Zonnepanelen Dwingeloo

Zonnepanelen DwingelooDe aanschaf van zonnepanelen in Dwingeloo speelt een prominente rol bij het verduurzamen van Nederland, waarbij we binnen een aantal jaar volledig op groene energie moeten draaien aangezien we een energiezuinig land streven te worden. Als je meer wilt weten over de essentiële zaken die bij het kopen van zonnepanelen komt kijken, lees dan hieronder verder.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De prijs per zonnepaneel kan vrij hoog zijn, zeker als je een A-merk kiest of als je panelen neemt met een hoog vermogen. Als we uitgaan dat de zonnepanelenprijs voorlopig hetzelfde zal blijven, dan kan je uitgaan van de volgende opbouw:

  • 70% aan materialen, waarbij het gaan om de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.

  • 20% aan loon, waarbij je betaalt voor de arbeidskosten van de specialist.

  • 5% aan apparatuur, welke je in moet huren voor de installatie.

  • 5% aan kilometerkosten, welke afhangt van hoe lang de specialist onderweg zal zijn naar je huis.

Kosten van zonnepanelen in Dwingeloo

Zonnepanelen hoeven helemaal niet zo duur te zijn, ook al wordt er gezegd dat dit wel het geval is. Je kunt ook een kleiner systeem aanschaffen die uit minder potente zonnepanelen bestaat waardoor de kosten ook lager uitvallen. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje van zonnepanelen in Dwingeloo, waarbij elke paneel een vermogen van 320 Wp heeft en je kunt nagaan hoeveel zonnepanelen je per huishouden nodig hebt om te kunnen voorzien in de energiebehoeften.

Panelen

Gezin

Investering

Vermogen

8

1

€3.000

2.560 Wp

12

2

€4.500

3.840 Wp

16

3

€6.000

5.120 Wp

20

4

€7.500

6.400 Wp

24

5

€9.000

7.680 Wp

28

6

€10.500

8.960 Wp

Huur een lokale specialist in

Zonnepanelen dien je door een lokale zonnepanelenspecialist te laten installeren als je wilt profiteren van bepaalde voordelen, waaronder:

  • De korte afstand zorgt voor lage kilometerkosten en een snelle levertijd.

  • De regionale kennis en ervaring bied je de mogelijkheid om subsidies en vergunningen in handen van de lokale specialist te laten.

  • Je kunt beter advies volgen van een lokale specialist.

Subsidies zonnepanelen in Dwingeloo

Omdat de verduurzaming van je woning wordt gestimuleerd zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. Meer informatie omtrent de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in deze regio tref je bij de gemeente Dwingeloo. Naast subsidies kan je bij de gemeente ook terecht voor professioneel advies van een onafhankelijke energiecoach en heb je de mogelijkheid om de btw terug te vorderen.

De btw-aftrekregeling

Nederland streeft naar duurzaamheid, waardoor je ook als particulier gebruik kunt maken van de btw-aftrekregeling om de btw terug te vragen die je hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de panelen. Je hoeft je enkel als ondernemer voor de btw aan te melden om in aanmerking te komen en om vervolgens je aangiftebiljet tijdig in te dienen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben verschillende voordelen die de aanschaf veel aantrekkelijker maken, waaronder de verhoging in de waarde van je huis en het feit dat je energielabel erop vooruitgaat. Daarnaast wekken zonnepanelen ook bij slecht weer energie op en zijn ze onderhoudsarm.

De valkuilen

Het gaat al snel fout als je zonnepanelen in Dwingeloo gaat kopen zonder rekening te houden met de onderstaande zaken:

  • Neem geen genoegen met panelen die te goedkoop zijn, aangezien je ook naar de kwaliteit van de zonnepanelen moet kijken. Panelen die goedkoop zijn, zijn meestal verouderd en leveren veel minder op.

  • Vergeet de specialist niet te vragen of deze een Zonnekeur keurmerk voert zodat je er zeker van kunt zijn dat deze aangesloten is tot een brancheorganisatie. Zo weet je dat de zonnepanelen op professionele wijze door een erkende specialist worden geïnstalleerd.

Handige checklist

Check bij de gemeente Dwingeloo welke subsidiemogelijkheden je momenteel hebt als je de kosten van zonnepanelen wilt verlagen. Check daarnaast ook wanneer je de btw terug moet vorderen, aangezien je dit binnen 6 maanden na verkoop moet doen van datzelfde kalenderjaar. Je kunt daarnaast ook direct nagaan welke vergunning je moet vragen als je in een monumentaal pand woont.

Bespaartips

Neem om te besparen op de hoge investeringskosten van zonnepanelen in Dwingeloo een plaatselijke specialist en vergelijk dan eerst offertes. Hou het zo klein mogelijk in het begin en koop een goedkoop systeem dat binnen je budget past. Bepaal of je zelf de installatie kunt uitvoeren om op de arbeidskosten te besparen. Koop daarnaast collectief in of maak gebruik van subsidies als die er zijn. Vraag tenslotte ook de btw terug en bespaar 21%.

Het is momenteel heel interessant om zonnepanelen in Dwingeloo aan te schaffen. De prijs is niet alleen op zijn laagst, maar je kunt ook gebruik maken van allerlei aantrekkelijke regelingen die de begininvestering aanzienlijk kunnen verlagen. Om de beste besparingen en de hoogste kwaliteit te kunnen scoren, vergelijk eerst wat offertes met elkaar zodat je een ideale specialist uitkiest.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!