Zonnepanelen Eemnes

Zonnepanelen EemnesJe hebt vast al meegekregen dat zonnepanelen in Eemnes tegenwoordig erg in zijn. Ze worden massaal door de inwoners ingekocht en je begint ze overal te zien op daken van zowel woonhuizen als bedrijven. Omdat je zonnepanelen niet zomaar koopt, dien je eerst hieronder door te gaan met lezen zodat je weet wat je allemaal moet doen voordat je de aanschaf definitief aangaat.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Eemnes

Zonnepanelen zijn duurzaam, leveren heel veel op en gaan minstens 25 jaar lang mee, waardoor ze ook veel meer kosten. De tabel hieronder geeft weer wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Eemnes als je kijkt naar het aantal zonnepanelen per huishouden. Zo kan je makkelijk nagaan hoe groot het systeem moet zijn zodat je kunt voorzien in de volledige energiebehoefte van de bewoners van je huis.

Zonnepanelen Bewoners Capaciteit Aanschafkosten
8-12 1-2 2.640 – 3.960 Wp 3.200 – €4.800
14-16 2-3 4.260 – 5.280 Wp 5.600 – €6.400
18-20 3-4 5.940 – 6.600 Wp 7.200 – €8.000
22-24 4-5 7.260 – 7.290 Wp 8.800 – €9.600
26-28 5-6 8.580 – 9.240 Wp 10.400 – 11.200

Huur een lokale specialist in

Waarom het essentieel is om een lokale specialist in te huren voor de installatie van je zonnepanelen? Dat is heel simpel. Lokale specialisten zijn niet alleen goedkoper, maar kunnen sneller een afspraak maken, geven goed regionaal advies, weten alles over de plaatselijke subsidies en vergunningen, hebben veel meer ervaring en beschikken over een groot netwerk aan contacten in de regio.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Eemnes is zich op de energietransitie in Nederland aan het voorbereiden door het gebied zo energiezuinig mogelijk te maken. Dit wordt bereikt door het uitreiken van allerlei handige financiële regelingen waardoor de aanschaf en de installatiekosten omlaaggaan. Dit maakt het eenvoudiger voor iedereen om een zonnepanelen set te kunnen kopen om ook te kunnen profiteren van de milieuvriendelijke werking van zonnepanelen in Eemnes.

Stappen om de btw terug te vorderen

Je hebt vast al vernomen dat je ook de btw terug kunt vorderen nadat je het systeem hebt laten installeren door een erkende specialist. Je kunt de gehele 21% btw die je al hebt betaald terugvorderen door de onderstaande stappen te doorlopen:

 1. Zorg dat je aan alle voorwaarden voldoet.
 2. Schrijf je op de website van de Belastingdienst in als ondernemer.
 3. Wacht toy de Belastingdienst je aanmelding goedkeurt.
 4. Dien het aangiftebiljet in en wacht op reactie.
 5. De btw wordt op je rekening gestort binnen een paar dagen.

Keurmerken en garanties

Zonnepanelen in Eemnes koop je niet zomaar, zeker niet als je verzekerd wilt zijn van een maximale opbrengst. Keurmerken en garanties zijn dan ook zeer belangrijk als je wilt nagaan in hoeverre je met kwaliteit te maken hebt. Zo dien je te letten op de volgende keurmerken en garanties voor zonnepanelen en specialisten:

 • Keurmerken: Het Duitse Tüv, het Europese CE en het Nederlandse Zonnekeur keurmerk.
 • Garanties: De installatiegarantie, het vermogensgarantie of de fabrieksgarantie.

De voordelen

Het is duidelijk dat men steeds meer inziet wat de voordelen zijn van zonnepanelen in Eemnes. Zo profiteer je van:

 • Een waarde verhoging van je huis.
 • Een verlaagde energierekening en hoge opbrengsten.
 • Een korte terugverdienperiode.
 • Weinig onderhoudskosten en een lange levensduur.
 • Veel subsidiemogelijkheden of aftrekregelingen.
 • Je beperkt op bewuste wijze de CO2 uitstoot.
 • Zonnepanelen zijn veel meer waard op je dak dan rente op een spaarrekening.
 • Je bent op een energiezuinige toekomst voorbereid.
 • Je bent onafhankelijk van een energieleverancier en kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen op je dak.

Zijn zonnepanelen in Eemnes gauw terugverdiend?

Ja, als je zonnepanelen in Eemnes gaat kopen dan kan je deze binnen een mum van tijd weer terugverdienden aan de hand van de maandelijkse besparingen op je energiefactuur en de jaarlijkse opbrengsten die zonnepanelen op je dak opleveren. Reken op een gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Eemnes van een jaar of 8. De terugverdientijd kan je nog verkorten naar 6 jaar door steun vanuit de overheid aan te nemen of door een potent systeem te kopen.

Bespaartips voor zonnepanelen

Besparen is op verschillende manieren mogelijk, waaronder het vergelijken van offertes van lokale specialisten, het nemen van een subsidie, het terugvorderen van de btw of ervoor kiezen om de panelen zelf te installeren. Daarnaast kan je ook beginnen met een klein systeem dat goedkoop is, of kan je checken welke buren of wijkgenoten samen met jou zonnepanelen wil kopen voor mooie groepskortingen.

Specialisten vergelijken in Eemnes

In de gemeente Eemnes kan je rekenen op vele uren zonlicht per jaar, waardoor je het kopen van zonnepanelen in Eemnes als een zeer slimme aanschaf kunt beschouwen. Zeker als je van de financiële voordelen wilt profiteren. Om een goede deal te kunnen scoren zou je eerst verschillende offertes moeten vergelijken zodat je een goed beeld kunt krijgen van het aanbod.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!