Zonnepanelen Eijsden

Zonnepanelen EijsdenHet is je vast al opgevallen dat zonnepanelen in Eijsden het goed doen. Als je uitgaat van minstens 1.117 zonuren per jaar, dan is de aanschaf zeker de moeite waard en kan je zo maximaal profiteren van de gratis zonne-energie die je op kunt wekken zonder het milieu te beschadigen. Wil je meer weten over deze slimme investering? Ga dan direct door met lezen hieronder zodat je meer komt te weten over alle belangrijke zaken die komen kijken bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Eijsden.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Eijsden

Zonnepanelen in Eijsden zijn redelijk scherp geprijsd, zeker als je uitgaat van een zonnepanelensysteem met een groot capaciteit waarbij het vermogen minstens 330 Wp is per paneel. Zie hieronder een gemiddeld kostenplaatje van de kosten die je kunt verwachten wanneer je 10, 18 of 24 zonnepanelen in Eijsden aanschaft, op basis van de paneelsoort aangezien elke soort een andere aanschafprijs per paneel heeft.

Paneelsoort Prijs per paneel 10 zonnepanelen 18 zonnepanelen 24 zonnepanelen
Amorf/dunne film 375 3.750 6.750 9.000
Monokristallijn 475 4.750 8.550 11.400
Polykristallijn 525 5.250 9.450 12.600

Wat is beter: een lokale of een landelijke specialist?

Het antwoord op deze vraag is simpel: je kunt altijd beter een lokale specialist kiezen als je zonnepanelen in Eijsden gaat kopen. Dit voornamelijk vanwege de lage kilometerkosten die je op deze manier kunt vermijden. Ook kan je verwachten dat een lokale specialist veel sneller een afspraak kan maken om de zonnepanelen te kunnen installeren, en daarnaast is de specialist niet ver weg in geval van een storing of een probleem. Tenslotte weet een lokale specialist je goed te helpen bij de aanvraag van een subsidie of een vergunning.

Subsidies zonnepanelen in Eijsden

Vroeger waren er ook in de gemeente Eijsden landelijke subsidiemogelijkheden als je zonnepanelen aan ging schaffen. Op deze manier kon je tot wel €650 besparen waardoor de aanschaf van zonnepanelen veel aantrekkelijker werd. Maar inmiddels kan je geen landelijke subsidies meer krijgen, en ook op lokaal niveau is er momenteel geen subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in Eijsden. Blij toch contact opnemen met het gemeentehuis om in de gaten te houden wanneer er weer nieuwe subsidies ter beschikking worden gesteld.

Relevante keurmerken

Een zonnepanelensysteem behoort zeker 25 jaar lang mee te gaan. Dit betekent dat je wel zeker wilt zijn dat de panelen van hoogwaardig kwaliteit zijn zodat ze niet te snel defect raken of verouderen. Check daarom altijd welke keurmerken er aanwezig zijn. Het Zonnekeur keurmerk geeft aan dat de zonnepanelenspecialist gecertificeerd is en professionele wijze te werk gaat. Het Tüv-keurmerk van de Duitse overheid en het CE-keurmerk van de EU geven beiden aan dat de zonnepanelen getest en beoordeeld zijn op strenge eisen van duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, veiligheid en kwaliteit.

Valkuilen zonnepanelen

Door de onderstaande valkuilen zoveel mogelijk te vermijden kan je maximaal profiteren van de vele voordelen die zonnepanelen in Eijsden kunnen bieden. De volgende valkuilen dien je rekening mee te houden:

  • Niet eerst een schouw laten maken. Laat eerst een schouw maken van de situatie op je dak zodat je kunt nagaan wat de huidige status is. Zo voorkom je dat de panelen minder opleveren dan verwacht.
  • Niet eerst kijken naar je exact jaarverbruik. Check altijd eerst hoeveel je huishouden jaarlijks aan energie verbruikt zodat je een zonnepanelensysteem kunt kopen dat nauwkeurig op je verbruik is afgestemd. Dit voorkomt dat je extra gaat moeten betalen voor het afnemen van stroom bij een energieleverancier.

Zaken die je moet checken bij zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is wel eenvoudig, maar je moet dan wel over bepaalde informatie beschikken zodat je geen onnodige fouten maakt tijdens de aanschaf. Je moet in ieder geval zorgdragen voor deze onderstaande zaken:

  • Check welke offertes je met elkaar gaat vergelijken. Vergelijk alleen lokale offertes met elkaar aangezien de kosten van landelijke offertes flink variëren vanwege de kilometerkosten. Vergelijk daarnaast alleen offertes inclusief of exclusief de btw zodat je een eerlijke prijsvergelijking kunt maken.
  • Check wat voor soort meter je hebt liggen in je meterkast. Is dit ene analoge meter, dan dien je direct een slimme meter te kopen aangezien dit noodzakelijk is als je zonnepanelen gaat gebruiken. Zonnepanelen wekken namelijk stroom op, en als je te veel stroom op hebt gewekt dan kan je dit terugleveren aan het energienet. Daar is een slimme meter voor nodig, aangezien alleen een slimme meter het verbruik nauwkeurig kan bijhouden.

Als je goed rondkijkt in de gemeente Eijsden dan merk je al gauw op dat al veel daken berust zijn van een set zonnepanelen. Of je nou een klein of een groot zonnepanelensysteem gaat kopen, de investering blijft slim en je verdient je geld gegarandeerd terug. Vergelijk offertes als je van plan bent om zonnepanelen in Eijsden te kopen, zodat je het meeste kans maakt op aanbiedingen en besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!