Zonnepanelen Doorn

Zonnepanelen DoornProfiteer van het mooie weer en het stralend zonnetje in Utrecht door zonnepanelen in Doorn te kopen. Zo ben je niet alleen op een milieuvriendelijk en energiezuinige toekomst voorbereid, maar geniet je ook van kortingen op je stroomrekening en flinke opbrengsten elk jaar die steeds maar oplopen. Dit maakt de aanschaf natuurlijk zeer aantrekkelijk, maar lees eerst de onderstaande tekst goed door om alles te weten over zonnepanelen in Doorn.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Doorn

Zonnepanelen in Doorn kunnen zowel duur als goedkoop zijn, het is maar net wat je wensen en voorkeuren zijn. Koop je een zonnepanelen set die bestaat uit veel panelen van A-merken, met een hoog vermogen, dan kan je ook op veel hogere kosten rekenen in vergelijking tot een kleiner en compact systeem. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje voor zonnepanelen in Doorn, waarbij je kunt nagaan hoeveel je betaalt voor de aanschaf maar ook voor de installatie.

Zonnepanelen Vermogen Aanschaf Installatie
8 3.000 Wp 4.160 850
14 5.250 Wp 7.280 1.100
20 7.500 Wp 10.400 1.650
24 9.000 Wp 12.480 1.800

Huur een lokale specialist in

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat het verschil is tussen het inschakelen van een lokale en een landelijke zonnepanelenspecialist. Lokale specialisten zijn veel beter vanwege:

  • De lage kilometerkosten en de snelle service.
  • De ervaring in Doorn en de contactenkring.
  • De klantgerichtheid en de goede communicatie.
  • De hulp bij de gemeente en het geven van regionaal advies.

De subsidiemogelijkheden

Een landelijke subsidie kan je wel vergeten, maar als je op lokaal niveau rondvraagt dan valt het al gauw op dat je bij veel gemeenten wel een lokale subsidie kunt aanvragen mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. De gemeente Doorn biedt regelmatig financiële regelingen aan woningeigenaren die in zonnepanelen investeren door 20 tot 30% van de kosten te bekostigen. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk inwoners zonnepanelen kopen en wordt Nederland nog sneller milieuvriendelijk en energiezuinig.

De btw-aftrekregeling

Voor degenen die het niet wisten, je kunt vanaf 2013 de betaalde btw over zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen rond Nederland terugvorderen bij de Belastingdienst. Dit is mogelijk omdat je bij het kopen van zonnepanelen als ondernemer wordt gezien in ogen van de Belastingdienst. Je gaat immers als kleine ondernemer stroom terugleveren aan het energienet. De btw-aftrekregeling zorgt voor een verlaging van 21% van de kosten. Men beschouwt deze regeling de meest populaire regeling voor zonnepanelen vanuit de Nederlandse overheid.

De terugverdientijd

Zonnepanelen gaan 25 jaar lang mee en zijn niet bepaald goedkoop, dus dan wil je ze ook zo snel mogelijk hebben terugverdiend zodat je kunt beginnen met profiteren van de jaarlijkse opbrengsten die dan in je eigen broekzak kan. We kunnen uitgaan van een terugverdientijd van zonnepanelen in Doorn die loopt tussen de 6 en 8 jaar, en als je een subsidie neemt, de btw terugvraagt of een zeer krachtig systeem koopt dan kan de terugverdientijd zelfs verlaagd worden tot 7 of 6 jaar.

Mogelijke valkuilen

Let goed dat je geen zonnepanelen koopt die verouderd zijn. Dit soort panelen zijn vaak van B-merken en brengen amper wat op. Verouderde panelen worden vaak heel goedkoop op de markt aangeboden en zijn daardoor aantrekkelijker, maar trap niet in deze valkuil. Verlies de kwaliteit niet uit het oog door te besparen op de kosten, je moet de zonnepanelen minstens 25 jaar lang gebruiken en verouderde panelen gaan minder lang mee en leveren een verlaagd rendement op. Je wilt natuurlijk zo lang als het maar kan van je dure zonnepanelen genieten.

Wat je moet checken

Check eerst of je een betrouwbare zonnepanelenspecialist kunt vinden die een geldig Zonnekeur keurmerk voert. Op deze manier ben je er zeker van dat de installatie naar behoren wordt uitgevoerd en dat je een subsidie aan kunt vragen. Een Zonnekeur keurmerk geeft namelijk aan dat de specialist gecertificeerd is, en als je de panelen door een specialist die niet is gecertificeerd laat installeren maak je geen kans op een subsidie of steun vanuit de overheid.

Praktische bespaartips

Hieronder tref je enkele praktische bespaartips voor als je de kosten van zonnepanelen omlaag wilt krikken waardoor de aanschaf voor velen aantrekkelijker wordt:

  • Ga langs de gemeente en stap in een zonnepanelencollectief voor een interessante groepskorting.
  • Check of er subsidieregelingen zijn voor zonnepanelen in Doorn om 20 tot 30% van de kosten te besparen.
  • Vergeet niet om de btw terug te vorderen bij de Belastingdienst zodat je kunt profiteren van 21% korting.

Specialisten vergelijken in Doorn

Ook in Doorn zijn zonnepanelen en zonnepaneelspecialisten vrij duur, waardoor het lonend is om eerst een paar offertes van specialisten uit je omgeving met elkaar te vergelijken op basis van de prijs en de kwaliteit. Dit maakt het mogelijk om vrij eenvoudig de beste deals te kunnen scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!