Zonnepanelen Eindhoven

Zonnepanelen BarendrechtEindhoven is de plaats die bekend staat als de lichtstad. Het is ook een plaats die bekend staat om de grote daken en de zonnige ligging. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen zich voor hun stroom wenden tot zonnepanelen. Wanneer jij in Eindhoven op het punt staat om zonnepanelen te kopen is het goed om onderstaande informatie eerst door te nemen.

De opbouw van de prijs

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Barendrecht? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Barendrecht.

Voor een installatie met zonnepanelen betaal je een flink bedrag. We keken naar de punten waaruit de rekening is opgebouwd.

  • Hoge materiaalkosten van je zonnepanelen. De zonnepanelen worden gemaakt van silicium, een kostbaar materiaal. De panelen worden ook niet gemaakt in een zeer grote oplage wat de prijs alleen maar verder opdrijft. Je betaalt dus flink voor de zonnepanelen. Daarnaast moet je een omvormer en montagemateriaal kopen wat nog extra in de papieren loopt.
  • Hoge kosten voor het materieel wat nodig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hoogwerker die wordt in gezet om het materiaal op je dak te krijgen, een lift voor de zonnepanelen, een bouwsteiger of bijvoorbeeld een hoge ladder. Deze moeten worden gehuurd en dat komt voor jouw rekening.
  • Dure arbeid. De zonnepanelen die je koopt moeten door een professioneel bedrijf worden geplaatst. Dat arbeidsloon is een flink stuk van de prijs op de factuur. Je betaalt tussen 1000 en 2000 euro voor het installeren van de zonnepanelen.
  • De BTW. Dit is 21 procent. Deze belasting kan je terugvorderen.
  • De kilometerkosten. Dit is een prijs die je zelf in de hand hebt.

Hoeveel betaal je voor zonnepanelen in Eindhoven

We vroegen bij meerdere leveranciers in Ede de prijzen op. We kregen de volgende prijzen binnen.

Wat voor generatie zonnepanelen ga je kopen Van wat voor materiaal is het paneel gemaakt Wat is het vermogen in Wp Wat is de prijs per paneel
Een van de eerste generaties Glas Tot 225 Wp Tot 335 euro
Een van de latere generaties Silicium polykristallijn Tot 300 Wp Tot 485 euro
Een van de nieuwste generaties Silicium monokristallijn Tot 400 Wp Tot 675 euro

Waarom jij een specialist in Eindhoven moet inhuren

Je huurt het beste een lokale specialist in om de volgende redenen:
Een specialist uit Eindhoven kent alle regels en rechten. Of het nu gaat om een eventuele vergunning of om een recht op een vergoeding; de plaatselijke specialist kan jou er alles over vertellen. Het levert een hoop voordeel op.
Een specialist uit Eindhoven is snel ter plekke bij service. De schouw vooraf, het plaatsen van de zonnepanelen en de service naderhand als er wat is; jij bent als een van de eersten aan de beurt.

Is er steun in Eindhoven voor zonnepanelen

We keken op de site van Eindhoven naar de steun die jij kan krijgen bij zonnepanelen. We vonden de volgende info.

De BTW terugvorderen in een paar stappen

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer om de BTW terug te vorderen.
Je ontvangt een bevestiging.
Je vordert de BTW terug.

Keurmerken en garanties

Bij de aanschaf van zonnepanelen let je goed op de volgende keurmerken
Het keurmerk van de Europese Unie CE. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen mogen worden verhandeld binnen de Europese Unie omdat ze aan de eisen voldoen.
Het keurmerk van de Duitse overheid Tüv. Dit keurmerk geeft aan dat het zonnepaneel voldoet aan de strengste eisen.
Het keurmerk van de installateur. Met het zonnekeur logo weet je zeker dat je een goede gecertificeerd installateur op je dak hebt.

Maak niet deze fouten

Bij het inhuren van een specialist gaat er wel eens wat fout. Pas op met deze zaken:
Voor het gemak geen schouw. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met de schaduwval heeft jouw installatie te weinig opbrengst.
Een installatie met een te laag vermogen. Besparen op het vermogen is altijd een domme zet. Liever produceer je wat teveel en vorder je dat terug van het energiebedrijf.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld hieraan:
Je betaalt geen energietaks. Dat houdt in dat je geen energiebelasting betaalt. Dat is 12 eurocent per kWh.
Onafhankelijk van je energieleverancier. Wanneer je geen stroom meer hoeft af te nemen verdien jij automatisch je zonnepanelen terug.

Controleer deze zaken:

Een slimme meter is noodzakelijk. Je moet een slimme meter hebben voor zonnepanelen. Alleen dan wordt geregistreerd wat je nog afneemt en wat je terug geeft aan het stroomnet.
Een schouw is geen luxe maar noodzaak. Net zoals het vooraf kijken naar jouw behoefte aan energie.

Slimme besparingen

Werk samen met een grotere groep. Als collectief kan je tegen een lagere prijs zonnepanelen inkopen.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit van vakmannen in Eindhoven vergelijken

Je vergelijkt heel gemakkelijk de kwaliteit van vakmannen in Eindhoven door offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert je een voordeel op wat flink kan oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!