Zonnepanelen Doetinchem

Zonnepanelen DoetichemDe zon schijnt voor iedereen en je kan er opvallend veel energie mee opwekken. Inwoners van Doetinchem ontdekken dat steeds meer. Wanneer jij je aan het oriënteren bent op de aanschaf van zonnepanelen doe je er verstandig aan om onderstaande informatie door te lezen. Op die manier ga je goed voorbereid te werk.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt voor zonnepanelen

Wie zonnepanelen gaat aanschaffen doet er goed aan om eerst wat prijzen op te vragen. Wij ontvingen van een aantal lokale leveranciers van zonnepanelen de onderstaande prijsopgaven.

Welk model zonnepanelen koop je

Wat is het vermogen in Wp

Wat is de terugverdientijd

Wat is de prijs per stuk inclusief BTW en exclusief het arbeidsloon

Amorf of folie materiaal

Vanaf 120 Wp

8 tot 10 jaar

Vanaf 150 euro

Polykristallijn

Vanaf 195 Wp

10 tot 12 jaar

Vanaf 210 euro

Monokristallijn

Vanaf 295 Wp

14 tot 15 jaar

Vanaf 265 euro

Dubbelwandig

Vanaf 365 Wp

16 tot 17 jaar

Vanaf 365 euro

Waarom zonnepanelen in de regio Doetinchem kopen

Wie zonnepanelen gaat aanschaffen doet er goed aan om deze in de regio Doetinchem zelf aan te schaffen. Dat doe je vooral omdat men bij bepaalde woonwijken een strikt regime hanteert wanneer het aankomt op het stadsaangezicht. Je mag niet zomaar zonnepanelen plaatsen die afsteken bij de rest van de omgeving. De lokale leverancier weet hier alles van. Daarnaast weet een lokale leverancier of er een subsidie voor jou mogelijk is wanneer je jouw huis verduurzaamt. Een lokale leverancier is bovendien heel praktisch omdat deze jouw aanvraag gemakkelijk kan inplannen. Er hoeft maar kort te worden gereisd. Verder worden er dus ook maar weinig kilometerkosten in rekening gebracht.

Subsidie in de gemeente Doetinchem


De gemeente Doetinchem geeft geen subsidie wanneer jij zonnepanelen gaat aanschaffen. Daarmee volgt men een landelijke trend. Doordat de rijksoverheid zelf een subsidie geeft op zonnepanelen voelen gemeenten zich niet verplicht om jou ook tegemoet te komen. Wel heeft de gemeente Doetinchem een project waarbij men grote zonnedaken en projecten met zonnepanelen plaatst waar jij een aandeel in kan afnemen.

De BTW van jouw zonnepanelen terug vorderen

De subsidie van de rijksoverheid bestaat eruit dat jij de betaalde BTW over jouw zonnepanelen terug mag vorderen. Dat doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

  1. Ga naar de site van de belastingdienst en zoek daar het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ op.

  2. Registreer jouw zonnepanelen en vul het formulier in.

  3. Stuur het formulier naar de belastingdienst toe. Binnen 10 werkdagen mag je een bevestiging verwachten.

  4. Na de ontvangst van de bevestigingsbrief vul je op de website jouw IBAN rekeningnummer in.

  5. Aan de hand van de stappen die in de brief staan doe je aangifte waarbij je de BTW terug vraagt.

Valkuilen bij de aanschaf van zonnepanelen


Ga je zonnepanelen kopen dan kan er behoorlijk wat mis gaan. Pas op voor de onderstaande valkuilen. Allereerst is het onverstandig om een leverancier te kiezen die niet in de regio Doetinchem gevestigd is. Op die manier weet je namelijk zeker dat de leverancier hoge kosten moet maken om bij jou te komen. Daarnaast zal hij je langzaam inplannen. Pas ook op met leveranciers die aan de hand van een vluchtige blik op Google earth een systeem zonnepanelen voor jou bedenken. Men moet altijd ter plekke komen kijken. Er moet immers rekening worden gehouden met schaduwval van schoorstenen, een omringende hoogbouw en bomen. Gebeurt dit niet dan kan de opbrengst van jouw zonnepanelen flink tegenvallen.

Ga voor garantie
Bij een installatie zonnepanelen horen meerdere garantie vormen. Je onderscheidt de volgende soorten.

  • De productgarantie van de leverancier. Hierbij gaat het om de garantie op de zonnepanelen zelf. Een goede kwaliteit herken je aan de hoge productgarantie. Een garantie van 30 jaar zie je bij de beste kwaliteit. Hebben zonnepanelen een garantie onder de 10 jaar, dan weet je vrijwel zeker dat de kwaliteit tegen zal vallen.

  • De vermogen garantie. Een zonnepaneel verliest door de jaren heen een deel van het vermogen. Goede panelen behouden tot 80 a 90 procent van het oorspronkelijke vermogen. Een vermogensgarantie die aan de lage kant is geeft een slechte indicatie. Jouw installatie zal na 30 jaar flink minder energie leveren.

  • De garantie van de installateur. Een installateur geeft een garantie op zijn eigen werk. Een garantie van 5, 10 of zelfs 15 jaar zie je regelmatig. Kies voor die installateur die de beste garantie geeft op zijn werkzaamheden en bespaar jezelf een hoop geld in de toekomst.

  • De systeem garantie. Dit is een garantie die gaat over alles behalve de zonnepanelen zelf. Ontzorg jezelf en kies voor een goede garantie op het systeem. Zo voorkom je dure reparaties in de toekomst.

Een regionale leverancier in Doetinchem

Vergelijk eerst lokale leveranciers voor je een bedrijf inhuurt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt een aantal offertes om te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!