Zonnepanelen Ede

Zonnepanelen BarendrechtEde is een prachtige plaats waar meer dan genoeg zon is voor iedereen. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen besluiten niet langer van het stroomnet afhankelijk te zijn. Ze laten hun zonnepanelen plaatsen en wekken hun eigen energie op. Wanneer jij in Ede klaar bent voor zonnepanelen maar niet weet waar je moet beginnen hebben wij wat goede informatie voor je zodat je snel aan de slag kan.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Barendrecht? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Barendrecht.

Zonnepanelen met een prijskaartje

Zonnepanelen zijn behoorlijk prijzig. We keken voor je naar de kosten en naar de punten waaruit de prijs bestaat.

  • Kostbaar materiaal in de zonnepanelen. In de moderne zonnepanelen zit silicium verwerkt. Dit is een licht materiaal wat tegelijkertijd kostbaar is. Het maken is bewerkelijk en de panelen worden vooralsnog in een te kleine oplage gemaakt. De andere materialen zijn bijvoorbeeld een omvormer en het bevestigingsmateriaal.
  • Materieel huren. Voor het plaatsen van zonnepanelen moet er materieel worden gehuurd. Denk aan een hoogwerker, een bouwsteiger, een bouwtrap of een bouwlift om de zonnepanelen op jouw dak te krijgen. Die kosten worden aan jou doorberekend.
  • Het arbeidsloon van de plaatsing. Voor de plaatsing wordt een bedrag aan arbeidsloon berekend. Dit is aan de hoge kant omdat er met gecertificeerd personeel wordt gewerkt.
  • De BTW op de factuur. Over het materiaal, het materieel en de arbeid wordt 21 procent BTW berekend. Dit staat ook op de factuur.
  • De verreden afstand naar jouw huis. Kilometerkosten kunnen een flink aandeel van de totale factuur zijn wanneer je een leverancier zijn die verder van je huis vandaan gevestigd is. Kies een leverancier die in de buurt woont om dit probleem op te lossen.

De prijs van zonnepanelen in Ede

Wat voor generatie zonnepanelen koop je Wat is het maximale vermogen in Wp Wat is de tijd waarin je de panelen terug verdiend hebt Wat is de prijs per paneel
Een van de eerste generaties zonnepanelen van glas Tot 225 Wp Gemiddeld 7 jaar Tot 335 euro
Een van de latere generaties van silicium Tot 300 Wp Gemiddeld 9 jaar Tot 495 euro
Een van de nieuwste generaties van monokristallijn silicium Tot 400 Wp Gemiddeld 11 jaar Tot 625 euro

Waarom jij een specialist in Ede moet huren

Het beste huur je een plaatselijke specialist om de volgende redenen:

  • Een plaatselijke specialist is bekend met de stad. Hij kent de windrichting van de daken en daarnaast kent hij de lokale verordeningen. Een specialist uit Ede weet ook of er subsidies mogelijk zijn en hij kan helpen bij de aanvraag.
  • Een plaatselijke specialist is snel ter plaatse. Dat houdt in dat hij snel kan komen voor een schouw, de plaatsing van de zonnepanelen maar ook voor eventuele nazorg als er problemen zijn.

Is er steun voor zonnepanelen in Ede

De gemeente Ede geeft ondersteuning aan inwoners die zonnepanelen willen aanschaffen. Je leest er meer over op deze pagina: https://www.ede.nl/meedoen-en-meepraten/zelf-duurzame-energie-opwekken/. Wil je meer voordeel en subsidie, lees dan ook het volgende stuk.

De BTW terugvragen bij de belastingdienst

Als een subsidie mag je de BTW terugvorderen bij de belastingdienst. Dat doe je via volgend stappenplan:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer om de BTW te kunnen terugvorderen.
Je ontvangt een bevestiging.
Als ondernemer geregistreerd voor de BTW vorder je deze terug.

Keurmerken die je in de gaten moet houden

Zonnepanelen hebben doorgaans meerdere keurmerken. Let heel goed op de volgende zaken:
Het CE logo. Dit keurmerk wordt toegekend aan zonnepanelen die in de EU zijn goedgekeurd. Er is gekeken naar de kwaliteit en de duurzaamheid.
Het Tüv logo. Dit keurmerk wordt toegekend aan zonnepanelen die in Duitsland zijn goedgekeurd.
Het zonnekeur logo. Dit zie je terug bij installateurs die volledig gecertificeerd zijn.

Trap niet in de volgende valkuilen

Een schouw is niet nodig. Sommige bedrijven menen dat een snelle blik op Google Earth genoeg is om te weten wat er voor zonnepanelen op jouw dak kunnen. Dat klopt niet; een schouw is nodig om te kijken naar zaken als de schaduwval.
Een leverancier van ver. Een leverancier die vanuit een andere provincie komt kan soms wat goedkoper zijn. Deze zal echter kilometerkosten berekenen waardoor hij alsnog net zo duur is.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren jou de volgende extra voordelen op:
Je betaalt geen energietaks meer. Zo bespaar je flink op de energiekosten.
Je levert terug. Dat houdt in dat je bij overproductie tot 22 eurocent per kWh mag terug vorderen van het energiebedrijf.

Controleer de volgende zaken:

Een slimme meter is nodig. Voor het zicht op het salderen en de energie die je alsnog afneemt heb je een slimme meter nodig.
Mis geen subsidie. Informeer bij de rijksoverheid, de lokale overheid en bij de landelijke overheid naar extra mogelijkheden om subsidie te krijgen.

Slim besparen

Besparen op je energierekening doe je zo:
Werk samen met een collectief. Met anderen samen koop je goedkoper in.
Vergelijk offertes voor je aanschaft.

Kwaliteit vakmannen in Ede vergelijken

Je vergelijkt heel gemakkelijk de kwaliteit en prijzen van vakmannen in Ede door eerst offertes op te vragen. Die vergelijk je op de punten waaruit de prijs bestaat. Zo kom je tot de beste deal voor jouw dak.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!