Zonnepanelen Emmen

Zonnepanelen EmmenInwoners van Emmen hebben het massaal in de gaten; de zon schijnt voor iedereen en je kan er gratis energie mee opwekken. Waarschijnlijk overweeg jij ook om zonnepanelen te nemen maar weet je niet goed waar je zou moeten beginnen. Om die reden hebben wij wat informatie voor je op een rij gezet over zonnepanelen. We vroegen prijzen voor je op en keken waar je moet beginnen wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Emmen? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Emmen.

Weet waar jij voor betaalt

Het is goed om te weten waar je voor betaalt als je zonnepanelen gaat aanschaffen. Het gaat immers nogal om een flink bedrag. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die de prijs bepalen.

  • De kostbare materialen van de zonnepanelen. Zonnepanelen worden gemaakt van dun geperst silicium. Dit is een materiaal wat schaars is en wat moet worden gewonnen uit de grond. Je betaalt voor de grondstof maar ook voor bijvoorbeeld de productie die nog steeds in beperkte oplage gebeurt. Onder de materiaalkosten valt ook de omvormer en het bevestigingsmateriaal.
  • Het arbeidsloon. Het plaatsen van de zonnepanelen kost een hoop geld omdat het door gecertificeerd personeel moet gebeuren. Arbeidsloon bedraagt tussen de 1500 en 2000 euro voor een klus.
  • Het materieel wat gehuurd moet worden. Voor de huur van het materieel betaal je genoeg. Het gaat dan om de huur van bijvoorbeeld een bouwsteiger, een hoge ladder en een bouwlift.
  • De BTW. Dit is 21 procent van de factuur
  • De kilometerkosten. Dit is een post die je zelf bepaalt door een leverancier uit Emmen te huren.

De kosten van zonnepanelen

Van wat voor materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is het maximaal haalbare vermogen in Wp Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket
Traditionele panelen gemaakt van glas Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW. Zonder arbeidsloon en kilometerkosten Tussen 4100 en 4450 euro
Modernere panelen gemaakt van silicium Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW. Zonder arbeidsloon en kilometerkosten Tussen 5500 en 5950 euro
De modernste generatie panelen gemaakt van silicium monokristallijn Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW. Zonder arbeidsloon en kilometerkosten Tussen 6495 en 7150 euro

 Waarom jij moet kiezen voor een leverancier uit Emmen

Je kiest het beste voor een lokale leverancier om de volgende redenen:
Een lokale leverancier kent de leeftijd van jouw dak. Sommige daken zijn beschermd stadsgezicht. De leverancier uit Emmen weet welke daken dat zijn en hij zal je helpen bij het aanvragen van een vergunning als dat nodig is.
Een leverancier uit Emmen is sneller ter plaatse. Hij zal snel een afspraak kunnen inplannen voor een schouw, de plaatsing en een nazorg afspraak als dat nodig is.

Is er steun of subsidie in Emmen

We keken op de site van de gemeente Emmen naar informatie over zonnepanelen aanschaffen. We kregen de volgende informatie via deze link. Je vindt er alle informatie over subsidies voorzonnepanelen.

De BTW terugvorderen

Heb je zonnepanelen gekocht dan is het mogelijk om de BTW terug te vorderen. Dat doe je op onderstaande manier:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je voor de BTW als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW die je hebt betaald terug.

Diverse keurmerken die je in de gaten houdt

Zonnepanelen hebben doorgaans keurmerken waaraan jij kan zien dat je kwaliteit in handen hebt. Let op de volgende keurmerken:
Tüv. Dit is een keurmerk van de Duitse overheid. Het geeft aan dat je een paneel in handen hebt wat aan de aller strengste eisen voldoet.
CE. Dit is het keurmerk van de Europese Unie. Je weet dat je een paneel in handen hebt wat is goedgekeurd voor gebruik.
Zonnekeur keurmerk. Dit is een keurmerk wat alleen aan gecertificeerde monteurs wordt gegeven.

Diverse valkuilen bij zonnepanelen kopen

Er gaat wel eens wat mis bij zonnepanelen aankopen. Pas op voor deze valkuilen:
Een stuntaanbieding. Leveranciers willen nogal een stunten met de prijzen van panelen. Het gaat dan vaak om verouderde modellen die een te laag vermogen hebben. Investeer liever in iets duurdere panelen met een hoger vermogen. Bereken wat je nodig hebt op jouw dak.
Geen schouw laten doen. Het lijkt overbodig om een schouw te laten doen. Feit is dat je hiermee kan detecteren waar de schaduwval op jouw dak is. Zo heb je altijd het optimale rendement.

Jouw voordelen bij zonnepanelen kopen

Zonnepanelen hebben meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld hieraan:
Overproductie kan je terugvorderen. Dat heet salderen; je krijgt van het energiebedrijf tot 22 eurocent per kWh die je terug levert. |
De panelen verdienen zichzelf terug. Doordat je minder energiekosten hebt en je daarnaast kan salderen verdienen de panelen zich redelijk snel terug.

Een paar zaken om te checken

  • Vorder altijd je BTW terug bij de belastingdienst.
  • Laat de plaatselijke leverancier altijd kijken of je nog recht hebt op een extra subsidie.

Handig besparen op zonnepanelen

Koop samen met een groep. Dat kan een lokaal initiatief zijn of samen met je buren. Met een grotere groep bespaar je op de kosten en kan je korting bedingen.
Vergelijk de offertes.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Emmen

Je vergelijkt heel snel vakmannen in Emmen met deze button. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert je al snel een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!