Zonnepanelen Ens

Zonnepanelen EnsHet gaat goed met de verkoop van zonnepanelen in Ens als we de recente cijfers van verschillende onderzoeken moeten geloven. Zonnepanelen zijn niet alleen financieel interessant, maar je bent ook milieuvriendelijk bezig door de CO2 uitstoot te verminderen. Maar ben je benieuwd wat de kosten zijn, de voordelen, de valkuilen waar je voor moet oppassen en de bespaartechnieken? Als je hieronder verder gaat met lezen kom je er wel achter.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn over het algemeen opgebouwd uit 70% materiaalkosten, 20% installatiekosten, 5% kosten voor de huur van speciaal apparatuur en 5% voor de kilometerkosten. Als je precies weet hoe de prijs van zonnepanelen in Ens opgebouwd is, dan kan het ook eenvoudiger zijn om te kunnen besparen.

Kosten van zonnepanelen in Ens

Het is handig om van tevoren een indicatie te hebben van de gemiddelde kosten die komen kijken bij zonnepanelen in Ens. Deze kosten zijn gebaseerd op het aantal zonnepanelen dat je gaat kopen en de capaciteit. Met een capaciteit van 275 Wp kan je onderstaand kostenplaatje hanteren om na te gaan hoeveel je gaat betalen. Daarnaast kan je ook nagaan hoe snel je de zonnepanelen weer terug hebt verdiend.

Zonnepanelen Capaciteit Investering Terugverdientijd
8 2.200 Wp 3.400 6
10 2.750 Wp 4.250 7
12 3.300 Wp 5.100 7
16 4.400 Wp 6.800 8
20 5.500 Wp 8.500 8
22 6.050 Wp 9.350 9
24 6.600 Wp 10.200 9
28 7.700 Wp 11.900 10

Waar vind ik een specialist?

Zonnepanelenspecialisten vind je niet zomaar, je dient voornamelijk op zoek te gaan naar lokale specialisten die in je eigen regio gevestigd zijn. Zo kan je sneller aan de beurt zijn en ben je niet te veel geld kwijt aan onnodige kilometerkosten. Specialisten die van ver moeten komen duren veel langer voordat ze kunnen komen en hanteren veel hogere kosten om naar je toe te komen.

Subsidies zonnepanelen in Ens

Alhoewel je al sinds 2013 geen landelijke subsidies meer treft voor de aanschaf van zonnepanelen in Nederland, dan nog proberen verschillende lokale gemeenten de inwoners wel bij te staan door het aanbieden van lokale subsidieregelingen om de hoge aanschafkosten van zonnepanelen omlaag te krikken. Volg de laatste ontwikkelingen over de regionale subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Ens door vaker contact op te nemen met het gemeentehuis.

De btw-aftrekregeling

De overheid heeft een aantal jaar terug besloten om Nederlanders die zonnepanelen kopen het recht te geven om de btw terug te mogen vorderen over zowel de aanschaf als de installatie. Als je zonnepanelen op je dak hebt staan, dan word je vanwege het terugleveren van energie als een ondernemer gezien in de ogen van de Belastingdienst. Je kunt de gehele 21% btw terugvorderen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Hoe koop je zonnepanelen in Ens?

De eerste stap is het laten nagaan van de geschiktheid van je dak en het kopen van een zonnepanelensysteem dat nauwkeurig op je verbruik is afgestemd. Vervolgens dien je zorg te dragen voor eventuele vergunningen of mogelijke subsidies en kan je beginnen met het zoeken van lokale specialisten in Ens door een vergelijking te maken. Kies de specialist die het best bij je past en ga met de offerte akkoord. Plan de werkzaamheden samen met de specialist in en laat de zonnepanelen op je dak aanleggen. Als de installatie helemaal gereed is kan je de btw nog terugvorderen.

De terugverdientijd

De meeste zonnepanelen in Ens heb je binnen maximaal 8 jaar terugverdiend. De snelheid waarop je je begininvestering terugverdient is afhankelijk van de zonnepanelenprijs, de subsidies waar je gebruik van maakt en de capaciteit van de zonnepanelen die je koopt. Zodra de terugverdientermijn afgelopen is kan je profiteren van de pure winst.

Zaken die gecheckt moeten worden

Check eerst bepaalde zaken voordat je de zonnepanelen in huis haalt. Zo is het belangrijk om eerst een slimme meter aan te schaffen, aangezien je op deze manier kunt teruglezen hoeveel stroom je hebt verbruikt, hoeveel stroom je overhoudt en hoeveel je terug kunt leveren. Analoge meters zijn vanaf 2023 niet meer te gebruiken aangezien het gebruiken van een slimme meter verplicht wordt in combinatie met zonnepanelen.

Is het mogelijk om te besparen?

Ja, besparen is wel degelijk mogelijk als je maar rekening houdt met de onderstaande manieren:

  • Koop collectief zonnepanelen in of maak gebruik van een subsidie.

  • Vraag de btw terug of koop liever een kleiner systeem.

  • Vergelijk offertes van lokale specialisten en kies de voordeligste.

  • Voer de installatie van de zonnepanelen zelf uit.

Heb je het besluit al genomen om zonnepanelen in Ens aan te schaffen en deze vervolgens op je dak te laten installeren? Begin dan eerst met de meest belangrijke stap, namelijk het vergelijken van verschillende offertes uit de buurt zodat je meer kans maakt op besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!