Zonnepanelen Epe

Zonnepanelen EpeHet straatbeeld in Epe is aan het veranderen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van zonnepanelen en schaffen deze aan. Wanneer jij nog twijfelt of niet weet waar je moet beginnen is het goed om onderstaande informatie door te lezen. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten voor je tot deze kostbare investering overgaat.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Epe? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Epe.

Waarom zijn zonnepanelen zo duur

Het is de belangrijkste redenen waarom men twijfelt; de prijs van de zonnepanelen. Wij keken naar zaken die de prijs bepalen:

  • De kosten van het materiaal zijn heel hoog. Zonnepanelen worden gemaakt van silicium, en dat is een kostbaar materiaal. Het maken van de platen is een ingewikkelde procedure en de panelen worden in een beperkte oplage gemaakt. Daarom zijn de materiaalkosten hoog.
  • Er moet materieel worden gehuurd. We hebben het dan over bijvoorbeeld een bouwsteiger om op jouw dak te komen. De zonnepanelen worden vaak met een lift aangevoerd. Dit materieel wordt ter plekke gehuurd en jij betaalt de kosten.
  • De BTW is hoog. Je betaalt het hoge tarief van 21 procent. Het goede nieuws is dat je dit kan terug vorderen.
  • De kosten van het arbeidsloon. Het arbeidsloon is een kostbaar punt. Aangezien er met gecertificeerd personeel wordt gewerkt betaal je hier een bedrag tussen 1250 en 1600 euro voor.
  • De vervoerskosten. Je betaalt voor de kilometers die de leverancier moet afleggen. Kies voor een lokale leverancier.

De prijs van zonnepanelen in Epe

Welk materiaal is er gebruikt voor de zonnepanelen Wat is het vermogen wat maximaal wordt behaald Wat is de tijd waarin je de panelen terugverdient Prijs van een pakket van 10 panelen met omvormer
Glas; traditionele panelen Tot 225 Wp 7 a 8 jaar Tussen 4150 en 4550 euro
Silicium; modernere generatie Tot 275 Wp 9 a 10 jaar Tussen 5240 en 5750 euro
Silicium monokristallijn; modernste generatie Tot 400 Wp 11 jaar Tussen 7500 en 8100 euro

Waarom jij voor een lokale leverancier moet kiezen

Jij kiest voor een leverancier uit Epe om de volgende redenen:
De leverancier uit Epe kent de reglementen. We hebben het dan over reglementen voor het plaatsen van panelen in verband met een eventuele bouwvergunning maar ook over subsidies die voorhanden zijn.
Een leverancier uit Epe kan er snel zijn. Dat heeft betrekking op de schouw vooraf maar ook op het plaatsen van de panelen op jouw dak. Is er naderhand een probleem; ook dan ben je snel aan de beurt.

Is er steun of subsidie in Epe

De gemeente Epe geeft ondersteuning en subsidie bij zonnepanelen. Je leest er meer op deze pagina op. https://www.epe.nl/direct-regelen/onderwerpen_41465/product/stimuleringslening_941.html. Wil je meer ondersteuning dan ga je naar het volgende item.

Jouw BTW terug krijgen

Je kan de BTW terug vorderen op deze manier:
Ga naar de pagina van de belastingdienst en registreer je als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert je BTW terug.

Belangrijke keurmerken en garanties om te bekijken

Let bij de aanschaf van zonnepanelen op de volgende keurmerken en garanties:
Een keurmerk voor de installateur. Het gaat dan om het zonnekeur keurmerk.
Een keurmerk namens de Europese Unie. Het gaat dan om het CE keurmerk.
Een keurmerk namens de Duitse overheid. Het gaat dan om het Tüv keurmerk.

Trap niet in de volgende valkuilen:

Geen schouw maken omdat het niet nodig is. Een schouw is altijd nodig; er moet worden gekeken naar de windrichting van de daken maar ook naar de schaduwval.
Een leverancier via de zoekmachine. Deze komt vaak van de andere kant van het land en je betaalt flink wat reiskosten.

Voordelen zonnepanelen

Jij hebt meerdere voordelen bij je zonnepanelen. Denk aan deze zaken:
Jouw zonnepanelen leveren terug. Alle stroom die jij niet verbruikt wordt teruggeleverd. Dat levert jou 22 eurocent per kWh op.
Jouw zonnepanelen besparen energietaks. Dit is 12 eurocent per kWh.

Zaken die je nu nog checkt:

  • Heb jij een slimme meter. Dat houdt in dat de meter registreert hoeveel er wordt geleverd en hoeveel jij terug levert.
  • Heb jij een beschermd dak. Dat houdt in dat jouw dak beschermd aangezicht is. In dat geval is er vaak een vergunning nodig.

Snel besparen

Je bespaart snel op je zonnepanelen met de volgende tips:
Vergelijk de prijzen. Op die manier weet jij zeker dat je niet teveel betaalt.

De kracht van samenwerken. Door je aan te sluiten bij een groep kopers bespaar je.

Kwaliteit vakmannen in Epe vergelijken

Dit doe je heel handig met onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Het levert je een voordeel op wat kan oplopen tot 22 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!