Zonnepanelen Eersel

Zonnepanelen EerselHet begint steeds duidelijker te worden: zonnepanelen in Eersel zijn een uitstekende investering als je gericht bent op een duurzame, energiebesparende en milieuvriendelijke toekomst. Zonnepanelen bieden de perfecte oplossing omdat je zonder schade te richten aan het milieu groene stroom op kunt wekken. Wil je meer weten over de details over zonnepanelen in Eersel? Ga dan door met lezen om er alles over te weten.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Het is belangrijk om te checken hoe de prijs van zonnepanelen is opgebouwd, zodat je kunt nagaan op welke componenten je zou kunnen besparen en welke juist niet. Je kunt uitgaan dat 70% van de zonnepanelenprijs uitgaat aan de materialen. Hierbij moet je denken aan de zonnepanelen zelf, de omvormer en het montagemateriaal. Daarnaast gaat 20% uit naar het loon van de specialist en moet je rekening houden met 5% aan kosten voor het inhuren van benodigd apparatuur. De laatste 5% is voor de kilometerkosten weggelegd, welke al gauw kunnen oplopen. Tenslotte dien je als Nederlander 21% btw te betalen over de zonnepanelen en de installatie.

Kosten van zonnepanelen in Eersel

Omdat elk huishouden anders is samengesteld, zijn ook de kosten voor zonnepanelen anders aangezien het capaciteit flink kan variëren. Een zonnepanelensysteem met een groot capaciteit kost veel meer in vergelijking met een systeem dat bestaat uit panelen met een lager vermogen. Je kunt de volgende richtprijzen hanteren voor zonnepanelen in Eersel:

Panelen Capaciteit Kosten Besparing
10 2.600 Wp 4.500 445 per jaar
12 3.150 Wp 5.200 530 per jaar
14 3.650 Wp 6.000 620 per jaar
16 4.150 Wp 6.500 705 per jaar
18 4.700 Wp 7.250 795 per jaar

Zonnepanelenspecialist inhuren: lokaal of landelijk?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je liever voor een lokale specialist moet kiezen, waaronder:

  • Ze rekenen minder kilometerkosten.
  • Ze weten alles over de werking van zonnepanelen in het gebied.
  • We hebben een netwerk aan plaatselijke contacten.
  • Ze kunnen de vergunning voor je regelen.
  • Ze zijn sneller op de afspraak.

Subsidies zonnepanelen in Eersel

Zonnepanelen in Eersel doen het heel goed, waardoor Nederland probeert om de aanschaf zoveel mogelijk te stimuleren middels subsidieregelingen. Subsidies doen de investeringskosten verlagen waardoor de aanschaf wat aantrekkelijker wordt, ook voor degenen met een beperkt budget. Nederland wil namelijk iedereen aan de zonnepanelen hebben. Blijf dus regelmatig checken wat de huidige subsidiemogelijkheden in de gemeente Eersel zijn.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De onderstaande stappen zijn cruciaal als je goede zonnepanelen wilt kopen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en dat je alles op de juiste volgorde uitvoert:

Stap 1: Ga na welk systeem je gaat aanschaffen aan de hand van je energieverbruik.

Stap 2: Vraag een vergunning aan indien dit noodzakelijk is.

Stap 3: Ga na of je een vergunning kunt aanvragen.

Stap 4: Ga op zoek naar verschillende zonnepaneel specialisten uit de omgeving.

Stap 5: Vraag verschillende offertes op en vergelijk ze met elkaar.

Stap 6: Kies de specialist uit die je het meest toespreekt en accepteer de offerte.

Stap 7: Laat de zonnepanelen installeren en vraag daarna de btw nog terug bij de Belastingdienst.

De terugverdientijd

Zonnepanelen in Eersel zijn redelijk vlug terugverdiend, zeker als je de lage aanschafprijzen in acht neemt in combinatie met de stijgende vraag en het toenemende aanbod. De gemiddelde terugverdientijd voor zonnepanelen in dit gebied is momenteel 5 tot 10 jaar, waarbij de tijd kan variëren afhankelijk van de investeringskosten, de capaciteit van het systeem en de mogelijke subsidies. Subsidies doen de terugverdientijd namelijk flink verlagen.

Relevante keurmerken

Men weet vaak niet dat keurmerken relevant zijn als je zonnepanelen gaat kopen. Op deze manier ben je immers verzekerd dat je panelen koopt die getest en beoordeeld zijn op milieuvriendelijkheid, veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. De keurmerken die relevant zijn in de zonnepanelenbranche zijn het Duitse Tüv-keurmerk, het Europese CE-keurmerk en het keurmerk voor specialisten, het Zonnekeur keurmerk.

Handige checklist voor zonnepanelen

Bij de aanschaf van je nieuwe zonnepanelen behoor je rekening te houden met een paar belangrijke zaken, waaronder:

  • Check of de specialist een keurmerk voert. Specialisten met een Zonnekeur keurmerk zijn gecertificeerd en hanteren een professionele werkwijze. Daarnaast krijg je garantie als je de panelen laat installeren door een erkende specialist en maak je alleen op deze manier kans op een subsidie.
  • Check of de offertes die je met elkaar gaat vergelijken wel allemaal inclusief de btw zijn, anders is de vergelijking niet eerlijk. Specialisten die offertes toesturen exclusief de btw lijken zo veel voordeliger terwijl de btw nog moet worden toegevoegd.

Wil je jarenlang genieten van hoge opbrengsten, maandelijkse kortingen op de energiefactuur en onafhankelijkheid van de energieleverancier zonder dat je hierbij schade richt aan het milieu? Dan zijn zonnepanelen de beste oplossing. Zoek eerst een aantal specialisten zodat je offertes kunt vergelijken met elkaar om zo de beste aanbieding te selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!