Daarnaast weet een lokale installateur of de gemeente nog specifieke eisen stelt aan een installatie zonnepanelen op je dak. Men kan gemakkelijk een omgevingsvergunning aanvragen.

Steun voor jouw zonnepanelen door de gemeente Ermelo

De gemeente Ermelo geeft jou niet zelf een subsidie wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Wel kan men je helpen met een duurzaamheidslening of een financiering. Wie subsidie wil hebben moet daarvoor naar de rijksoverheid gaan. Bij de belastingdienst kan je de betaalde BTW terug vorderen.

In een paar stappen jouw BTW terug vragen

Je kan de BTW terugvorderen op een eenvoudige manier. Doorloop daarvoor onderstaande stappen.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst en vul het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in.
  2. Stuur het formulier op en wacht 10 werkdagen. Deze tijd heeft men nodig om jouw aanvraag te kunnen verwerken.
  3. Na ontvangst van de bevestigingsbrief registreer je eerst je IBAN rekeningnummer.
  4. Doorloop nu de stappen die in de brief staan. Gebruik daarbij de inlog codes uit de brief.

Pas op met deze valkuilen

Natuurlijk kan er een hoop mis gaan wanneer je zonnepanelen koopt. Pas op voor deze valkuilen en bespaar jezelf een hoop ellende. Ga allereerst niet zelf aan het installeren. Het lijkt gemakkelijk maar een doe het zelf installatie is zelfs brandgevaarlijk. Kies altijd voor een gecertificeerd installateur en ga voor een goede opbrengst en veiligheid. Kies ook niet voor een snelle leverancier die de scan of schouw bij jouw huis overslaat en gelijk aan de hand van Google Earth een installatie intekent. Dit is een grote fout. Door schaduwval van bijvoorbeeld een dakkapel of zelfs een schoorsteen kan de opbrengst behoorlijk tegenvallen. Bespaar ook niet op het vermogen van de zonnepanelen die je koopt. Bereken eerst het benodigde vermogen en kies dan de betaalbaarste panelen.

Let op de garantie van jouw zonnepanelen

bij zonnepanelen krijg je een garantie die in meerdere delen is opgedeeld. We hebben ieder onderdeel voor je toegelicht. Zo zie je direct of je kwaliteit in handen hebt.

  • De garantie die je van de fabrikant krijgt. Deze garantie begint bij 10 jaar. Je hebt dan een wat mindere kwaliteit in handen. Het kan echter oplopen tot 20 a 25 jaar. Dan heb je een goed zonnepaneel te pakken wat jou niet voor een onaangename verrassing stelt.
  • De garantie op het vermogen. Een zonnepaneel gaat door de eerste 20 jaar heen minder energie opleveren. Een vermogen kan in het slechtste geval terug lopen tot onder 75 procent. In het beste geval blijft de opbrengst rond de 80 a 90 procent steken.
  • De garantie op het werk van de installateur. Een installateur geeft garantie op zijn eigen werk. Het gaat dan om een garantie die kan oplopen van 5 tot 15 jaar. Een goed geïnstalleerd systeem haalt het uiterste uit de zon.
  • De garantie op het systeem. Deze garantie zie je niet altijd terug. Het gaat om de garantie op alle onderdelen van de installatie behalve de zonnepanelen zelf.

Weet wie je kiest in Ermelo

Het snelst vergelijk je prijzen in Ermelo met deze button. Je ontvangt meerdere offertes van lokale leveranciers om te vergelijken. Dit levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!