Zonnepanelen Elburg

Zonnepanelen ElburgElburg is een gemeente die mooi centraal in ons land ligt, aan het water. De gemeente heeft volop zon die over het Drontermeer schijnt en daar kan veel energie mee worden opgewekt. Steeds meer inwoners van Elburg gaan dan ook over tot de investering in zonnepanelen. Als jij dit ook overweegt is het goed om de onderstaande informatie door te lezen. We geven je tips voor de investering en daarnaast waarschuwen we je voor valkuilen in de weg.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt

We ontvingen meerdere prijsopgaven voor zonnepanelen in Elburg. Men stuurde ons een aantal prijsopgaven toe. Het gaat hierbij om prijzen inclusief de BTW en het arbeidsloon. De prijs is per paneel.

Welk materiaal schaf je aan Wat is het maximale vermogen per paneel Wat is de vanaf- prijs per paneel
Amorf ofwel folie panelen 115 Wp 302 euro
Polykristallijn panelen 179 Wp 385 euro
Monokristallijn panelen 279 Wp 450 euro
Dubbelzijdige panelen Vanaf 365 Wp oplopend 604 euro

 

Zonnepanelen kopen in de regio Elburg

Zonnepanelen koop je het liefst bij een installateur uit je eigen regio, uit de regio Elburg dus. Dat doe je omdat je in dat geval meerdere voordelen hebt. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je snel kan worden geholpen. Er is een grote vraag naar zonnepanelen en men heeft het druk. Doordat jij gemakkelijk in te plannen bent kan men snel jouw aanvraag in behandeling nemen. Daarnaast betaal je minder kilometerkosten voor een lokale leverancier. Een leverancier uit de regio is daarnaast bekend met de eisen die de gemeente mogelijk stelt aan zonnepanelen op jouw dak. Men kan snel een vergunning regelen indien dit nodig is.

Hoe komt de gemeente Elburg jou tegemoet

De gemeente Elburg heeft geen subsidie voor jou als zonnepanelenbezitter. Wel heeft men een loket waar je terecht kan voor informatie wanneer je wil gaan investeren in zonnepanelen. Men kan je bovendien doorverwijzen naar een inkoopcollectief. Daardoor koop je grootschalig en tegen betere voorwaarden in. Wanneer je zelf een subsidie wil voor jouw investering moet je naar de belastingdienst gaan.

Jouw BTW terugvorderen als subsidie

Via de belastingdienst kan jij de betaalde BTW terug vorderen. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de gemeente en zoek de pagina ‘opgaaf zonnepaneelhouders’.

  2. Vul het formulier in, stuur het op en wacht 10 werkdagen. Dit is de termijn die men nodig heeft om jouw aanvraag te verwerken.

  3. Na ontvangst van de bevestiging: registreer jouw IBAN rekeningnummer.

  4. Volg en doorloop de stappen in de brief en vorder jouw BTW terug.

Valkuilen bij de investering in zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er flink wat mis gaan. Zo moet je niet bezuinigen op het vermogen wat je op je dak legt aan zonnepanelen. Je moet immers genoeg energie kunnen opwekken. Laat berekenen welk vermogen je nodig hebt en pas de panelen daarop aan. Bespaar dan pas op de prijs. Daarnaast moet je niet in zee gaan met iemand die alleen op Google Earth kijkt voordat er een installatie zonnepanelen wordt ingetekend. Laat eerst een schouw uitvoeren waarbij men rekening houdt met bijvoorbeeld schoorstenen. Daarna dient de installatie te worden bepaald.

De garanties die men jou geeft

Bij zonnepanelen hoort een mate van garantie die men jou biedt. Die garantie kan uit meerdere delen bestaan. We lichten ze voor je toe.

  • Garantie van de fabrikant. Deze garantie is een indicatie van de kwaliteit van de zonnepanelen. Hoe langer de garantie, hoe hoger de kwaliteit. Een garantie onder de 10 jaar zal aanduiden dat je met een mindere kwaliteit zonnepanelen te maken hebt. Een garantie van 20 tot 25 jaar geeft aan dat je met een topkwaliteit te maken hebt.

  • Garantie van het rendement. De opbrengst van jouw zonnepanelen zal terug lopen in de eerste 20 jaar. Bij een rendementsgarantie van 75 procent of minder heb je te maken met een mindere kwaliteit zonnepanelen. Bij een garantie van 80 tot 90 procent heb je een goede kwaliteit in handen.

  • Garantie van de installateur. Een installateur geeft altijd een garantie op zijn eigen werk. Deze kan 5 tot wel 15 jaar zijn. Kies voor een installateur die vertrouwen heeft in zijn eigen werk.

  • Garantie van de installatie zelf. Dit is de garantie op alles behalve de zonnepanelen zelf. Deze garantie geeft jou een extra stuk zekerheid op bijvoorbeeld de aansluitmaterialen en de bevestigingsmaterialen.

Ga voor de beste leverancier

De beste leverancier voor jouw zonnepanelen in Elburg vind je door eerst offertes op te vragen met onderstaande button. Op die manier ben je het beste uit en is jouw investering het laagste.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!