Zonnepanelen Edam

Zonnepanelen EdamEdam is een prachtige plaats waar genoeg zon is. Die zon schijnt voor iedereen en is gratis. Het is niet voor niets dat je steeds vaker zonnepanelen op de daken tegenkomt. Als jij nog geen zonnepanelen hebt is het goed om je te laten informeren. We keken voor jou naar prijzen en aandachtspunten wanneer je deze investering wil gaan doen.

De hoge prijs van zonnepanelen verklaard

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Edam? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Edam.

De reden waarom nog steeds veel mensen afzien van zonnepanelen is de prijs. We keken voor je naar de zaken die de prijs bepalen.

  • Het materiaal is kostbaar. Het silicium wat in de zonnepanelen wordt verwerkt is een zeer kostbaar materiaal. Daarnaast worden de panelen nog niet in grote getalen gemaakt waardoor de productie kostbaarder is. Samen met de omvormer en de bevestigingsmaterialen is dit de grootste kostenpost.
  • Het materieel is duur. Er moet materieel worden gehuurd voor het plaatsen van de panelen. Denk dan aan een hoogwerker,  een bouwlift, een hoge ladder of een bouwsteiger. Die zaken worden bij jou in rekening gebracht. Verder moeten de panelen met veilig vervoer worden aangevoerd.
  • Het arbeidsloon is een flink bedrag. De kosten lopen flink op doordat er met gecertificeerde installateurs wordt gewerkt.
  • De kilometerkosten zijn flexibel. De kilometerkosten heb je zelf in de hand. Door te kiezen voor een leverancier uit je eigen omgeving.
  • De BTW. Deze vorder je naderhand als een subsidie terug.

De prijs van zonnepanelen in Edam

We informeerden bij meerdere lokale leveranciers naar de prijs van zonnepanelen. We kregen de volgende gegevens toegestuurd:

Van wat voor materiaal zijn de panelen gemaakt Wat is het maximale vermogen per zonnepaneel Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket
Traditioneel; glas Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW maar geen arbeidsloon Tot 4250 euro
Modern; silicium polykristallijn Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW maar geen arbeidsloon Tot 5670 euro
De nieuwste generatie: silicium monokristallijn Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW maar geen arbeidsloon Tot 7950 euro

Waarom jij zonnepanelen bij een leverancier in Edam moet kopen

Voor zonnepanelen ga je het beste naar een leverancier in Edam om de volgende redenen:
Bekend met plaatselijke eisen. Soms is er voor een dak een omgevingsvergunning nodig. De plaatselijke leverancier kent deze regels.
Snel bij jou. Voor het advies, de schouw, de plaatsing en de nazorg is een plaatselijke leverancier razendsnel bij jou. Dat scheelt een hoop tijd.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Edam

De gemeente Edam heeft op de website een deel gereserveerd voor degenen die zich oriënteren op zonnepanelen. Je vindt deze informatie op de volgende pagina.

De BTW terugvragen

Je kan als subsidie de BTW terugvragen die je betaalde voor je zonnepanelen. Dat doe je op de volgende manier:
Registreer je als ondernemer bij de belastingdienst.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Geregistreerd als ondernemer voor de BTW vorder jij deze terug.

Let op deze keurmerken

Zonnepanelen zijn doorgaans voorzien van keurmerken. Let goed op de volgende keurmerken:

  • CE van de Europese Unie. De zonnepanelen voldoen aan de richtlijnen van de Europese Unie qua productie en kwaliteit.
  • Tüv van de Duitse regering. De zonnepanelen voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen.
  • Zonnekeur voor de installateur. Deze is dan gecertificeerd.

Maak niet deze fouten

Bij zonnepanelen gaat er geregeld wat mis. Maak niet deze fouten:
Zelf installeren. Het plaatsen van zonnepanelen lijkt makkelijk maar als je het niet goed doet mis je de helft van het rendement door bijvoorbeeld schaduwval.
Een leverancier van te ver. Je betaalt in dat geval een flink bedrag aan kilometerkosten

De korte checklist

  • Maak een schouw en kijk hoe jouw dak het meeste oplevert. Daarbij kijkt men naar de windrichting, de schaduwval en eventuele externe zaken die het licht beperken zoals hoge bomen om je dak heen.
  • Een slimme meter registreert ook de saldering van stroom die jij teveel opwekte. Dit kan niet bij een traditionele energiemeter en daarom krijgen momenteel alle woningen een slimme meter. Had jij die nog niet uit privacy overwegingen dan moet je die nu alsnog tegen betaling laten plaatsen.

Snel besparen

Besparen doe je als volgt:
Vergelijk de prijzen. Je vergelijkt diverse offertes voor je een keuze maakt.
Werk samen met een groep. Dat kan een collectief zijn of met een aantal buren. Samen beding je korting.

Kwaliteit vakmannen in Edam vergelijken

Je vergelijkt gemakkelijk de kwaliteit van vakmannen in Edam door offertes op te vragen. Dat doe je met deze link. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Jouw voordeel kan flink oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!