Zonnepanelen Dokkum

Zonnepanelen DokkumSteeds meer daken in Nederland worden uitgerust met zonnepanelen en dat is een goede ontwikkeling. Voor elke kWh groene stroom die wordt opgewekt is er een kWh minder aan grijze stroom nodig en dat is gunstig voor het milieu. Besluit jij om zonnepanelen op je dak te plaatsen dan help je dus met het opwekken van meer groene stroom en is er weer wat minder grijze stroom nodig om aan de vraag te voldoen. De onderstaande informatie over het aanschaffen van zonnepanelen is specifiek bedoeld voor inwoners van Dokkum en de gemeente Noardeast-Fryslân.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Het bestuderen van de prijsopbouw voor een grote investering levert altijd interessante informatie op over de beste bespaarmogelijkheden. De prijsopbouw voor de kosten voor zonnepanelen bestaat uit drie segmenten.

 • Extra uitgaven (5%): er zijn installateurs van zonnepanelen die voorrijkosten en transportkosten rekenen en tegenwoordig is dit heel normaal. Je vermijdt deze kosten volledig door een specialist uit Dokkum aan te nemen.

 • Arbeidskosten (35%): de specialist vraagt 35% van de totale uitgaven voor de montage van de zonnepanelen. Je bespaart hier op door een vergelijking te maken van regionale bedrijven en zo het beste aanbod uit te kiezen.

 • Materialen (60%): het grootste deel van de uitgaven gaat naar de zonnepanelen, de omvormer, de bekabeling en het bevestigingsmateriaal. Ga op zoek naar acties en aanbiedingen en je kunt hier op besparen.

De kosten

Zonnepanelen zijn al lang niet duur meer. Sterker nog, ze zijn momenteel betaalbaarder dan ooit. En tegelijkertijd wordt de kwaliteit ook steeds beter. De huidige prijzen zijn in het onderstaande schema samengevat en de montage zit hier al bij.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Dokkum inhuren?

Bij het uitkiezen voor je specialist voor de werkzaamheden heb je de keuze uit landelijke- en regionale bedrijven. Beide leveren kwaliteit, maar er zijn enkele belangrijke verschillen waardoor een regionale specialist een streepje voor krijgt.

 • Regionale bedrijven weten wat de gemeente Noardeast-Fryslân organiseert voor inwoners die in zonnepanelen investeren.

 • Ze weten ook exact wat zonnepanelen in die regio opleveren, want dit is niet overal in Nederland hetzelfde.

 • Regionale bedrijven zijn dichtbij, waardoor je voorrijkosten en benzine bespaart. Contact is gemakkelijk, laagdrempelig en snel. Dit is belangrijk omdat je ze ook nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd nog nodig hebt voor reparaties, onderhoud en het vervangen van je omvormer.

Is er steun/subsidie in Dokkum?

De belangrijkste ‘subsidie’ voor zonnepanelen loopt via de Belastingdienst en maakt het mogelijk om alle btw die je hebt betaald terug te vragen. Het is dan ook niet vreemd dat de gemeente Noardeast-Fryslân hier niet nog een subsidie bij aanbiedt. Zij steunen je op andere manieren, namelijk via onafhankelijk advies. Ga naar het Duurzaam Bouwloket gemeente Noardeast-Fryslân en je vindt informatie over zonnepanelen, over installateurs in de regio, over andere inwoners die al zonnepanelen hebben aangeschaft en over subsidies en regelingen. Het Duurzaam Bouwloket is voor iedereen die wil investeren in zonnepanelen de meest logische eerste stap.

Korte checklist

De onderstaande checklist voor het aanschaffen van zonnepanelen loodst je stapsgewijs door het proces.

 • Ga naar het Duurzaam Bouwloket gemeente Noardeast-Fryslân en win zoveel mogelijk informatie in over installateurs in de regio, over zonnepanelen zelf en over de huidige subsidies en regelingen.

 • Bepaal het soort installatie dat je zou willen aanschaffen en zet een budget vast.

 • Vraag offertes aan bij 3 tot 6 installateurs uit Dokkum en omgeving. Zorg ervoor dat ze bij je langskomen voor een dakinspectie en dat ze dat niet op afstand uitvoeren.

 • Vergelijk de offertes die je ontvangen hebt, kies het beste aanbod en laat de zonnepanelen plaatsen.

 • Meld je nieuwe installatie aan bij je netbeheerder.

 • Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen kan, zo lang je er maar voor zorgt dat dit de kwaliteit niet op het spel zet. Dat doe je met de onderstaande tips.

 • Schrijf je in voor een collectieve inkoopactie. Inschrijven is gratis en vrijblijvend en je krijgt vaak een kwalitatief systeem met een leuke korting.

 • Als je je zonnepanelen in de winter koopt dan zal je veel meer acties en aanbiedingen aantreffen dan in de zomer. Dat komt doordat de verkoop dan veel langzamer is.

 • Kies een specialist uit Dokkum en je betaalt geen voorrijkosten.

Specialisten vergelijken in Dokkum

Via ons vraag je de offertes op die je nodig hebt bij het maken van je vergelijking. Wij werken met betrouwbare en vakkundige bedrijven uit Dokkum en omgeving en staan je zo bij tijdens het aanwijzen van de beste installateur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!