Zonnepanelen Dirksland

Zonnepanelen DirkslandDe meeste inwoners profiteren al van de 1.114 uren zonlicht per dag, wat de aanschaf en plaatsing van een set zonnepanelen in Dirksland zeer ideaal maakt. Maar wat zijn de gemiddelde kosten en waar moet je allemaal op letten? Lees hieronder verder om alles te weten over zonnepanelen in Dirksland.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Dirksland

Zowel in als rondom dit gebied zijn er maar liefst 9.484 geschikte daken voor zonnepanelen in Dirksland. Dankzij zonnepanelen betaal je minder aan energie en geniet je van hoge jaarlijkse opbrengsten die veel hoger uitvallen dan de gemiddelde spaarrekening. In Dirksland kan je uitgaan van een gemiddelde besparing per jaar van €600.

De opbouw van de prijs

Het is interessant om een goed zicht te hebben op de prijsopbouw van zonnepanelen in Dirksland. De materiaalkosten vormen het grootste deel van de prijs. Daarnaast tref je de arbeidskosten om de panelen te installeren en de kosten voor het in te huren materiaal. Tenslotte betaal je nog voor de kilometerkosten en behoor je verplicht btw te betalen over je aankoop en de installatie.

Kosten van zonnepanelen in Dirksland

Zonnepanelen zijn niet bepaald goedkoop, maar je hebt wel zelf de mogelijkheid om te kiezen of je voor een klein of een groot systeem gaat, afhankelijk van de grootte van je huishouden en je budget. De gemiddelde kosten van zonnepanelen in Dirksland hangen voornamelijk af van het aantal panelen dat je aanschaft en het vermogen. Als je panelen met een vermogen van 275 Wp koop, dan kan je uitgaan van dit kostenplaatje:

Personen

Panelen

Kosten

1

9

4.800

2

12

5.450

3

15

7.000

4

18

8.125

5

20

9.000

6

24

10.125

Huur een lokale specialist in

Schakel bij voorkeur altijd een specialist in die lokaal gevestigd is. Lokale specialisten zijn niet alleen voordeliger qua prijs vanwege het ontbreken van de hoge kilometerkosten, maar ze kunnen ook sneller bij je komen om de panelen aan te leggen of in geval van een storing. Daarnaast is een lokale specialist beter in staat om je te vertellen welke subsidies je aan kunt vragen en of je een vergunning nodig hebt.

Subsidies zonnepanelen in Dirksland

Een landelijke subsidie is al enige tijd geen mogelijkheid meer, maar soms kan je nog in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage bij bepaalde gemeenten. De voorwaarden voor duurzame energie variëren per gemeente. Ben je benieuwd of je voor zonnepanelen in Dirksland een subsidie kunt aanvragen? Hou dan de actuele ontwikkelingen van de gemeente Dirksland in de gaten.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen in Dirksland leveren een hoop geld op, maar er zijn nog een aantal voordelen waar je van kunt profiteren. Zo wek je met zonnepanelen zelf je eigen energie op en kan je besparen op de energiekosten. Daarnaast draag je bij aan milieuverbetering en een duurzame toekomst in Nederland. Verder gaat de waarde van je huis omhoog en zorgen zonnepanelen voor een gunstiger energielabel. Ook gaan zonnepanelen minstens 25 jaar mee, waardoor in combinatie met de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden de terugverdientijd aanzienlijk wordt verkort. Tenslotte hoef je geen energietaks te betalen over energie opgewekt uit zonnepanelen.

Valkuilen van zonnepanelen

Bij het kopen van zonnepanelen in Dirksland kan er al heel snel wat verkeerd gaan, waardoor het essentieel is om te letten op de meest voorkomende valkuilen:

  • Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken van de panelen die je gaat komen, maar vooral ook naar de prijs. Panelen van hoog kwaliteit leveren veel meer op, terwijl oude versleten panelen een laag rendement hebben.

  • Zonnepanelen kopen die geen keurmerk hebben is niet aangeraden. Met een keurmerk ben je verzekerd van panelen van goed kwaliteit en die getest en goed beoordeeld zijn op milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en veiligheid.

Waar moet je nog aan denken?

Check altijd eerst bepaalde zaken voordat je overgaat tot de officiële plaatsing van de panelen zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan:

  • Check niet alleen de zonnepaneelprijzen, maar ook het vermogen per paneel zodat je een systeem koopt waarbij je kunt voorzien in de volledige energiebehoeften van de inwoners van je huis. Hoe hoger het vermogen, hoe meer stroom er wordt opgewekt.

  • Check de garanties en keurmerken zodat je zeker weet dat de panelen en de specialist te vertrouwen zijn. Panelen zonder een CE-keurmerk mogen in Nederland niet verkocht worden en specialisten die te werk gaan zonder een Zonnekeur keurmerk zijn niet gespecialiseerd.

Het is een slim idee om zonnepanelen in Dirksland te kopen om ook mee te gaan met de energietransitie in Nederland waarbij we allemaal over een tijd moeten overgaan tot het opwekken van energie op duurzame wijze. Om de beste deals te scoren raden wij je aan om eerst offertes aan te vragen bij een aantal lokale specialisten en deze met elkaar te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!