Zonnepanelen Duiven

Zonnepanelen DuivenSteeds meer mensen ontdekken dat je in Duiven gemakkelijk op je energierekening kan besparen. Dat doe je door zonnepanelen te kopen. Je betaalt minder aan je energieleverancier en je bent ook nog eens heel milieuvriendelijk bezig. Als jij zonnepanelen wil gaan aanschaffen doe je er echter wel goed aan om je in te lezen. Dat doe je aan de hand van onderstaande informatie.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet wat je betaalt

Voordat je zonnepanelen gaat vergelijken is het goed om te weten welk prijskaartje eraan vast zit. We hebben de meest bekende soorten zonnepanelen voor je in onderstaande tabel ondergebracht. Bij de prijs zitten de BTW en de installatiekosten meegerekend. Het gaat om een prijs per zonnepaneel.

Wat voor soort zonnepanelen Wat is het vermogen gemiddeld Wat is de prijs
Amorf ofwel folie zonnepanelen 115 Wp 302 euro
Polykristallijn zonnepanelen 196 wp 405 euro
Monokristallijn zonnepanelen 279 wp 460 euro
Dubbelzijdige panelen Loopt op vanaf 365 Wp Loopt op vanaf 601 euro

Waarom zou je een lokale leverancier kiezen

Het is het verstandigste om een leverancier in de regio Duiven te kiezen wanneer je zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Dat doe je onder andere om de volgende redenen. Allereerst hebben leveranciers van zonnepanelen het druk. Als jij dichtbij woont kan men jou gemakkelijk en snel helpen. Dat geldt niet alleen bij het voorwerk en het plaatsen maar ook bij onderhoud en reparaties. Daarnaast betaal je minder kilometerkosten waardoor je voordeliger uit bent. Een lokale leverancier weet ook of de gemeente Duiven aan jouw dak eisen stelt aangaande zonnepanelen. Men kan eventueel een omgevingsvergunning voor je aanvragen.

Subsidie vanuit de gemeente Duiven

De gemeente Duiven geeft jou geen subsidie wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. Wel kan men jou tegemoet komen via een duurzaamheidslening. Er zijn ook meerdere projecten in de gemeente waarbij je kan instappen. Je profiteert dan van een grootschalige inkoop en goede voorwaarden voor jouw zonnepanelen.

Subsidie via de belastingdienst

Ga je zonnepanelen aanschaffen, dan doe je er goed aan om via de belastingdienst de BTW terug te vorderen. Het gaat hier om 21 procent dus het is de moeite waard. Daarvoor doorloop je de volgende stappen.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst en zoek het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ op. Vul dit in en stuur het op.

  2. Geduld hebben, 10 werkdagen. Dit is de reactie termijn van de belastingdienst op jouw aanvraag.

  3. Na ontvangst van de bevestiging: ga naar de website van de belastingdienst en registreer eerst jouw bankrekeningnummer.

  4. Doorloop de stappen in de brief die je kreeg en gebruik de inlog codes. Doe aangifte inkomstenbelasting.

Pas op voor deze problemen

Er kan behoorlijk wat misgaan wanneer je zonnepanelen koopt. Een van de grootste fouten is dat je kiest voor een snelle installateur die geen schouw of scan van jouw dak maakt maar gelijk zonnepanelen intekent via Google Earth. Op die manier krijg je een installatie die niet voldoende energie opwekt door schaduwval van bijvoorbeeld een schoorsteen. Daarnaast is het verkeerd om te bezuinigen door een fout type zonnepanelen te kopen uit spaarzaamheid. Ook dan zal het vermogen te laag zijn waardoor jouw installatie te weinig energie oplevert.

Een goede garantie is belangrijk

Bij zonnepanelen let je op de garantie. Dat doe je omdat je dan ziet wat voor kwaliteit je in handen hebt. We onderscheiden 4 soorten garantie.

  • De garantie vanuit de fabriek. Zonnepanelen hebben een garantie vanuit de fabriek. Het gaat hier bij zonnepanelen van een wat mindere kwaliteit om een garantie die rond of onder de 10 jaar ligt. Bij een goede kwaliteit geeft men jou een garantie van 20 tot wel 25 jaar. De fabrikant heeft dan het meeste vertrouwen in zijn product en jij komt niet voor onverwachte verassingen te staan.

  • De garantie van de installateur. Dit gaat om de garantie op het werk van de installateur zelf. Deze geeft jou een garantie die kan oplopen van 5, 10 tot 15 jaar. Kies voor die installateur die jou het hoogste rendement biedt met de meeste zekerheid.

  • De garantie van het vermogen. Een zonnepaneel zal altijd gedurende de eerste 20 jaar een terugloop hebben in het vermogen. Dit zal bij een mindere kwaliteit terug lopen tot 75 procent van het oorspronkelijke vermogen. Bij een hogere kwaliteit loopt dit terug tot 80 a 90 procent van het oorspronkelijke vermogen.

  • De garantie op het totale systeem. Het gaat hierbij op alle componenten van jouw installatie zonnepanelen behalve de panelen zelf. Ga voor een goed systeem en voorkom onaangename verrassingen.

Kies voor de zon in Duiven

Dit doe je door eerst offertes aan te vragen met onderstaande button. Op die manier zie je direct wat het aanbod is in jouw omgeving en maak je de keuze voor de aantrekkelijkste leverancier.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!