Zonnepanelen Drachten

Zonnepanelen DrachtenZonnepanelen nemen al een belangrijk gedeelte van ons leven in beslag en dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Geleidelijk aan moet alle grijze energie worden vervangen door groene energie, zodat het land in 2050 energieneutraal kan zijn. Zonnepanelen zijn daar een belangrijke bijdrager bij en elk paneel dat geplaatst wordt brengt ons een stapje dichten bij deze doelstelling. Ook in Drachten wordt de aanschaf van panelen dus aangemoedigd en gestimuleerd. Hoe, dat lees je hier.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijzen voor zonnepanelen zijn in Drachten niet anders dan in de rest van het land. Deze kunnen flink variëren, wat voornamelijk komt door de kwaliteit en het soort paneel. Als jij een goedkoop zonnepaneel aantreft, kijk dan altijd even of deze lage prijs te maken heeft met het type paneel en de afmetingen, of dat de kwaliteit te wensen over laat. Huidige prijzen voor panelen en installatie vind je in het onderstaande schema.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist uit Drachten inhuren?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom jij het beste kiest voor een specialist uit Drachten en omstreken.

  • Een specialist uit Drachten weet wat de regionale invloeden zijn op de opbrengsten en kan deze exacter uitrekenen.

  • Ze kunnen je voorlichten over wat de gemeente Smallingerland momenteel organiseert voor inwoners die de woning willen verduurzamen.

  • Een regionale specialist is altijd dichtbij. Daardoor bespaar je voorrijkosten, bij elk bezoek, dus ook bij onderhoud, reparaties en het vervangen van de omvormer. Ze zijn snel bij je en jij rijdt ook gemakkelijk even bij hun langs.

Is er steun/subsidie in Drachten?

Als je op zoek gaat naar een subsidie voor zonnepanelen, dan kom je terecht bij de landelijke btw-regeling waarmee je alle btw van je aankoop terug kunt vragen. Dit is een groot bedrag, dus de meeste gemeenten hebben geen subsidie beschikbaar gemaakt voor inwoners die in zonnepanelen investeren. Daarom helpt de gemeente Smallingerland je op andere manieren. Bij het Duurzaam Bouwloket vind je allerlei informatie over het verduurzamen van je woning en zonnepanelen. Je krijgt er onafhankelijk advies van specialisten, je kunt een huisscan doen en informatie krijgen over regionale installateurs en hulpmiddelen van de overheid. Ook bij Drachten Wil Je Meemaken vind je veel informatie over duurzaamheid in de stad.

Valkuilen bij inhuren specialist

Een regionale specialist is dus een goede keuze en er zijn in Drachten en omgeving voldoende vakkundige bedrijven te vinden. Ga echter nooit in zee met een specialist die niet bij je langs komt voor de dakinspectie. Een inspectie op afstand is veel minder nauwkeurig en kan belangrijke informatie over het hoofd zien. Vraag de specialist naar de garantieregeling die ze aanbieden over de werkzaamheden. Dat is een goede indicator van kwaliteit en voor minder dan 5 jaar zou je eigenlijk niet akkoord moeten gaan. Als laatste vraag je de specialist of ze bekabeling van één merk gebruiken. Je weet dan zeker dat de stekkers goed op elkaar aansluiten.

Korte checklist

Het aanschaffen van zonnepanelen is een grote investering en daarom doe je dat niet zomaar. De onderstaande checklist helpt je bij het uitvoeren van de aankoop.

  • Ga naar het Duurzaam Bouwloket Smallingerland en vraag zoveel mogelijk informatie op over zonnepanelen, subsidies en regionale installateurs.

  • Bepaal welke panelen je wilt aanschaffen en hoeveel budget je beschikbaar hebt.

  • Benader tot 4 specialisten uit Drachten, laat ze een dakinspectie uitvoeren en vraag ze een offerte op te stellen.

  • Maak een vergelijking van de offertes, kies het beste aanbod en laat de zonnepanelen plaatsen.

  • Meld je installatie aan bij je netbeheerder.

  • Vraag de btw terug bij de Belastingdienst.

  • Vraag een gratis energiepakket aan bij de gemeente voor nog meer besparingen.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen is alleen verstandig als je daardoor de kwaliteit niet verliest. Er zijn enkele manieren waarop je dat kunt doen en dus veilig de terugverdientijd kunt verkorten. In de winter zijn er vaak interessante acties en aanbiedingen waarvan je profiteert, omdat er dan veel minder interesse is in zonnepanelen. Als je meedoet aan een collectieve inkoopactie krijg je een systeem aangeboden met volumekorting. Kies een specialist uit Drachten en omgeving en je bespaart de voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Drachten

De meest effectieve manier om geld te besparen is door al je opties te bekijken en vergelijken. Wij kunnen een aantal offertes voor je regelen en opsturen van vakkundige specialisten uit Drachten. Leg deze naast elkaar, voer een grondige vergelijking uit en kies de specialist met het beste voorstel.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!