Zonnepanelen Drimmelen

Zonnepanelen DrimmelenHet is inmiddels al duidelijk: men investeert steeds meer in een set zonnepanelen in Drimmelen vanwege de vele zonuren waar dit gebied elk jaar van mag genieten. Zo kan je met zonnepanelen besparen op de maandelijkse energiefactuur maar ook profiteren van hoge opbrengsten. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar de kosten, voordelen, subsidiemogelijkheden en dergelijke? Lees dan hieronder verder om alles te weten over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Drimmelen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Drimmelen

Het prijskaartje dat er aan een zonnepanelensysteem hangt kan vrij duur zijn, maar dankzij de lange levensduur en de subsidiemogelijkheden kan je de investering gauw terugverdienen. Dit maakt het aanschaffen van zonnepanelen in Drimmelen zeker de moeite waard. Check de onderstaand tabel om na te gaan wat je gemiddeld kwijt bent aan zonnepanelen afhankelijk van het aantal panelen per huishoudgrootte. Hierbij zijn we uitgegaan van zonnepanelen met een vermogen van 330 Wp.

Huishouden Zonnepanelen Vermogen Kosten
1 8 2.640 Wp 3.200
2 12 3.960 Wp 3.600
3 16 5.280 Wp 6.400
4 20 6.600 Wp 8.000
5 24 7.920 Wp 9.600
6 28 9.240 Wp 11.200

Welke specialist is het beste?

De beste specialist is altijd een lokale specialist, vanwege de volgende redenen:

Ze zijn veel goedkoper door de beperkte kilometerkosten.

 • Ze kunnen veel sneller aanwezig zijn op de afspraak.
 • In geval van storing komen ze je sneller helpen.
 • Ze beschikken over een netwerk aan contacten.
 • Ze hebben veel regionale kennis over zonnepanelen.
 • Ze weten alles over vergunningsvoorwaarden en subsidiemogelijkheden.

Subsidies zonnepanelen in Drimmelen

De gemeente Drimmelen begint zichzelf steeds meer te focussen op het verduurzamen van de regio. Alhoewel de zonnepanelenprijs al flink gedaald is gedurende de laatste paar jaar, dan nog kost een klein goed systeem al gauw 4.000. Omdat zonnepanelen milieuvriendelijk zijn en zichzelf terugverdienen zijn ze dus zeker de moeite waard, waardoor er verschillende subsidiemogelijkheden worden verstrekt vanuit de Nederlandse overheid.

De btw-regeling

Als je van plan bent om zonnepanelen te kopen, dan kan je ervan uitgaan dat je 21% van de kosten terug kunt krijgen middels de btw-regeling. Deze regeling luidt dat je de volledige btw die je hebt betaald over de zonnepanelen terug kunt vragen als je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vraag de btw binnen een half jaar na het kopen van de zonnepanelen terug. Het gaat hierbij om hetzelfde kalenderjaar, dus wees er op tijd bij als je gebruik wilt maken van de btw-regeling om de kosten te verlagen.

Zaken die gecheckt moeten worden

Bepaalde zaken zijn van groot belang als je verzekerd wilt zijn van een optimale installatie en een hoog rendement. De zaken die zeker gecheckt moeten worden voordat je de zonnepanelen gaat aanschaffen zijn als volgt:

 • Check hoeveel stroom het systeem dat je gaat kopen op moet wekken. Dit is af te leiden uit de jaarrekening, waarbij je eenvoudig kunt nagaan wat je exact energieverbruik is geweest van het afgelopen jaar. Zo kan je het nieuwe systeem afstemmen op je werkelijk verbruik.
 • Check of je in aanmerking komt voor een lokale subsidie. Om dit na te gaan kan je langsgaan bij de gemeente of simpelweg online kijken. Wil je de aanvraag liever in handen laten van een specialist die meer weet over de technische details en de eisen van de gemeente? Dan betaal je hier meestal maar een kleine vergoeding voor.

Praktische tips die je kunt checken

De volgende tips kunnen je goed onderweg helpen wanneer je jezelf gaat voorbereiden op de aanschaf en de installatie van zonnepanelen. Check bij de aanschaf van de panelen of je wel het juiste vermogen koopt. Het systeem dient namelijk afgestemd te zijn op het energieverbruik van je huishouden zodat je geen extra stroom bij de energieleverancier moet afnemen. Check daarnaast voor de installatie in hoeverre je dak wel geschikt is voor het monteren van een set zonnepanelen. Elk dak kan dan wel geschikt zijn, maar de installatiemethode is heel anders.

Besparen op zonnepanelen

De manieren waarop je eenvoudig op je aanschaf van een set zonnepanelen kunt besparen zijn als volgt:

 • Vergelijk offertes, maar kies alleen lokale specialisten uit.
 • Kom je in aanmerking voor een subsidie? Vraag deze aan.
 • Vraag ook de btw terug om 21% te besparen.
 • Zoek een collectief op of check welke buurman samen panelen wilt kopen.
 • Voer de installatie van de panelen zelf uit.
 • Koop een klein zonnesysteem met een beperkt aantal panelen.

Alhoewel het vrij eenvoudig kan lijken om een set zonnepanelen in Drimmelen te kopen, zijn er verschillende zaken die essentieel zijn als je wilt besparen op de kosten. Zo behoor je eerst offertes te vergelijke van specialisten uit je omgeving en omstreken om de specialist met de voordeligste prijs-kwaliteit offerte te selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!